Kampsammendrag: Milan-Torino

En italiener i scoringsform sendte Torino i ledelsen, men hjemmelaget slo knallhardt tilbake og sikret avansement i Coppa Italia.

Milan-Torino 2-1

27´ 0-1 Belotti 61` 1-1 Kucka 63´ 2-1 Bonaventura

Brennhet Belotti

Innledningsvis var det to forsiktige lag som møtte hverandre og ingen virket å ha hverken evnene eller interessen av å ta kommandoen. Tempoet var lavt og begge lag slet med lite bevegelse rundt ballfører. Etter et kvarter fikk Torino kampens første mulighet, men skuddet fra kloss hold gikk rett i blokka.

Ved halvspilt omgang var det fortsatt ikke noe særlig å skrive hjem om, men når noe skjedde var det Torino som yppet seg. Milan slo bort en frispark på tullete vis og fikk ballen tilbake midt i fleisen, men Iturbe var ikke helt med på notene og det ble et utspill fra Donnarumma.

Etter 27 minutter fikk Milan som første brukbare sjanse da Sosa, som fikk en sjelden mulighet fra start, spilte fri Bertolacci som hadde startet i bakrom. Dessverre for vertene var avslutningen for svak og gikk rett i klypene til Hart. Han satte i gang spillet hurtig og Torino kontret bokstavelig talt Milan i senk. Spillet ble rullet opp på høyresiden før en liten stikker fant Andrea Belotti inne i feltet. Alene med sin landsmann gjorde angriperen ingen feil og viste på mange måter hvorfor klubber angivelig skal være villig til å betale € 86 millioner for hans tjenester.

Få minutter etter scoringen var Torino nær ved å doble da Ljajic klinket til, men skuddet ble blokkert til et hjørnespark. Det kunne virke som om Milan trengte en smekk på pungen, for plutselig så de ut til å melde seg på i kampen. I tur og orden rullet de opp angrep etter angrep, bare for å se at de fleste innleggene ble headet unna og en rekke skudd ble blokkert.

Ti minutter før pause gjorde Suso et fint stykke forarbeid og kom til to innlegg, hvor det siste ble klarert ut på 20 meter. Der ventet en spillesugen Kucka som klinket til på hel volley, men dessverre for Sloveneren gikk skuddet like utenfor stolpen til Hart. Derfra og ut fortsatte Milan å kontrollere kampen uten å skape de farligste sjansene, dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-1.

Klasseforskjell

Kort tid etter at dommeren hadde blåst i gang den andre omgangen var Belotti på ferde igjen, men spissens avslutning fra drøyt 20 meter gikk rett på Donnarumma. Like etterpå kom bortelaget på en fin overgang og fikk et nytt skudd på mål, men Milans sisteskanse var nok en gang med på notene da Iturbe avsluttet fra distanse.

Det bølget frem og tilbake i kampen og Milan kom ganske nære i neste angrep da Bertolacci tredte ballen igjennom til Lapadula, men spissen kom litt for sent og endte istedet opp med et gult kort for angrep på keeper.

Etter 55 minutter kom hjemmelaget til sin største sjanse for omgangen da Suso svingte en corner inn på første stolpe, men headingen fra Kucka gikk utenfor lengste stolpe. Milan var i ferd med å ta over kampen, men en rekke innlegg og cornere ble tappert rensket unna av bortelaget.

Etter 61 minutter maktet dog ikke Torino å stå i mot presset lengre, og det var Milans eminente kantspillere som stod for forarbeidet. Suso dro seg fri fra flere mann og avsluttet fra 18 meter, men Hart var med på notene og slo skuddet unna. Ute til venstre dukket Bonaventura opp og slo returen lavt inn foran mål. Der ventet Kucka som hadde en enkel jobb med å sette inn utligningen i det åpne målet.

Milan dundret på dette tidspunktet over sine motstandere, satte opp trekanter og kombinerte flott flere ganger. Kun et par minutter etter utligningen fikk de lønn for strevet da Gomez vant ballen høyt i banen og spilte videre til Suso. Spanjolen slo et strålende innlegg på bakerste stolpe hvor Bonaventura enkelt kunne feie inn lederscoringen og hjemmelaget hadde snudd kampen i løpet av få minutter.

Dominansen fortsatte og de spede forsøkene Torino kom med ble stort sett avverget før det ble farlig. Belotti ble for eksempel spilt gjennom i bakrom med femten minutter igjen på klokken, men spissen maktet ikke å få noe som helst ut av situasjonen.

Derfra og ut ble det fryktelig kaotisk med flere bytter til begge lag og store sjanser til Milan. Seks minutter før slutt spilte Torino seg inn i trøbbel rundt egen sekstenmeter og Bonaventura fikk alle tiders mulighet til å punktere kampen, men skuddet gikk over målet til Hart.

Like etter ble gjestene redusert til ti mann da Barreca noe unødvendig felte Suso på midtbanen og pådro seg sitt andre gule kort for kvelden. Til tross for at Torino måtte avslutte kampen med en mann mindre klarte de å sette et lite press på Milan, men det var Lapadula som stod for de største sjansene. Først rundet han Hart fire minutter på overtid, men på streken stod Moretti og klarerte til corner. Kort tid etterpå var han et tidel for sent ute på et innlegg, og den siste sjansen skulle gå til Torino. Paletta felte Belotti tredje meter fra mål, men det knallharde skuddet gikk rett på Donnarumma og Milan vant dermed kampen 2-1.

I kvartfinalen møter Milan Juventus. Kampen spilles på San Siro 25. januar kl. 19.00 norsk tid.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 3-5 Skudd utenfor mål: 6-4 Cornere: 8-9 Offside: 3-2 Frispark: 15-10 Gule kort: 2-2 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 53%-47%