top of page

Kampsammendrag Chievo-MilanMilan tok i går kveld en råsterk seier borte mot et normalt sett gjerrig Chievo-mannskap og klatret samtidig opp på tredjeplass i Serie A. 

Chievo-Milan 1-3

44` 0-1 Kucka 46` 0-2 Niang 76` 1-2 Birsa 90+4` 1-3 Dainelli (sm)

Sjansefattig start

Vertene tok kommandoen i starten av oppgjøret og klarte å skape et visst trykk på Milan ved flere faste situasjoner, men maktet ikke å skape de helt store sjansene. Etter tretten minutter fikk Abate rom til å slå et innlegg for gjestene, men Niang kom et tidels sekund for sent og Cacciatore fikk klarert foran nesa på franskmannen.

Chievo forsatte å ha mye ball utover i omgangen og kom til flere gode innlegg, men avslutningene ble stort sett tatt greit hånd om av Donnarumma. Etter 35 minutter dro Suso seg innover fra sin høyrekant og avsluttet, men avslutningen skrudde like utenfor Sorrentino sin høyre stolpe.

Like før pause skulle vertene spille seg ut bakfra, men surret det forferdelig til og Lapadula fikk betalt for råsterk jobbing. Ballen spratt til Kucka som vendte opp og satte fart mot mål. Uten press kunne slovaken avslutte fra 25 meter, og ballen føyk i mål bak Sorrentino. 29-åringen feiret sitt første mål for sesongen med en strålende salto og lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Flotte scoringer

Milan var tydeligvis fornøyde med avslutningen på omgangen og startet på nøyaktig samme måte i den andre. Chievo rotet inne på egen halvdel og etter et godt press spratt ballen Niang sin vei. Franskmannen fomlet den med seg på sedvanlig vis og satte fart mot mål. Presset fra hjemmelaget var ikke allverdens og 21-åringen fyrte til fra 20 meter. Ballen suste i nettmaskene og Niang løp bort til benken sammen med resten av lagkameratene, hvor de løftet opp Montolivo sin drakt og hyllet sin skadede kaptein. Et flott øyeblikk og Milan ledet 0-2 borte mot et av landets gjerrigste hjemmelag.

Scoringen gav Milan blod på tann og etter 53 minutter ekspederte Lapadula et flott innlegg fra De Sciglio mot mål, men Sorrentino reddet mesterlig. Returen headet Niang like over fra kloss hold. Etter en knapp time var Suso svært nære å legge på til 0-3, men skuddet fra 20 meter duppet litt for sent og gikk over mål. Få minutter senere kombinerte spanjolen fint med Lapadula som fikk ballen igjen innenfor sekstenmeteren og gikk i bakken. Spissen kjempet seg tilbake på beina og klemte til, men en god Sorerntino hindret italieneren sitt første Milan-mål.

Milan presset hardt i den andre omgangen og kontrollerte i stor grad kampen. Etter 65 minutter fikk gjestene et frispark i god posisjon, og Niang gjorde seg klar. Skuddet var godt, men nok en gang var Chievo sin sisteskanse med på notene og  reddet avslutningen.

Tyve minutter gikk Lapadula av banen og gjorde plass til Sosa, men det var en gammel kjenning som skulle havne i begivenhetens sentrum. Chievo fikk et frispark midt foran mål på tyve meter, og Valter Birsa gjorde seg klar. Den tidligere Milan-spilleren skrudde ballen over muren og opp i retning krysset, og selv om Donnarumma strakk sine 199 centimeter så langt han kunne rakk han ikke bort. Etter flere frispark-forsøk tidligere i kampen lykkes endelig sloveneren og det var igjen spenning i oppgjøret.

Reduseringen satte en støkk i Milan, og i en kamp hvor de tidligere hadde sett veldig komfortable ut virket spillerne litt mer stresset. Chievo presset på, men bortelaget jobbet iherdig og fikk avverget de fleste situasjonene. Ti minutter før slutt forlot Suso banen til fordel for Poli, og italieneren tilførte sårt tiltrengt løpskraft på midtbanen.

Milan virket å ri av stormen, og to minutter før slutt kom også Bacca innpå for en sliten Niang som hadde løpt mange meter denne søndagskvelden. Colombianeren skulle få sin mulighet i kampen, og langt inn i overtiden tråklet og kriget han seg gjennom en bråte av forsvarere før han klinket til med utsiden av høyrefoten. Skuddet gikk via Dainelli som satte Sorrentino fullstendig ut av spill og Milan økte til 1-3.

Det ble også sluttresultatet og Milan klatret dermed opp til tredjeplass, a poeng med Roma på andre. Til helgen venter serieleder Juventus hjemme på San Siro. Chievo på sin side ble liggende på sjetteplass med sine tretten poeng.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 5-5 Skudd utenfor mål: 1-5 Cornere: 7-2 Frispark: 17-13 Gule kort: 3-2 Offside: 5-2 Pasningssikkerhet: 80%-83% Ballbesittelse: 44%-56%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page