top of page

Kampsammendrag Milan-Roma


Milan ble minst to numre for små da årets bronselag i Serie A hentet med seg alle tre poengene på San Siro i går kveld.

Milan-Roma 1-3

19´ 0-1 Salah

59´ 0-2 El Shaarawy

82´ 0-3 Emerson

87´ 1-3 Bacca

Dominerende gjester

Som vi er blitt vant med denne sesongen åpnet Milan kampen svært rotete, og Roma var laget som tok initiativet innledningsvis. Den hurtige angrepsduoen til gjestene viste seg tidlig å kunne by på problemer for Mexes/Alex i midtforsvaret, og det tok ikke mer enn 18 minutter før de gjorde seg gjeldende. Kevin Strootman fant Salah stormende inn bak forsvaret, et forsvar som rykket ut og ville satt egypteren i offside om det ikke hadde vært for Alex som lå et par meter lengre inne enn sine tre kollegaer. Alene med Donnarumma gjorde Romas toppscorer ingen feil og gjestene gikk opp i 0-1.

Roma fortsatte med å styre oppgjøret og virket langt farligere enn Milan hver gang et av lagene nærmet seg en sekstenmeter, men etter en drøy halvtime skulle vertene få sin første mulighet. Det var Honda som kom til en avslutning fra rundt 16 meter, men Szczesny var med på notene og slo ballen unna. På returen havnet ballen i nettmaskene, men linjemannen vinket korrekt for offside.

Like etter sjansen til Honda slo Roma tilbake på en overgang og igjen ble Milans forsvar så til de grader parkert på fart. Salah har ingen problemer med å komme seg til linjen og slå ut 45 grader, men avslutningen fra Pjanic hadde Donnarumma brukbar kontroll på.

Roma kontrollerte oppgjøret helt inn til pause og skulle få en ny mulighet til i doble ledelsen. Manuel Locatelli, som spilte sin første kamp fra start, slo en crosser mot venstresiden som ble avskjært. Målscorer Salah ble spilt opp i en brukbar posisjon, men Milans sisteskanse reddet uten for store problemer og lagene gikk til pause på 0-1.

Det er av sine egne man skal få det

Uansett hva som ble sagt i pausen så det ut til å gi en umiddelbar effekt, for Milan virket langt mer påskrudd innledningsvis enn hva som var tilfellet gjennom den første omgangen. Mario Balotelli kom aldri tilbake på banen etter pause, og ble erstattet av Adriano i det som meget vel kan ha vært Balotelli sin siste kamp på San Siro iført hjemmelagets drakter. Etter 50 minutter var innbytteren involvert da han ble spilt igjennom av Bertolacci og la ballen ut på sekstenmeteren. Der kom Honda stormende og feide til, men ballen gikk en meter over målet til Romas polakk.

Få minutter senere var Salah på farten igjen, og nok en gang hang ikke midtstopperne med på tempoet til den hurtige spilleren. Heldigvis for Alex ble den siste berøringen for lang og ballen gikk helt inn til Donnarumma. Like etterpå var det Florenzi sin tur til å prøve seg etter å ha gått uforstyrret mot mål, men Donnarumma viste seg nok en gang plassen verdig da han reddet avslutningen fra landslagspoteten.

Før timen var spilt ble en som vanlig middelmådig Bertolacci erstattet av Bonaventura, som heldigvis har ristet av seg skaden sin og er klar for cupfinale om få dager. Dessverre klarte ikke Milans beste offensive spiller denne sesongen å prege kampen umiddelbart, istedet var det en gammel kjenning som viste prov på sine kvaliteter. En for anledningen strålende Pjanic slo i bakrom der Stephan El Shaarawy hadde timet sitt løp på glimrende vis. Alene med Donnarumma tok den lille faraoen ballen ned på kassa før han satte den sikkert i buret, men holdt seg for god for å feire selv om han på god vei hadde avgjort kampen mot laget som ikke ser ut til å ønske ham.

Etter 63 minutter slo Bonaventura ballen helt tilbake til Donnarumma og den 17 år gamle målvakten valgte å plukke opp ballen i hendene. Det mente dommeren at han ikke hadde anledning til og dømte indirekte frispark. Man kan argumentere for begge deler, men dommeren hadde dømt og innbytter Totti stod klar. Etter to korte berøringer fyrte legenden av et skudd med sin fantastiske høyrefot, og Donnarumma fulgte opp med en strålende enhånds-redning.

Kort tid senere ble en latterlig svak Alex erstattet med unge Calabria, og i det klokken nærmet seg 70 minutter virket Milan å være resignert. Likevel klarte laget å mobilisere en siste gang og på rekke og rad hadde Bonaventura og 2x Honda gode sjanser til å redusere, men det ble med forsøket. I stedet var det Roma som skulle finne veien til nettmaskene, og nok en gang var en egypter involvert. Totti, i sin potensielt siste kamp for sitt elskede Roma, hælsparket ballen til Salah inne i Milans sekstenmeter, og kampens første målscorer forsøkte seg mot Donnarumma igjen. Målvakten reddet, men resten av lagkameratene sov på returen og Romas andre innbytter, brasilianske Emerson, satt ballen enkelt i det tomme buret og ydmykelsen foran over 41.000 tilskuere var komplett.

Tre minutter før slutt skulle Milan dog få sitt trøstemål, og selvfølgelig var det Carlos Bacca som fant nettmaskene. Davide Calabria slo inn til colombianeren som fikk nok kroppsdeler på ballen til at den hadde retning mot mål. Szczesny reddet, men returen satte Bacca i mål og Milans suverende toppscorer ble dermed stående med 18 ligamål i sin første sesong i Serie A.

På overtid fikk Milan frispark i god posisjon, men Szczesny var oppe i vinkelen og fistet Bonaventura sin avslutning bort fra nettet. Det var det siste som skjedde på San Siro for Milans del denne sesongen, og Brocchi har en stor jobb foran seg om han skal beseire Juventus og ta laget til Europa League.

Kampsammendrag:

Skudd på mål: 7-9

Skudd utenfor mål: 9-4

Cornere: 4-1

Frispark: 12-7

Gule kort: 4-0

Ballbesittelse: 35%-65%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page