top of page

Kampsammendrag Milan-Sassuolo


Milan tok i kveld i mot en av sine marerittmotstandere i Serie A-sammenheng, og kveldens oppgjør ble ingen lekestue for et hjemmelag i form.

Det var mye å revansjere for Milan i kveldens oppgjør. En ting er at Sassuolo har slått Milan mange ganger siden de rykket opp til den øverste divisjonen i 2013, i tillegg er det de som spiller i Europa på bekostning av Montella sine menn denne sesongen da de havnet på plassen over Milan i fjor.

Milan-Sassuolo 4-3

8` 1-0 Bonaventura 11´ 1-1 Politano 54` 1-2 Acerbi 56` 1-3 Pellegrini 69` 2-3 Bacca (str) 73` 3-3 Locatelli 77` 4-3 Paletta

Horribelt forsvarsspill

Kampen startet fryktelig rotete og Milan hadde store problemer med å spille seg ut bakfra, men det var likevel hjemmefansen som fikk noe å juble over først. Etter åtte minutter kombinerte Suso og Bonaventura fint og sistnevnte tok med seg ballen mot mål. Avslutningen fra tyve meter gikk via tidligere Milanista Acerbi og Consigli bar utspilt.

Gleden ble dog kortvarig ,for kun tre minutter senere surret Abate det skikkelig til for seg selv og laget. Høyrebacken spilte ballen rett i beina på Politano som satt kursen rett mot mål og utlignet enkelt til 1-1.

Etter scoringene maktet ingen av lagene å ta kontroll over kampen og oppgjøret var preget av lavt tempo, mange svake pasninger og lite offensiv bevegelse fra begge lag. Etter 23 minutter lå ballen igjen i nettet bak Donnarumma, men etter et innlegg fra høyre headet Adjapong via sin egen hånd og i mål. Det ble korrekt annullert, men det var kanskje noe strengt med gult kort til Sassuolo-spilleren.

Det skjedde særdeles lite på San Siro, men etter en halvtime skapte Donnarumma litt spenning i oppgjøret. 17-åringen tok seg som vanlig god tid med ballen i beina, men denne gangen ble det litt for rolig og Politano snapper ballen bakfra. Donnarumma viser at han har litt styrke i overkroppen og skubbet bort spilleren før han feide ballen avgårde, og Milan slapp med skrekken.

Den situasjonen så ut til å vekke hjemmelaget, og etter 37 minutter fikk Bacca en stor mulighet. Han spilte selv De Sciglio fint gjennom før han tok plass utenfor sekstenmeteren der innlegget landet, men avslutningen på volley gikk godt til side for målet.

Like etterpå kombinerte Milan på motsatt side, og Abate slo et innlegg som Adriano var nær ved å få på mål. Suso plukket opp kula og avsluttet, men Consigli reddet. Returen havnet rett i beina på Bonaventura som klinket til fra ti meter, rett i kroppen på en Sassuolo-spiller som avverget faren.

Flere sjanser ble ikke skapt før hvilen og lagene gikk i garderoben på stillingen 1-1.

Natt, dag og en livlig franskmann

Vincenzo Montella, som hadde gitt Adriano sin første kamp fra start siden mars, var ikke fornøyd med hva brassen hadde levert og gav Niang tillitt fra start i den andre omgangen.

Milan var på hugget fra start av og tok kommandoen i kampen, og spesielt byttet med Niang så ut til å være et godt trekk. Etter ti gode minutter forandret dog alt seg da Pellegrini slo et fremragende innlegg. Inne i boksen ventet eks-Milanista Acerbi som hadde løpt seg fri og enkelt satte inn 1-2. En skikkelig kalddusj for et hjemmelag som hadde åpnet godt etter hvilen, men det stoppet ikke der. Kun to minutter etter målet var Pellegrini på fare igjen, og denne gangen gjorde han alt selv. 20-åringen dro av Gomez på enkelt vis og satte inn 1-3 til side for Donnarumma fra kloss hold.

I løpet av to minutter hadde Milan gått fullstendig opp i limingen og Montella tok grep umiddelbart. Kaptein Montolivo leverte fra seg bindet til Abate og forlot gressmatta til enorm pipekonsert, og inn kom purunge Manuel Locatelli.

Milan fortsatte å surre i de første minuttene, men Niang med sin fart og fysikk holdt til en viss grad motet oppe, og etter 68 minutter var franskmannen på farten. Han stormet i fra det som var og kom seg foran og mellom to Sassuolo-forsvarere. Da han kom innenfor sekstenmeteren ble det for trangt mellom de to grønnkledde og Niang gikk i bakken. Dommeren var ikke i tvil og pekte på krittmerket, men reprisen viser at det er rom for diskusjon. Det ble dog straffespark, og med sin andre avslutning for kvelden gjorde Bacca 2-3 og opprettholdt dermed sin fenomenale statistikk.

Dette gav Milan blod på tann og et kvarter før slutt fikk hjemmelaget corner. Den ble headet ut på seksten meter, hvor Locatelli stod klar og dunket til med venstrelabben. Kula føk som en prosjektil opp i det høyre krysset og unggutten jublet hemningsløst etter sitt første Milan-mål og 3-3 på resultattavlen.

Gjestene virket fullstendig paralyserte av Milans snuoperasjon, men det var mer i vente. Bacca jagde en lang ball, og fikk etter litt om og men sluppet den videre til Niang. Franskmannen benyttet seg av sin vante suksessoppskrift, nemlig fart og fysikk, og nok en gang måtte bortelaget benytte seg av ulovlige midler for å stoppe ham. Bonaventura skøyt på frisparket i god posisjon, men Consigli var med på notene og slo til corner.

På det påfølgende hjørnesparket, som ble tatt kort, svingte Niang kula inn på bakre stolpe. Der kom et flyvende godstog ved navn Paletta som regelrett skallet ballen inn i nettmaskene. Kampuret viste 78 minutter snuoperasjonen var komplett.

I sluttminuttene valgte Montella å ta ut Bacca til fordel for Andrea Poli, som fylte 27 år tidligere i uken. Sassuolo forsøkte å komme tilbake i kampen, men makte aldri å sette Milan under nevneverdig press og Milan red av stormen.

Måten laget kollapset på i den andre omgangen var forferdelig, men samtidig viste gutta at de er kapable til å stå opp for hverandre og gi 100% selv i vanskelige situasjoner. Forsvaret led noe av to endringer fra forrige kamp og selv om det ene var påtvunget (Romagnoli skadet i går), hersker det liten tvil om at det er ønskelig å ha en fast firer bak. I tillegg fikk vi se viktigheten av å ha spillere som Niang, og laget fikk en helt annen dimensjon etter at franskmannen entret banen etter hvilen.

Milan går dermed inn i landslagspausen som nummer 5 i Serie A (Kan bli forbigått av Inter eller Roma som spiller møtes søndag kveld). Det skiller kun et poeng opp til Napoli som er nummer to bak suverene Juventus. Neste kamp er borte mot Chievo Verona søndag 16. oktober.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 6-4 Skudd utenfor mål: 4-0 Frispark: 10-10 Cornere: 5-4 Offside: 0-0 Gule kort: 1-5 Pasningssikkerhet: 84%-82% Ballbesittelse: 53%-47%

1 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page