top of page

Kampsammendrag Fiorentina-Milan


Det ble som ventet et intenst oppgjør på Artemio Franchi i går kveld. 

Fiorentina-Milan 0-0

Styrende verter

Det var vertene som kom best i gang i oppgjøret og innledningsvis forsøkte på Ilicic og Bernardeschi seg fra distanse uten at de klarte å true Donnarumma. Etter hvert som kampen satt seg var det tydelig at Fiorentina ønsket å kontrollere ballen mens Milan lå tett og kompakt inne på egen halvdel. Et slikt kampbilde gir fort gode overgangsmuligheter, og etter et drøyt kvarter spilte Milan seg fint ut på venstresiden og Bonaventura satte opp Niang som ikke fikk til en god nok avslutning. Franskmannen fikk en ny mulighet kort tid senere, men avslutningen skled av foten og var ufarlig.

Ved halvspilt førsteomgang fikk vertene kampens største mulighet da De Sciglio skled og Ilicic stormet forbi og slo inn foran mål. Der fikk ikke Kalinic avsluttet skikkelig, men ballen havnet hos Valero som ble hektet av Calabria innenfor sekstenmeteren. Dommeren var ikke i tvil og pekte på krittmerket, men Ilicic satte straffen i stolpen og Milan slapp med skrekken. Det skal sies at Donnarumma gikk riktig vei og hadde muligens reddet om straffen hadde gått mellom stengene.

Kampbildet forble det samme frem til pause med et hjemmelag som hadde ballen, men manglet både kreativitet og bevegelse til å true Milan nevneverdig. Like før halv tid slo Bernardeschi et godt innlegg for styring, men ingen kom på kula og den snek seg utenfor bortre stolpe og lagene var like langt da de gikk i garderoben.

Store muligheter

Lagene kom ut til andreomgang med den samme filosofien, men Milan tok større grep i kontringsspillet umiddelbart. Etter fem minutter kombinerte Niang og Bacca flott, men det klabbet seg til og ingen av de fikk avsluttet skikkelig. Like etterpå spilte Niang fri Calabria på et strålende løp inne i boksen, men unggutten fikk ikke avsluttet på mål.

Etter en knapp time viste Montolivo for alvor frem foten sin da han tredde igjennom Carlos Bacca, men colombianeren hadde ikke toppfarten inne og ble løpt opp. Etter en times spill gjorde vertene sitt første bytte for kvelden da kaptein Gonzalo takket for seg og gjorde plass for Vecino, et bytte Milan bør være lykkelige for. Sanchez gikk da ned fra sin posisjon på midten og ned i trebackslinjen, noe som gav mindre punch til vertenes midtbane.

Fiorentina stanget mye og etter 63 minutter vartet Milan opp med nok en strålende kontring. Suso førte ball og spilte fri Bonaventura som vendte vekk både stopper og keeper med en finte, men avslutningen ble blokkert og returen ble reddet på streken.

Med i overkant av tjue minutter igjen ble Niang tatt av banen til fordel for Locatelli, og Bonaventura gikk ut på kanten. Kampen forandret dog ikke mye karakter og Fiorentina klarte ikke, bortsett fra et skudd fra Valero som Donnarumma reddet mesterlig, å skape det helt store. Ti minutter før slutt forlot også Bonaventura banen og Luca Antonelli kom inn. Ingen tvil om hva Montella tenkte på, her skal poenget sikres. Det kunne dog blitt mer, for etter 83 minutter fikk en viss colombianer muligheten han hadde ventet på. Calabria slo inn fra høyre og Sanchez gjorde en stor feil, men ballen kom i en vanskelig vinkel for Bacca som skøyt utenfor.

Det fikk muligens vertene til å våkne, for de trykket Milan godt tilbake i sluttminuttene. Montella svarte med å sette inn friske ben på topp i form av Adriano, og langt inn i overtiden fikk Baccas erstatter sin mulighet. Løpet hans var perfekt timet og brassen kom alene med keeper. En Fiorentina-forsvarer fikk løpt ham opp og feide spissen over ende like utenfor sekstenmeteren, men dommeren presterte på mirakuløst vis å vinke spillet videre. Dermed endte kampen 0-0 og Milan fikk med seg et sterkt bortepoeng fra Firenze.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 5-1 Skudd utenfor mål: 9-6 Cornere: 6-3 Offside: 2-2 Frispark: 10-12 Gule kort: 2-4 Pasningssikkerhet: 87%-79% Ballbesittelse: 62%-38%

1 visninger0 kommentarer

Comentários


bottom of page