top of page

Kampsammendrag Milan-Lazio


Lazio kom på besøk til San Siro for å bryte en 27 år gammel forbannelse, men gjestene fra den evige stad var aldri i nærheten av å få med seg alle tre poengene. 

Milan-Lazio 2-0 26´ 1-0 Bacca 73` 2-0 Niang (str)

Giftige i starten

Fra avspark var ikke Milan helt påskrudde og det var gjestene som tok kommandoen tidlig i oppgjøret, anført av spissparet Djordjevic/Immobile. Allerede etter et par minutter fikk førstnevnte en brukbar mulighet, men ballen gikk til side for mål samtidig som linjedommeren vinket for offside. Like etterpå kombinerte spissparet og Djordjevic avsluttet, men Donnarumma var med på notene.

Også Milinkovic-Savic viste seg frem for Lazio ved et par anledninger, men det ble aldri det helt store for serberen.

Etter den friske starten til gjestene fikk Milan etter hvert tak i kula og brukte god tid på å bearbeide, men slet som vanlig med å skape de store mulighetene. Etter som klokken tikket mot tredje minutter overtok Milan i større grad kontroll og etter 34 minutter satte Kucka opp Bonaventura, som ikke maktet å få til en skikkelig avslutning.

Få minutter senere viste dog en annen mann hvordan det skulle gjøres. Parolo somlet fryktelig med ballen på midtbanen og mistet til Kucka, som slo direkte i bakrom. Der kom Bacca på et flott løp fra egen banehalvdel og hadde kun keeperdebutant strakosha å overliste. Det gjorde colombianeren på strålende vis og gav Milan ledelsen 1-0 med sitt femte seriemål for sesongen.

Milan var i fyr og flamme og like etterpå vartet de opp med en strålende kontring anført av Niang som spilte frem Bonaventura, men denne gangen gjorde målvakten sin del av jobben.

Det samme kan ikke sies da Bonaventura testet skuddfoten fra 25 meter etter 43 minutter. Skuddet var knallhardt, men rett på keeper. Strakosha ser ut til å feilberegne litt og er i ferd med å surre ballen i eget nett, men får avverget situasjonen selv.

På overtid var Milan ekstremt nære ved å doble ledelsen. Suso slo inn fra høyre og Bastos hælsparket mot eget mål fra fem meter, men Strakosha reddet fenomenalt, mens returen ble blokkert til corner.

På det påfølgende hjørnesparket headet Kucka ballen i mål, men ble avblåst for angrep på keeper. Avgjørelsen virket riktig og lagene gikk til pause på stillingen 1-0, noe som var intet mindre enn fortjent.

Klasseforskjell

Simone Inzaghi var tydeligvis ikke fornøyd med laget sitt i den første omgangen, og gjorde to bytter i pausen. Ut gikk Bastos og Djordjevic, mens Anderson og Keita kom inn. Sistnevnte kom til en mulighet umiddelbart, men skuddet gikk over målet til Donnarumma.

Etter det tok Milan fullstendig over kampen og kjørte over gjestene som kun kom på sporadiske visitter som aldri ble skummelt.

Etter 56 minutter spilte Niang ballen inn til Bacca som på strålende vis spilte Suso gjennom og spanjolen slo hardt inn foran mål. Der klarte Niang på mirakuløst vis å ikke få foten på ballen og Lazio slapp med skrekken.

Like etterpå kom Lazio på en liten kontring ved Keita som ble taklet inne i sekstenmeteren på strålende vis av Paletta. Det kom noen små rop om straffe, men taklingen fra hardhausen var ren.

Da kampen passerte timen kom Niang fremover som så mange ganger før og kombinert med fysikk og teknikk passerte franskmannen sin oppasser. Dessverre stod ikke avslutningen i stil og det endte med kast til bortelaget.

Milan lå meget kompakt og det ble trangt for Lazio, spesielt etter at Montolivo droppet ned et lite hakk for å demme opp for gjestenes innbyttere. Keita prøvde å skape noe, men det ble for trangt selv for den lettbente teknikkeren.

Ette 68 minutter gjorde Montella sitt første grep for kvelden da han tok ut Suso og satte innpå Locatelli. Det førte til at Bonaventura tok plassen ute til venstre, Niang gikk over på høyre og Locatelli gikk inn som indreløper.

Etter byttet kom både Immobile og Andersson med småfarlige forsøk, men truet aldri Donnarumma i Milan-målet. For hjemmelaget forsøkte Niang seg med en avslutningen fra 25 meter. Selv om skuddet var godt hadde Lazios keeper grei kontroll.

Etter 73 minutter vartet Milan opp med et lekkert angrep hvor Bacca spilte fri Niang som slo ut 45 grader. Der lå en sprellende Radu som slo ballen med hånden og dommeren pekte på krittmerket. Fra elleve meter var Niang sikker som banken og sendte Milan opp i 2-0.

Etter straffesparket gikk den luften som eventuelt var igjen i Lazio-ballongen ut, og Inzaghi´s menn virket resignerte. I sluttminuttene kom Honda og Gomez inn for Milan, til fordel for Bonaventura og Bacca som fikk noen minutter hvile mens Milan trygget seieren.

Sluttspurten kom aldri og Milan innkasserte sin andre strake seier for første gang på et halvt år i Serie A. Til helgen venter et knalltøft oppgjør mot Fiorentina på Artemio Franchi, en stadion Milan har tapt sine to siste kamper.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 8-5 Skudd utenfor mål: 6-12 Cornere: 3-8 Offside: 1-2 Frispark: 16-12 Gule kort: 1-4 Vellykkede pasninger: 75%-76% Ballbesittelse: 52%-48%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page