top of page

Kampsammendrag Milan-Juventus


Milan kjempet heroisk mot Juventus, men det holdt dessverre ikke helt inn. Les hvordan kampen utartet seg her.

Milan-Juventus 0-1 eeo.

110´ 0-1 Alvaro Morata

Tamme mestere før hvilen

Begge lagene startet kampen noe forsiktig, ikke overraskende med tanke på anledningen. Litt overraskende var det at Milan var det første laget til å stramme skruen, og den første gode muligheten kom etter 13 minutter. Høyreback for dagen, unge Davide Calabria, stormet nedover flanken og slo inn lavt foran mål. Der ventet Bonaventura, men italieneren var hardt presset og avslutningen gikk utenfor målet til Neto.

Milan fortsatte å kontrollere oppgjøret utover i omgangen og det så ut som om Juventus var godt fornøyd med å ligge kompakt og ta overgangene. Etter 22 minutter tok De Sciglio med seg ballen innover fra venstre og fyrte av i retning målet. Avslutningen var god, men snek seg en liten halvmeter over vinkelen til brassen i Juve-målet.

Dagens hjemmelag var i flyten og kort tid etter førte Honda ballen innover på Juventus´ halvdel før han slapp den til Bonaventura. Venstrekanten tok den med innover i sekstenmeteren, utfordret et par mann og fyrte mot mål. Skuddet tok i et Juve-ben og endret retning slik at Neto såvidt fikk labben på kula og avverget faren.

Juventus var relativt tamme i førsteomgangen og hadde ikke annet enn spede forsøk å komme med, men når en halvtime var passert begynte sidebackene å våkne. Evra stormet inn i Milan-feltet med ballen, men avslutningen gikk i nettveggen. Få minutter senere var det den andre sidebacken som var involvert. Ett innlegg Lichtsteiner fant Mandzukic i feltet, men Donnarumma leverte en fin redning.

Omgangens siste mulighet skulle Poli få, som hadde fått en sjelden sjanse fra start. Kucka stormet nedover høyresiden med ballen og fant Honda. Japaneren la kula flott ut til rette, men Poli maktet ikke å holde hodet kaldt og feide ballen opp på rad 34. Dermed gikk spillerne til pause på stillingen 0-0 med Milan som det førende laget.

Tett og jevnt

Lagene kom ut fra garderoben etter hvilen, men Juventus var fortsatt ikke helt til å kjenne igjen fra tidligere kamper. Lagets kvalitet kom ikke helt opp på nivå med Milanspillernes innsats, og Brocchis menn fortsatte å styre oppgjøret etter pause. Kampen bølget frem og tilbake uten at de store sjansene ble skapt, men spesielt Calabria skapte trøbbel for den gamle dame med sine løp langs høyresiden.

Midtveis i den andre omgangen kom Juventus svært nære en ledelse da innbytter Alex Sandro, som kom inn for Evra etter en time, utfordret Poli ut til venstre og fant Pogba. Franskmannens skudd gikk via en spiller og Donnarumma måtte levere en redning av glimrende kvalitet for å holde ballen borte fra nettmaskene.

Juventus hadde blod på tann og kort tid etter slo Pogba inn på bakerste stolpe. Der ventet Lichtsteiner, men avslutningen gikk rett i klypene på Donnarumma.

Et kvarter før full tid gjorde Allegri sin andre bytte for kvelden da Cuadrado kom inn for Lemina. De store sjansene lot vente på seg og etter 85 minutter gjorde Brocchi sin første endring. Andrea Poli, som hadde jobbet som en helt hele kampen, ble erstattet av Niang som rakk finalen med et nødskrik etter flere måneder på sidelinjen. Franskmannen kunne dog ikke hindre at kampuret passerte 90 minutter og at det hele gikk til spilleforlengelse.

To slitne lag

De første 10 minuttene av ekstraomgangen hadde null og niks, begge lagene virket slitne og lengtet etter en ny hvilepause. Sjansene skulle likevel komme, og først ut var Paul Pogba som klemte til fra 20 meter etter en fin flikk fra Mandzukic. Donnarumma var med på notene og slo ballen unna.

Milan ville ikke være noe dårligere og like etter fikk Bacca sin største mulighet for kvelden. Bonaventura slo inn på bakerste og ballen gikk rett til værs via en Juventus-forsvarer. Kula kom ned med et snølag, og i forfjamselsen ble Bacca stående mutters alene inne i feltet. Colombianeren forsøkte seg på et brassespark som gikk like over målet til Neto, men han visste neppe hvor alene han var.

Innbytteren avgjorde

Et par minutter ut i andre ekstraomgang gjorde Allegri sitt siste bytte for kvelden, og det viste seg å bli avgjørende for finalen. Hernanes ble tatt av og erstattet med angriperen Alvaro Morata. Få minutter senere kom Juventus på en kontring og ballen havnet ute til høyre hos Cuadrado. Han slo ballen inn på bakerste hvor Morata stod mutters alene. Davide Calabria, som for øvrig spilte en god kamp, fulgte ikke sin mann inn og spanjolen satte ballen enkelt i nettmaskene. Det ble ropt på offside, men bildene viser at alle lovlige kroppsdeler var innenfor og scoringen ble korrekt godkjent.

Like etter scoringen gjorde Brocchi sitt andre bytte da en sluttkjørt Montolivo ble erstattet av Jose Mauri. Kort tid etter kom også det siste byttet innpå. Mario Balotelli, som hadde varmet opp i over en time, erstattet Kucka i håp om å få en utligning. Balotelli forsøkte å involvere seg med en gang, men det ble med spede forsøk og et svakt frispark. Jose Mauri fikk på sin side en alle tiders mulighet til å sende laget til straffesparkkonkurranse. Argentineren fikk avslutte fra 17 meter og nølte ikke et sekund. Ballen hadde en fin redning, men skrudde feil veil og havnet like utenfor Neto sin venstre stolpe. Dermed ble Juventus dobbeltmestere for andre år på rad.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 3-4

Skudd utenfor mål: 15-4

Cornere: 6-2

Frispark: 25-25

Gule kort: 4-5

Ballbesittelse: 56%-44%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page