Kampsammendrag Milan-Torino

Milan åpnet i går kveld sesongen hjemme mot Sinisa Mihajlovic og hans Torino, og oppgjøret fikk all den dramatikken man kunne ønske seg!

Milan-Torino 3-2

39´ 1-0 Bacca 48´ 1-1 Belotti 50´ 2-1 Bacca 62´ 3-1 Bacca (str) 90+1´ 3-2 Baselli

Det var hjemmelaget som til slutt kunne juble for de tre poengene, men de kom på ingen måte gratis og gjestene kunne meget vel fått med seg minst et poeng.

Torino på fra start

Gjestene åpnet best og tok tak i kampen fra starten, mens det kunne se ut som om Montella ønsket å være relativt forsiktig i åpningen. Hans gutter var farlige på kontringer, og spesielt M´baye Niang virket livlig ute på venstrekanten. Etter 20 minutter kom Adem Ljajic til gjestenes første store mulighet da han dro seg inn fra kanten og avsluttet med høyre mot nærmeste hjørne, men Donnarumma hadde kontroll og skjermet ballen ut.

Utover i omgangen tok Milan mer over uten at de store sjansene ble skapt, men fem minutter før pause smalt det på San Siro. Abate var som vanlig med fremover og slo et strøkent innlegg som Bacca stupheadet inn i lengste hjørne.

Lagene gikk til pause på stillingen 1-0 i en omgang hvor Torino styrte mye av banespillet og hadde mest ro med ballen, men det var Milan som skapte de største sjansene.

Dramatisk avslutning

Den andre omgangen startet som den første med gjestene som den ledende aktøren, og få minutter etter pause slo Molinaro upresset inn fra venstre og Milans midtstoppere samarbeidet særdeles dårlig. Paletta rakk ikke opp og Romagnoli kom for sent, dermed fikk Belotti en lett jobb med å sette inn utligningen.

Ledelsen skulle dog ikke vare særlig lenge, og nok en gang var det en colombianer i begivenhetens sentrum. Niang herjet på ny ute til venstre og slo inn foran mål, hvor Bacca ekspederte ballen i nettmaskene og Milan opp i 2-1.

Nå fikk Milan blod på tann og kom mer og mer inn i kampen. Etter en drøy time ble Bonaventura felt meget klønete inne i sekstenmeteren og hjemmelaget fikk sjansen til å doble ledelsen fra krittmerket. Straffen var klar og Bacca fullførte sitt hattrick ved å sette ballen midt i mål. Kun få minutter ble colombianeren spilt alene med keeper, men Padelli reddet sine lagkamerater og beholdt spenningen i kampen.

Etter den store muligheten til Bacca begynte Milan å slurve fælt med ballen, og spesielt Montolivo hadde flere unødvendige balltap. Etter 73 minutter kom Bertolacci inn for Bonaventura, men ble skadet i sin første duell og måtte ut etter kun to minutter. Han ble erstattet av energiske Poli, men Torino fortsatte å profittere på Milans svake ballbehandling.

Tre minutter før full tid gikk dagens store helt, Carlos Bacca, av banen og ble erstattet av Adriano. Seieren virket sikker, men et minutt på overtid tråklet Baselli seg gjennom et porøst midtforsvar og satte inn reduseringen under Donnarumma. Da gikk Milan for alvor i oppløsning og panikken kunne nesten kjennes gjennom tv-skjermen. Kun minuttet senere banket samme mann til på hel volley, men skuddet gikk like over.

Milan maktet ikke å stå i mot gjestenes stormløp og fire minutter på overtid fikk gjestene straffespark. Paletta inviterte til brytekamp inne i sekstenmeteren og ble belønnet med en ødelagt drakt og rødt kort. Belotti kunne bli den store helten for Mihajlovic, men et merkelig tilløp ble fulgt opp av en strålende redning av 17 år gamle Gianluigi Donnarumma. Som så mange ganger før ble Milan reddet av en tenåring og Vincenzo Montella har mye å jobbe med fremover, men det er alltid godt å starte med tre poeng på hjemmebane!