Milan kom til kort i gårsdagens storkamp mot Roma på Stadio Olimpico.

Roma-Milan 1-0

62´ 1-0 Nainggolan

Tidlig skremmeskudd fra vertene

Kampen på Olimpico var ikke mer enn et par minutter gammel da hjemmelaget kom på en fin kontring anført av Nainggolan, som slapp ballen til Edin Dzeko. Bosnieren dro seg innover og avsluttet i nærmeste hjørne, men Donnarumma var med på notene og slo til corner.

Det var også oppskriften for innledningen som Roma hadde et lite overtak på, men de maktet ikke å komme seg til noen sjanser. Milan forsøkte som vanlig å spille seg ut bakfra, men ble satt under press fra hjemmelaget og dette førte til mange balltap. Etter et drøyt kvarter var det Milans tur til å kontre ved Niang. Franskmannen slapp ballen til en brennhet Suso som slo inn lavt foran mål. Der var Lapadula våken, men hadde en skostørrelse for lite og rakk dermed ikke frem.

Første halvdel var meget jevn og hadde all den nerven som hører hjemme i et så stort oppgjør, og etter 26 minutter eksploderte det på Stadio Olimpico. Gianluca Lapadula ble spilt i bakrom og var først på ballen, men ble meid over ende på klønete vis av Szczesny og dommeren pekte momentant på krittmerket. Niang, som brente straffe i forrige kamp, hadde et kort og klønete tilløp og polakken gjorde opp for egen feil da han gikk riktig vei og reddet det svake skuddet fra Niang.

Etter straffebommen var det faktisk gjestene som våknet og det virket som om det var den vitamininnsprøytningen de trengte. Milan fikk stadig involvert Suso mer rettvendt og spanjolen viste frem sin kreativitet gang, men det var vertene som kom til omgangens siste store sjanse. En lang ball ble spilt opp mot Dzeko som tok ned ballen på brystet mellom de to stopperne som ikke helt visste hvor de hadde hverandre. Heldigvis for Milan misbrukte bosnieren sjansen da han satte skuddet like utenfor Donnarumma sin høyre stolpe.

På tampen av omgangen måtte skadeutsatte Bruno Peres ut for hjemmelaget. Inn kom tidligere Milanista Stephan El Shaarawy, men ingen maktet å gjøre noe med resultatet og lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0.

Kremmerhus

Få minutter etter pause fikk Suso muligheten fra distanse, men skuddet gikk rett på keeper. Gjestene forsøkte seg på ny etter 52 minutter da de kom på en fin overgang, men ballen skled av foten til Pasalic og gikk godt utenfor målet. Roma kom også til en mulighet ved Perotti, men skuddet etter 23 meter gikk langt over buret til Donnarumma.

Kampen utviklet seg til en stillingskrig hvor ingen av lagene hverken evnet eller turte å ta den store risikoen, antageligvis fordi begge lagene hadde vist frem sin kontringsstyrke tidligere i kampen. Etter en drøy time fikk Perotti en ny mulighet, men vinkelen ble litt spiss og avslutningen gikk i nettveggen. Det var dog en liten smakebit på hva som ventet.

Kort tid etter argentinerens avslutning fikk Radja Nainggolan ta ned ballen i en situasjon hvor Locatelli var alt for langt unna situasjonen. Belgieren spaserte mot mål uten at presset kom og fra noenogtyve meter skrudde han ballen elegant rundt Donnarumma og Roma tok ledelsen foran hjemmepublikummet.

Etter 66 minutter gjorde Montella sin første endring da Bertolacci, som spilte sin første kamp siden seriestarten, ble erstattet av Mati Fernandez. Nestemann ut var Lapadula, som gjorde en solid jobb på topp, og inn kom Luiz Adriano.

Milan slet med å skape noe og mangelen ble kvalitet på benken ble veldig tydelig mot slutten av kampen. Etter 81 minutter skulle isteden Roma få sjansen til å doble ledelsen da Paletta surret det til i en duell med Dzeko, men Donnarumma var kjapt nede på skuddet og slo til corner.

Fem minutter før slutt gjorde Milan sitt siste bytte da Honda kom inn for Pasalic, uten at japaneren på noen som helst måte klarte å prege oppgjøret. Manuel Locatelli, som står bak et par flotte scoringer denne sesongen, forsøkte seg på volley fra 30 meter. Dessverre par forsøket preg av desperasjon og Szczesny hadde få problemer med å redde.

Gjestene stod høyt og presset, men det eneste de klarte å skape var kontringsmuligheter for Roma. De tok særdeles dårlig vare på dem og var ikke interessert i å sende folk frem, noe som fort kunne straffet seg. Et minutt på overtid tråklet nemlig Suso seg gjennom en mur av Roma-spillere og fikk dyttet ballen til Fernandez, men argentinerens avslutning var svak og polakken i Roma-målet reddet enkelt. Dermed ble alle tre poengene igjen i den evige stad.

Tapet gjør at Milan nå har syv poeng opp til Juventus, tre poeng opp til Roma og kun et poeng ned til Napoli på fjerdeplass. Neste kamp er hjemme mot Atalanta førstkommende lørdag kl. 18.00. Den kampen sendes direkte på Viasat Sport.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 4-4 Skudd utenfor mål: 7-2 Vellykkede pasninger: 77%-76% Cornere: 8-4 Frispark: 13-24 Gule kort: 1-2 Offside: 4-1 Ballbesittelse: 48%-52%