top of page

Kampsammendrag: Milan-Cagliari


Seiren satt langt inne mot Cagliari, men på tampen dukket toppscoreren opp og avgjorde kampen til hjemmelagets fordel.  

Milan-Cagliari 1-0

88´ 1-0 Carlos Bacca

Spill mot et mål

Gjestene la ingen skjul på hvilken plan de hadde for å få med seg poeng fra San Siro og murte igjen fra avspark. Allerede etter et par minutter kom Milan dog til et par muligheter. Først ble en corner svingt inn på første stolpe, men Romagnoli sin heading gikk rett på målvakten. Milan vant ballen kjapt tilbake og Bacca vendte på en femøring, men skuddet fra 16 meter gikk utenfor målet.

Kampbildet forble det samme og etter 10 minutter var Bacca på ferde igjen, men skuddet med utsiden av høyrefoten gikk hårreisende langt utenfor målet til Rafael.

Milan fortsatte å dominere kampen uten å skape de største mulighetene, men noen småfarligheter klarte vertene likevel å produsere. Etter et drøyt kvarter brystet Bacca fint ned til Niang som klinket til fra 20 meter, men skuddet gikk over mål.

Et skår i gleden var skaden til Ignazio Abate, som ble liggende nede etter en smell i kneet etter 22 minutter og haltet etter hvert av banen. Mens høyrebacken var på sidelinjen skapte Cagliari omgangens største sjanse ved Barella. Marco Sau spilte fri sin lagkamerat som klinket til fra 18 meter, men Donnarumma var kjapt nede og fikk slått til corner.

Etter 27 minutter gav Abate opp forsøket på å komme tilbake på gresset, og ble erstattet av Antonelli. Det førte til at De Sciglio, i tillegg til å gå over på høyrebacken, overtok kapteinsbindet fra sin back-kollega.

Kort tid etter etter byttet fikk Milan frispark på 18 meter, men Bonaventura satte det like over målet. Det var egentlig ganske synonymt for resten av omgangen, nemlig unøyaktighet. Til tross for at de hadde ballen store deler av tiden maktet de sjeldent å bryte gjennom et kompakt Cagliari-lag, og det ble med et par halvfarlige forsøk. Like før pause klarte Milan å legge et konstant trykk på gjestene, bare for å se at Niang sparket ballen en helt annen retning enn mål og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Bedre sent enn aldri

Den andre omgangen åpnet på samme måte som den første, men det var Cagliari som kom til den første muligheten da Dessena fikk avsluttet fra 13 meter, men skuddet gikk over målet til Donnarumma.

Etter gjestenes åpningssjanse tok Milan fullstendig kontroll, men anført av Suso var det stort sett for lite bevegelse og rytme i angrepene. Spanjolen forsøkte både med kombinasjonsspill og innlegg, men fikk fryktelig lite støtte av sine lagkamerater.

Etter 65 minutter gjorde Montella sitt første frivillige grep fra sidelinjen og lot Bertolacci komme inn på bekostning av Bonaventura, som på sin side hadde en av sine svakere kamper i Milan-drakten.

Med drøyt 20 minutter igjen på klokka smalt det endelig på San Siro og det var gjestene som trodde at de hadde tatt ledelsen mot overmakten. Farias dro seg inn fra venstre og avsluttet via en Milan-spiller. Ballen endret bane fullstendig og landet i beina på Isla som plutselig alene med Donnarumma. Backen satte ballen enkelt i mål fra fem meter, men etter mye om og men løftet assistentdommeren flagget og det ble korrekt annullert for offside.

Milan fortsatte i samme stil med å løfte baller inn i boksen, men hverken Niang eller Bacca hadde en spesielt god dag på jobben og klarte sjeldent å komme på de mange innleggene. Med ti minutter igjen på klokka gjorde Montella sitt siste bytte da Lapadula erstattet Pasalic, og det skulle vise seg å være et klokt grep. Spissen kom inn med fornyet energi og lidenskap, og et par minutter før slutt smalt det.

Et innlegg fra høyre fant veien til Lapadula sine føtter som avsluttet rett i en forsvarer. Returen spratt tilbake til en liggende italiener som pirket ballen forbi forsvaret, og i det lille bakrommet dukket Bacca opp og klinket inn 1-0 til øredøvende jubel på San Siro.

Plutselig så Cagliari ut som et lag som ville frem på banen, men det kom for sent for gjestene fra Sardinia. I stedet fikk de enda en smekk på pungen da en lang ball ble slått opp mot Bacca, som tok med Bruno Alves på løpetur. Akkurat idet Alves så ut til å gå seirende ut av duellen felte portugiseren Bacca på klønete vis og måtte forlate banen med direkte rødt kort.

Frisparket fra 16 meter banket Lapadula knallhardt over mål, men det holdt for Milan som dermed holder tritt med de andre topplagene i jakten på Champions League-kvalifisering.

For Vincenzo Montella & Co. venter nå et dobbeltoppgjør mot Sinisa Mihajlovic og Torino. Førstkommende torsdag er det hjemmekamp i Coppa Italia før lagene møtes i Torino på mandag for å kjempe om tre viktige poeng i ligaen.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 4-1 Skudd utenfor mål: 13-3 Vellykkede pasninger: 85%-74% Cornere: 11-3 Offside: 4-3 Frispark: 6-12 Gule kort: 0-1 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 56%-44%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page