top of page

Kampsammendrag Hellas Verona-Milan


Milan dro til Verona for å reise kjerringa etter 0-0 hjemme mot Carpi, men møtte et lag som før kampstart hadde et ørlite håp om å beholde plassen i Serie A.

Hellas Verona-Milan 2-1

21´o-1 Jeremy Menez

71´1-1 Giampaolo Pazzini (str.)

95´ 2-1 Luca Siligardi

Rotete start

Kampen startet noe rotete med mange pasningsfeil og lite bevegelse fra begge sider, men det var vertene som skulle få den første skikkelige muligheten da Pazzini plutselig var alene med Donnarumma etter 8 minutter. Den tidligere Milan-spissen avsluttet imidlertid rett på den unge målvakten.

Kampen fortsatt i samme spor hvor Milan sakte men sikkert sikret seg en ballmessig overtak, men mangelen på bevegelse og et aggressivt hjemmelag gjorde at Verona så ut som det farligste laget. Det var dog Milan som skulle ta ledelsen midtveis i omgangen. Honda, som fikk muligheten i Bonaventuras skadefravær, avsluttet fra drøyt 20 meter. Gollini reddet, men gav en retur ut i farlig område. Der kom fjorårets Milan-toppscorer Jeremy Menez stormende og hadde en enkel oppgave med å gi gjestene ledelsen. I ettertid ser det ut som at scoringen skulle vært annullert for offside, men det fikk ikke linjedommeren med seg.

Ut over i omgangen ble Milan mer komfortable og fikk mer bevegelse rundt ballfører. Etter 30 minutter fikk Menez en ny mulighet, men avslutningen fra spiss vinkel ble blokkert i siste liten. Igjen var det Honda som stod bak sjansen.

Keeper i verdensklasse

Innledningsvis i den andre omgangen var Verona definitivt friskest, og vertene kom gang på gang gjennom på Milans høyreside uten at det ble det helt store ut av innleggene. Etter en liten time kom omgangens største sjanse og den var det Carlos Bacca som stod for. Colombianeren fikk ballen innenfor sekstenmeteren og kriget til seg en avslutning, men hans velkjente rabona havnet rett i fanget på Gollini.

Ut over i omgangen tok Milan mer over og kom til flere brukbare muligheter, men hverken Bacca eller Menez klarte å beholde roen foran kassa. Tjue minutter før slutt, i en periode hvor Milan hadde et godt trykk på vertene, fikk Verona et hjørnespark. Det hele ender med at Romagnoli handser på merkelig vis og dommeren pekte på ellevemetersmerket. Det er mulig å argumentere for at den unge stopperen ble dyttet, men situasjonen var uansett klønete og dommeren var ikke i tvil. Fra krittmerket var eks-Milanista Pazzini sikker som banken og utlignet til 1-1.

Etter scoringen tok vertene fullstendig over kampen og Milan kan takke en 17 år gammel gutt mellom stengene for at det stod 1-1 til langt inn i overtiden. Milan kom med noen spede forsøk, men det var Verona som angrep med mest brodd og i det overtiden var ved veis ende handset Honda like utenfor egen sekstenmeter. Luca Siligardi valgte å gå for det nærmeste hjørnet, og ballen var så limt opp i vinkelen som overhodet mulig. Donnarumma var sjanseløs og Hellas Verona tok det som i to timer var tre meget viktige poeng. Dessverre for Pazzini & Co. vant Carpi 1-0 hjemme mot Empoli og Hellas Verona må uansett ta turen ned i Serie B.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 11-5

Skudd utenfor mål: 4-5

Cornere: 13-6

Offside: 2-10

Frispark: 19-10

Gule kort: 1-2

Ballbesittelse: 42%-58%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page