top of page

Kampsammendrag Milan-Juventus

Over 75.000 tilskuere var i går vitne til Milans første seier over Juventus på fire år.

Milan-Juventus 1-0

65`1-0 Locatelli

Til tross for at bortelaget hadde ballen mest, klart flest avslutninger og en annullert scoring, var det Vincenzo Montella og hans gutter som kunne juble for alle tre poengene etter kampen lørdag kveld.

Feilaktig annullering

Det var gjestene som tok kontroll over oppgjøret fra start av, og Milan svarte med å presse høyere enn hva de har hatt for vane under Montella. Dette lyktes hjemmelaget ganske godt med innledningsvis, selv om Juventus klarte å skape noen halvsjanser. Etter 10 minutter kom hjemmelagets første store mulighet, og som vanlig skjedde det etter en overgang. Niang utfordret med sin enorme fart og spilte til Bacca. Colombianeren ekspederte ballen videre til Suso, som curlet mot mål med sin presise venstrefot. Buffon var dog med på notene og slo skuddet til corner.

Etter Susos sjanse tok Juventus stadig mer over, og spesielt Locatelli ble satt under press og slo noen horrible feilpasninger. Heldigvis for Milan ble ikke unggutten straffet hardt og forsvaret ryddet unna i stor stil. Halvveis i den første omgangen kom Alex Sandro til en godt innlegg fra venstre, men avslutningen til Dybala ble reddet av Donnarumma som var raskt nede.

Etter en halvtime forsøkte samme mann seg med en frekkis fra 50 meter, men skuddet gikk godt utenfor målet til Donnarumma. Argentineren selv pådro seg en strekk og kunne ikke fortsette kampen. Inn kom Bacca sin landsmann Juan Cuadrado.

Kort tid etter byttet trodde de fleste at kampens første scoring kom. Juventus fikk frispark fra 35 meter og Pjanic skjøt rett i mål. Dommeren godkjente først målet, men etter protester fra Milan og en samtale med mannen på linjen bestemte han seg for å annullere scoringen for offside. Reprisene viser tydelig at Benatia er på feil side, men han forstyrrer ikke spillet i nevneverdig grad. Det gjorde derimot Bonucci, men den italienske stopperen var onside og spesielt Donnarumma kunne prise seg lykkelig for dommerens feilaktige avgjørelse.

Den første omgangen ebbet på mange måter ut etter annulleringen og lagene gikk i pause på stillingen 0-0.

Et kremmerhus av de sjeldne

Etter hvilen var det igjen Juventus som tok kommandoen i kampen, og Milan evnet ikke å sette i gang et eneste godt angrep. Oppgjøret ble en stillingskrig og hjemmelaget klarte ikke å beholde roen når de erobret ballen, men etter en drøy time smalt det igjen på San Siro. Abate og Suso kombinerte fint nede til høyre, og for en gangs skyld klarte spanjolen å skaffe seg litt spillerom på offensiv halvdel. Han slapp ballen til Locatelli som kom stormende, og unggutten feide til kula fra 18 meter. Drøyt 75.000 ble vitne til et kremmerhus uten like og Buffon var sjanseløs på ballen som steg og steg, helt frem til den landet i det venstre krysset.

Kort tid etter scoringen ble Niang erstattet av Andrea Poli. Det var tydelig hva Montella tenkte på, men franskmannen selv skjønte lite av å bli byttet ut med 20 minutter igjen på klokka.

Dog trengtes Poli sin defensive fibre, for Juventus peiset på fremover. Første mann ut som skulle prøve seg var Hernanes, men brassens markkryper fra 20 meter gikk like utenfor målet til Donnarumma. Milan gikk straks i kontra, og Kucka slo en nydelig ball gjennom til Poli. Italieneren svare med et horribelt svakt innlegg og viste med det hvorfor han først kommer inn når det skal forsvares.

Etter 72 minutter mistet Locatelli ballen på midten og Higuian satte fart mot mål. Han spilte fri Cuadrado, men i siste sekund ble han taklet og ballen gikk til corner. Et hjørnespark ledet til et annet, og ett til og ett til, men selv ikke med fire forsøk på rad klarte den gamle dame å skape en farlighet. Femten minutter før slutt holdt Milan på å rote det skikkelig til da Paletta slo en slapp pasning tilbake til Donnarumma, men målvakten var våken og feide kula unna egen målgård.

Juventus presset voldsomt og Montella svarte med et nytt defensivt bytte. 10 minutter før slutt forlot målscorer Locatelli banen og gav plass til Gomez, som tok plass til høyre for Paletta i en femmer bakerst.

Fem minutter før slutt kommer Juventus til et godt innlegg, hvor Pjanic stempler Donnarumma i hodet når han skal avslutte. Dommeren foretar seg ingen verdens ting, men etter en liten stund blir ballen spilt ut og keeperen mottok behandling. Heldigvis var han like hel og fortsatte mellom stengene.

Tre minutter på overtid ble Bacca tatt av banen for å få inn et par friske bein på topp i form av Lapadula mens Juventus fortsatte sitt enorme press.

Etter 94 minutter fikk Bonucci en mulighet fra 20 meter, men italieneren viste hvorfor han er en av verdens beste midtstoppere og ikke angrepsspillere. Ballen gikk nesten ut til kast og de fleste trodde nå at Milan hadde stått i mot alt Juventus hadde å komme med, men den gang ei.

Da det stod 96 på kampuret, et minutt på overtid av den tillagte tiden, fikk Khedira ballen på 20 meter og banket til. Gianluigi Donnrumma gjør en av sine beste redninger i Milan-drakta når han vipper den over tverrliggeren, og i samme øyeblikk blåste dommeren av kampen. Milan-spillerne feiret vilt og var strålende fornøyd med sin første seier over Juventus siden 2012.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 2-3 Skudd utenfor mål: 1-15 Cornere: 5-9 Offside: 2-6 Frispark:19-14 Gule kort: 4-3 Vellykkede pasninger: 71%-84% Ballbesittelse: 41%-59%