top of page

Kampsammendrag: Milan-Crotone


Seieren satt fryktelig langt inne for Milan som styrte det meste i dagens kamp mot Crotone på San Siro. 

Milan-Crotone 2-1

26´ 0-1 Falcinelli 41´ 1-1 Pasalic 86` 2-1 Lapadula

Enorm domians

Hjemmelaget var det førende laget innledningsvis i kampen, mens Crotone la seg relativt lavt og hadde en klar plan om å ta kontringene når mulighetene bød seg. Begge lag kom til noen avslutninger fra distanse i løpet av de første tyve minuttene uten at hverken Donnarumma eller Cordaz ble spesielt svette av den grunn.

Jo lengre ut i kampen vi kom jo mer dominerende ble Milan, men det var også slik man skulle bli straffet mot bunnlaget. For da hjemmelaget etter 26 minutter stod høyt med laget og trillet ball brøt Crotone på midtbanen og satte fart rett på. Et innlegg ble svingt inn mot svenske Rohden som i kamp mot De Sciglio gikk i bakken, men sprellende inne i sekstenmeteren fikk han dyttet ballen mot bakre stolpe. Der stod en ensom Falcinelli som fikk en enkel jobb med å sende bortelaget opp i føringen.

Etter sjokket tok Milan fullstendig over kampen og skapte flere sjanser. Både De Sciglio, Sosa og Niang fikk fine muligheter til å sette inn utligningen, og spesielt sistnevnte burde fått mer enn en corner ut av situasjonen hvor han var på blank kasse etter 40 minutter.

Den nevnte dødballen ble dog tatt meget godt vare på. Corneren ble svingt inn på første stolpe hvor Paletta vant duellen og stusset ballen videre inn i feltet. Der ventet Pasalic som fikk stå helt umarkert på fire meter og headet enkelt inn sitt første mål i Milan-drakten.

Noe særlig mer skjedde ikke før pause og lagene gikk til pause med det samme utgangspunktet som de startet kampen på, men med 73% ballinnehav var det liten tvil om hvem som hadde overtaket på San Siro.

Straffespark og hektiske sluttminutter

Etter sidebytte startet Milan på samme vis med å kontrollere kampen, og fire minutter ut i omgangen fikk de en stor sjanse til å gå opp i ledelsen. Et innlegg fra venstre gikk forbi Lapadula inne i feltet og over til Abate, som styrte ballen på tvers tilbake. Der klarte Lapadula på mirakuløst vis å ikke få noe annet enn hånden på ballen og Crotone fikk avverget faren.

Etter 52 minutter gjorde spissen på ny ugang i feltet, men denne gangen ble han lagt i bakken og dommeren pekte på ellevemetersmerket. Dessverre for vertene var straffen til Niang svakt plassert og da Cordaz gikk riktig vei fikk han en enkel jobb med å stoppe forsøket fra franskmannen.

Etter straffebommen fortsatte Milan å trykke Crotone tilbake på banen, men de store sjansene uteble. Etter 69 minutter ble de 55.000 på tribunen igjen vitne til at man er sårbare når man står så høyt som Milan gjorde. Gjestene kom fremover med flere folk og Trotta fikk avslutte fra 20 meter. Skuddet var godt, men Donnarumma var med på notene og fikk slått ballen unna. På returen var Rhoden først ute, men linjedommeren avvinket svensken for offside.

Milan presset på for å få vinnermålet og i tur og orden kom Luiz Adriano og Keisuke Honda innpå banen mens Jose Sosa og M´baye Niang forsvant ut, sistnevnte til pipekonsert fra tribunen.

Innbytter Adriano fikk sin mulighet etter 77 minutter, men brassen ble løpt opp og ballen ble klarert til corner. Beleiringen fortsatte helt frem til det 86. minuttet da vertene fikk frispark midt på Crotone sin banehalvdel. Ballen ble svingt inn i feltet og Trotta sin klarering gikk rett i beina på Lapadula. Spissen takket og bukket, dempet ballen og satte den enkelt inn bak Cordaz til 2-1 for hjemmelaget.

I sluttminuttene gjorde begge managerene grep. Montella satte inn Kucka for målscorer Lapadula mens Nicola svarte med 198 cm høye Nwankwo.

To minutter før slutt kunne Locatelli gjort det spennende da han mistet ballen på vei fremover, men ble reddet av innbytter Kucka. Dessverre pådro slovaken et gult kort som betyr at han mister neste helgs toppkamp borte mot Roma.

Kampen ebbet ut i hjemmeseier, en seier som må sies å ha kommet uten at Milan imponerte nevneverdig.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 4-5 Skudd utenfor mål: 7-3 Vellykkede pasninger: 83%-58% Cornere: 7-4 Offside: 3-3 Frispark: 22-19 Gule kort: 4-4 Ballbesittelse: 70%-30%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page