top of page

Kampsammendrag Empoli-Milan


Etter 2-2 i derbyet mot Inter kom Milan seg raskt tilbake på hesten og plukket med seg tre verdifulle poeng fra Toscana. 

Empoli-Milan 1-4 15´ 0-1 Lapadula 17´ 1-1 Saponara 62` 1-2 Suso 64` 1-3 Costa (sm.) 78´ 1-4 Lapadula

Giftig erstatter

Montella gjorde flere endringer på laget til denne kampen, men det så virkelig ikke ut til å hindre prestasjonene. Dessverre måtte Mati Fernandez, en av de nye som fikk muligheten fra start, forlate banen allerede etter 10 minutter. Åpningskvarteret var veldig rotete, men plutselig smalt det fra Milan. Innbytter Juraj Kucka brøt spillet høyt inne på vertenes halvdel og spilte fri Suso. Spanjolen slo lavt inn foran mål der Baccas erstatter Gianluca Lapadula ventet. Italieneren fikk en enkel jobb med å bredside inn 0-1, men det holdt seg ikke lenge.

Allerede to minutter etter åpningsmålet viste Donnarumma at han faktisk bare er et menneske. Unggutten kom langt ut for å bokse unna et innlegg, men misset fullstendig og ballen landet rett i beina på Saponara. Den tidligere Milan-spilleren fikk en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet.

Utover i omgangen slurvet begge lagene mye med ball, og spesielt gjestene skuffet stort. Den nykomponerte midtbanen med Pasalic, Locatelli og innbytter Kucka slet med å arbeide som en enhet og laget hang i det store å hele dårlig sammen. Empoli skapte et par sjanser, men Maccarone maktet ikke å ta spesielt godt vare på noen av de. For Milans del hadde Bonaventura et godt frispark, men Skorupski i buret var med på notene og slo skuddet over.

To raske scoringer

I den andre omgangen maktet Milan i langt større grad å kontrollere kampen, og med gode bevegelser kom de også til større muligheter. Etter en times spill vinklet Lapaula ballen fint ut til Abate som kom stormende nedover kanten. Backen tittet opp og la ballen ut til Suso som styrte ballen inn i lengste hjørne og Milan var tilbake i ledelsen.

Få minutter senere var det action på motsatt side da Bonaventura herjet med Empoli-spillerene. Italieneren dro av to mann før han forserte inn i 16-meteren. Innlegget var upresist, men en uheldig Costa stakk frem tåa og styrte ballen opp i nettaket.

Etter de to raske scoringene gikk luften fullstendig ut av hjemmelaget som virket resignerte, og når muligheten først bød seg skuslet de det bort på egenhånd. Et kvarter slutt fikk Maccarone en kjempemulighet ut av ingenting, men 37-åringen valgte merkelig nok å slå inn fremfor å avslutte og Milan fikk ryddet unna.

Få minutter senere var det bortelaget som viste seg frem med flott angrepsspill der Pasalic tredte igjennom til Suso som avsluttet på keeper. Returen ble satt i mål, men linjedommeren vinket korrekt for offside.

Det skulle likevel bli nettsus en siste gang, og nok en gang var Suso og Lapadula involvert. Spanjolen fant spissen i et ørlite bakrom og Lapadula vendte bort en forsvarer før han banket ballen bort i lengste hjørne og fastsatte sluttresultatet til 1-4. På overtid fikk Maccarone muligheten til å redusere, men veteranens heading gikk i tverrliggeren og Milan tok med seg alle tre poengene fra Toscana på en helt middels dag.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 4-6 Skudd utenfor mål: 8-4 Vellykkede pasninger: 81%-89% Cornere: 2-6 Offside: 1-5 Frispark: 11-17 Gule kort: 2-3 Ballbesittelse: 39%-61%

2 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page