Kampsammendrag: Milan-Atalanta

Til tross for et spillemessig overtak måtte Milan ta til takke med et poeng hjemme mot Atalanta.

Milan-Atalanta 0-0

Petagna farlig frempå

Kampens første mulighet stod Andrea Petagna for, da den tidligere Milan-angriperen dro seg fri ute til høyre og sendte i vei en kule etter 3 minutters spill. Skuddet gikk dog godt utenfor målet til Donnarumma.

Etter 7 minutter fikk Milan en brukbar sjanse da et frispark ble stusset videre bak i feltet, men Kucka kom et tidels sekund for sent og fikk aldri avsluttet.

Hjemmelaget hadde kommandoen i kampen, men etter 20 minutter viste Petagna seg frem igjen da han tredde gjennom Gomez. Dessverre for bortelaget ble vinkelen for spiss og skuddet gikk til side for mål.

Etter en halvtime var det igjen Petagna som stod for en stor sjanse da han vendte bort en hau med rødkledde spillere og tråklet seg gjennom, men skuddet ble svakt og gikk utenfor målet til Donnarumma.

Milans overtak gjorde seg ikke gjeldende i målprotokollen, men begge lagene kom uhyre nærme like før pause.

Først ute var Atalanta, som fikk frispark i en farlig posisjon etter at Abate felte Spinazzola. Gomez fant Gagliardini, men Donnarumma reddet avslutningen fra kort hold på mesterlig vis.

Like etterpå mistet Atalanta ballen langt inne på Milans halvdel og fikk en kontring i mot. Etter litt klabb og babb kom ballen frem til Antonelli som vartet opp med en flott finte etterfulgt av et knallhardt skudd som dundret i treverket. Dessverre spratt ballen ut og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Massivt trykk

Det var gjestene som startet best også i den andre omgangen. Rett etter sidebyttet mistet Bertolacci ballen til Conti som spilte fri Gomez, men vinkelen ble for spiss og avslutningen ble ikke skummel.

Litt verre var det etter 52 minutter, men Kurtic sitt skudd fra distanse ble håndtert av Donnarumma som også fanget sin egen retur.

Milan spiste seg gradvis inn i kampen og etter 52 minutter fant Pasalic Bonaventura på 16 meter. Italieneren vendte bort to mann og banket til med venstre, men skuddet gikk over.

Et par minutter senere var han på farten igjen og fikk ballen av Lapadula som kriget godt på topp. Det første forsøket ble blokkert, men Bonaventura fikk ballen tilbake, vendte bort en mann og klinket til med sitt svakeste ben. Skuddet var hardt, men gikk like utenfor stolpen.

Milan styre showet nå og etter en drøy time fant Kucka litt rom ute til venstre og slo inn foran mål, men dessverre kom både Lapadula og Pasalic for sent til å pirke inn ledermålet. Etter 72 minutter forsvant Antonelli, som spilte sin første kamp på lang tid, inn i garderoben og Mattia De Sciglio tok plass på venstrebacken.

Et kvarter før slutt fikk Milan frispark ute til venstre og Bonaventura svingte det inn foran mål. Sportiello kom ut for å fange ballen, men misset fullstendig og ballen fant Romagnoli. Midtstopperen spilte til Lapadula, men avslutningen ble for svak og Atalanta reddet på streken.

Etter 78 minutter driblet Kucka seg fri på høyresiden, men valgte skudd fremfor innlegg og Sportiello reddet det fra litt spiss vinkel.

Etter 82 minutter var det duket for Bacca, som har vært ute i flere kamper. Han erstattet Lapadula som dessverre ikke hadde hellet på sin side denne lørdagskvelden i Milano. Like etter at colombianeren entret matta var det dog Atalanta som kunne røve til seg alle tre poengene. Gomez slo inn fra høyre og fant Toloi som hadde lurt seg frem, men headingen fra midtstopperen ble vippet over tverrliggeren av Donnarumma. En strålende inngripen av Milans sisteskanse.

Bacca fikk sin mulighet kort tid etterpå da Suso tredte ham fri inne i sekstenmeteren. Angriperen rundet keeper og sendte ballen mot det åpne målet, men en Atalanta-spiller kom først og fikk avverget scoring.

Niang erstattet Bonaventura med tre minutter igjen på klokken,  men Milan maktet ikke å skape de store sjansene og til tross for et bra trykk mot gjestenes mål endte kampen 0-0.

Nå er det juleferie for Milans Serie A-spill, siden finalen mot Juventus i Supercupen lille julaften førte til at oppgjøret mot Bologna ble utsatt. Neste seriekamp blir dermed hjemme mot Cagliari 08. januar 2017.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 3-4 Skudd utenfor mål: 4-8 Vellykkede pasninger: 79%-70% Offside: 2-1 Cornere: 6-3 Frispark: 23-28 Gule kort: 3-6 Ballbesittelse: 59%-42%