Kampsammendrag: Milan-Napoli

Nok en gang ødela en katastrofal start Milans sjanser til å få med seg tre poeng.

Milan-Napoli 1-2

6´ 0-1 Mertens 9´ 0-2 Callejon 37` 1-2 Kucka

To tette og ei badehette

Kampen startet riktignok med et flott initiativ fra Abate som kom stormende fremover og fikk ballen i riktig rom, men innlegget ble slått unna. Deretter skulle absolutt alt dreie seg om gjestene og deres eminente kontringsspill.

Etter seks minutter ble Mertens spilt fri ute til høyre og slo en nydelig crosser til en ensom Insigne som la ballen til rette før han feide den inn i Donnarummas venstre hjørne. Unggutten var på ballen, men klarte ikke å hindre baklengs.

Etter scoringen fortsatte Napoli å dundre på med sine overganger og etter 9 minutter smalt det igjen. En lang ball ble slått i bakrom til Mertens som tredte den gjennom til Callejon. Vinkelen var skrå for spanjolen, men klarte likevel å lure den inn ved første stolpe. De samtidige bevegelsene i Napoli-angrepet var nydelige, og Milan ble nok en gang tatt på senga.

Milan virket rystet, men maktet på ingen måte å stoppe gjestenes kontringsspill. Før kvarteret var passert hadde både Mertens og Callejon hatt sine sjanser til å gjøre 0-3. På den første situasjonen fikk Mertens gult kort for filming mens en rusende Donnarumma fikk rensket unna foran Callejon.

Napoli roet spillet noe og virket fornøyd med tingens tilstand, spesielt når Milan ikke evnet å spille seg til noen sjanser. Vertene hadde ballen mye og bygde seg opp bakfra gang på gang, bare for å se at de tråklet seg fast i gjestenes forsvar.

Like før vi rundet halvtimen på San Siro var det fare på ferde igjen og nok en gang ble Milan tatt med buksene nede. Laget stod høyt og pådro seg et brudd, og Napoli hadde tidligere vist hva de kan gjøre mot lag i ubalanse. Callejon vant en duell mot Calabria og spilte fri Allan. Brassen kikket sporenstreks inn bak backfireren til Milan og fant Mertens med en strålende crosser. Belgieren valgte imidlertid å avslutte på direkten og skuddet gikk rett på Donnarumma og en enorm mulighet ble skuslet bort.

Det kunne nesten virke som om den «nær døden opplevelsen» var det som skulle til, for plutselig kom Milan mer med i kampen. Etter 33 minutter kom Abate stormende ned høyresiden og kom til et flott innlegg som ble klarert, før Gomez kom til en enorm sjanse etter forarbeid av Suso og Bonaventura. Dessverre for Milan gikk midtstopperens heading like utenfor.

Vertene hadde blod på tann og når Jorginho ble nonchalant på egen halvdel kort tid senere smalt det. Midtbanespilleren gav bort ballen til Pasalic som spilte til Kucka. Tanksen dundret bare rett frem og satte kula inn ved lengste stolpe, enkelt og greit.

På overtid ble Bacca spilt fri i bakrom, men colombianerens manglende tempo ble gjeldende og Tonelli fikk satt inn en takling. Det førte til et frispark i god posisjon, men Suso satte det en meter over mål og lagene gikk til pause med 1-2 på tavlen.

Dominerende hjemmelag

Like etter sidebytte vartet Bonaventura opp med noen flotte detaljer og tro av et par, tre mann før han spilte videre til Abate. Høyrebacken slo inn i feltet hvor Pasalic ventet, men headingen gikk i krysset og spratt ut igjen.

Et par minutter senere ble et innlegg slått inn mot Bacca, men det ble taklet til corner før det traff spydspissen. På den påfølgende dødballen fikk Sosa forsøke seg da ballen spratt ut v feltet, men den knallharde halvvolleyen gikk rett på Reina.

Milan styrte alt som skjedde på matta etter pause, men de store sjansene uteble for hjemmelaget. Pasalic kom til en avslutning etter en knapp time, men det var ingen utfordring for rutinerte Pepe Reina. Heller ikke da Bacca skjøt fra 16 meter ble spanjolen satt på noen prøve.

Da så det farligere ut da Napoli for en sjelden gang beveget seg inn på motsatt halvdel og etter 70 minutter kunne Mertens avgjort kampen. Belgieren ble spilt fri i bakrom og var helt alene med Donnarumma, men 17-åringen vartet opp med en strålende redning og holt Milan inne i kampen.

Begge lagene gjorde flere bytter det siste kvarteret, noe som førte til noen oppstykkede minutter og Milan klarte ikke å produsere noen målsjanser før langt inne i tilleggstiden. Et frispark ble svingt inn i feltet og fant veien til Donnarumma sin panne, som for anledningen hadde tatt turen opp i feltet, men den unge keeperen fikk ikke nok kraft i headingen.

Sekunder før dommeren blåste av fyrte Calabria av fra langt hold, men ballen havnet langt opp på tribunene og Napoli kunne dra hjem til Campania med alle tre poengene.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 4-5 Skudd utenfor mål: 6-3 Vellykkede pasninger: 87%-80% Cornere: 7-1 Frispark: 15-16 Gule kort: 4-4 Offside: 4-3 Ballbesittelse: 57%-43%