top of page

Kampsammendrag: Milan-Sampdoria


I stedet for å reise kjerringa etter noen skuffende resultater gikk Milan på sitt tredje strake tap i Serie A og Champions League forblir en fjern drøm for Vincenzo Montella. 

Milan-Sampdoria 0-1

71´ 0-1 Muriel (str.)

Høytpressende bortelag

Kampen startet med rotete spill fra begge lag og mens Milan som vanlig ønsket å spille seg ut bakfra stod Sampdoria høyt, noe de hadde suksess med i forrige kamp mot Roma. Dette så ut til å stresse hjemmelagets spillere en del og det førte til flere pasningsfeil.

Etter et kvarters spill vred Bertolacci spillet fint til venstre og Deulofeu slo inn foran mål, men ingen maktet å få til en avslutning. deretter var det Muriel som presenterte seg, men colombianerens skudd fra 12 meter ble blokkert. Rundt hurtigtoget vandret Quagliarella mye og det så ut til å være veteranen som var gjestenes beste offensive kort.

Da uret viste 23 minutter fikk Andrea Bertolacci forsøke seg fra 20 meter etter fint forarbeid av Kucka og Suso, men skuddet ble slått til corner av Viviano. Like etterpå slo Deulofeu en horribel tversover midt på egen halvdel og Quagliarella hogg til. Han dyttet ballen videre til Muriel som igjen fant Linetty. Milan-forsvaret var like porøst som en Stratos, men Donnarumma lot den ene hånden henge lenge og reddet skuddet.

Det virket å være en liten vekker for hjemmelaget som tok mer og mer over, og etter en halvtime forsøkte Bertolacci seg fra distanse igjen. Nok en gang fikk Viviano slått til corner, men det virket som om Milan var på gang.

Dessverre gjorde kombinasjonen av unøyaktige pasninger og lite bevegelse rundt ballfører at ikke Milan klarte å skape det helt store før pause. De var det klart førende laget, men Sampdoria viste ved et par anledninger at de hadde viljen og kvaliteten til å ta overgangene når de bød seg.

Dominans fra hjemmelaget

Den andre omgangen var ikke mange minutter gammel da det smalt fra Milans nye spanjol. Suso slo et farlig innlegg som Viviano vippet unna, men ballen falt ned til en umarkert Deulofeu på bakerste stolpe. Dessverre for hjemmelaget gikk skuddet i den bortre stolpen og ut. Et par minutter senere åpnet Quagliarella forsvaret til Milan med et flott innlegg, men skuddet fra Praet ble tatt hånd om av Donnarumma.

Milan fortsatte å styre kampen og etter en times spill kom den største sjansen så langt. Deulofeu, som utfordret som så mange ganger før ute til høyre, spilte fri Pasalic som fikk god tid til å sikte. Dessverre gikk kroatens skudd like utenfor og han burde nok fått mer ut av den situasjonen.

Jo eldre kampen ble, jo mer frustrerte virket hjemmelaget som gikk seg fast gang på gang. Etter 68 minutter slo Zapata, som hadde levert en grei kamp så langt, en helt horribel pasning rett i beina på en Sampdoria-spiller. De hogg til og spilte fri Quagliarella. Med Paletta i ryggen rykket veteranen ifra og Paletta stakk ut foten. Dommeren pekte på krittmerket og Muriel gjorde seg klar. Fra 11 meter  sendte colombianeren keeper feil vei og sendte bortelaget i ledelsen.

De neste 10 minuttene ble stort sett brukt til bytter og Montella sendte innpå Abate, Lapadula og debutanten Ocampos i et håp om å få med seg noe fra kampen. Bortelaget gjorde også et par bytter og satt blant annet innpå Djuricic. Serberen fikk en enorm mulighet til å doble ledelsen da han bare spaserte gjennom Milan-forsvaret etter 82 minutter, men skuddet gikk like utenfor.

Hjemmelaget beleiret regelrett Sampdoria og tre minutter før slutt burde utligningen kommet. Lapadula ble spilt fri alene med keeper og hadde all tid i hele verden til å sikte, men Viviano reddet skuddet og luften gikk ut av ballongen i samme øyeblikk. På overtid fikk Sosa sitt andre gule kort for kvelden og argentineren må dermed stå over midtukekampen mot Bologna.

Kampstatistikk: 

Skudd på mål: 6-3 Skudd utenfor mål: 7-3 Vellykkede pasninger: 84%-72% Cornere: 8-3 Offside: 5-2 Frispark:16-12 Gule kort:5-2 Røde kort: 1-0 Ballbesittelse: 67%- 33%

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page