top of page

Kampsammendrag: Lazio-Milan


Milan fikk det som ventet tøft med mange fravær, men reddet poeng etter en sen utligning. 

Lazio-Milan 1-1

45´ 1-0 Biglia (str.) 85´ 1-1 Suso

Lite flyt og rytme

Hjemmelaget tok kommandoen i kampen fra start av og hadde mye ball, men gikk seg stort sett fast. Milan på sin side var fryktelig unøyaktige og mistet ballen på vei fremover hver gang.

Etter 11 minutter kom Biglia til skudd fra 20 meter og Donnarumma måtte ut i full strekk. Den unge målvakten ga retur, men heldigvis ble de blåkledte avvinket for offside.

Etter et drøyt kvarter ropte hele Milan på straffe da ballen traff armen til en sprellende De Vrij, men dommeren vinket spillet videre til stor fortvilelse for bortelaget.

Lazio fortsatte sin dominans og spesielt da de vred spillet til motsatt kant slet Milan med å henge med, men da omgangen var halvspilt begynte gjestene å spise seg innpå. Dog var det Lazio som stod for sjansene, og både Keita, Immobile og Hoedt hadde gode forsøk som ble avverget. Spesielt sjansen til sistnevnte var stor, men fra 4 meter ble han hindret av en fenomenal refleks fra Donnarumma. Returen spratt like utenfor stolpen.

Etter en halvtime kom Milans største mulighet så langt da Deulofeu snappet ballen på midtbanen. Ocampos stjal ballen fra sin lagkamerat og dundret mot mål. Istedenfor å spille inn til en umarkert Deulofeu valgte dog argentineren å skyte, og Strakosha hadde få problemer med å redde.

Jo nærmere vi kom pause tok Milan mer og mer tak i ballen, men det ble noe upresist. Lazio stod for de største sjansene, og like før pause skulle det første målet komme. En lur ball ble spilt inn i bakrom og Immobile var plutselig alene med keeper. Spissen forsøkte å runde Donnarumma, som på sin side gikk etter ballen. Dommeren mente at han felte landslagskollegaen og pekte på krittmerket, noe som i ettertid kan diskuteres. Straffesparket ble hamret i mål av Biglia, og selv om Donnarumma var etter ballen hadde han ikke mulighet til å holde den ute.

Milan følte seg nok litt snytt da de gikk i garderoben, for selv om Lazio hadde vært det førende laget hadde Montellas menn holdt bra stand.

Dramatisk avslutning

Den andre omgangen var ikke mer enn 52 minutter gammel da Montella tok ut Locatelli til fordel for mer rutinerte Sosa, et grep som skulle vise seg å være smart.

Selv om det svingte mye etter pause klarte ingen av lagene å spille seg til noen gode muligheter, og etter 63 minutter gjorde Milan sitt andre bytte for kvelden. En usynlig Ocampos gikk ut, Lapadula kom inn på topp og Deulofeu gikk ut på flanken.

Etter 67 minutter ropte Milan på straffe igjen, og den gangen var det ikke tvil. Abate kom på løp inn i bakrom, tok ned ballen og ble meid i bakken bakfra. Av en eller annen merkelig grunn blåste ikke dommeren den gangen heller, men det er liten tvil om at Abate ble felt ulovlig i den situasjonen.

Et skadeskutt Milan var på full høyde med Lazio og selv ikke det ble skapt så mange sjanser satt man med et inntrykk av det ville skje noe. Etter 77 minutter forlot Poli banen og gjorde plass for Fernandez, og like etterpå burde Immobile punktert kampen. Et strøkent innlegg fant italienerens pannebrask inne i feltet, men headingen gikk utenfor målet.

Lazio skapte et par småfarlige sjanser til før det smalt på Olimpico. Da uret viste 85 minutter fikk Suso ballen, danset rundt Lazio-spillerne og avsluttet innenfor sekstenmeteren. Skuddet var hverken hardt eller godt plassert, men det snek seg rundt keeperen og ned i hjørnet.

Etter utligningen var det Milan som presset på for en ledelse, men kampen ebbet ut til 1-1 og til helgen venter Fiorentina hjemme på San Siro.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 10-4 Skudd utenfor mål: 9-3 Vellykkede pasninger: 82%-84% Cornere: 5-8 Offside: 4-0 Frispark: 14-14 Gule kort: 2-2 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 42%- 58%

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page