top of page

Kampsammendrag: Bologna-Milan


Til tross for to røde kort klarte Milan å sikre seg alle tre poengene mot Bologna. 

Bologna-Milan 0-1

89´ 0-1 Pasalic

Ut med begge stopperne

Begge lagene hadde mye å revansjere fra helgen, men det var Milan som åpnet best og fikk en stor sjanse allerede etter 5 minutter. En lang ball ble slått opp og Krafth stusset ballen mot eget mål, men headingen var for svak og sendte istedet Deulofeu havnet alene med keeper. Costa gjorde en fin redning mens returen ble feid over av Pasalic fra en meget god posisjon.

Milan fortsatte å styre mye i starten, men etter et kvarter kom vertene på en fin overgang og Milan var i ubalanse. Verdi tok dog et dårlig valg da han avsluttet rett på Donnarumma fra 20 meter. Fem minutter senere mistet gjestene igjen ballen med flere folk fremme i angrep og Destro spilte fint til Krejci som løp fra det som var av forsvarere, men tsjekkeren fikk et dårlig touch like før han skulle skyte og Donnarumma avverget faren.

Etter en halvtime kom vertene på en ny god overgang langs høyresiden og ballen ble slått lavt inn foran Donnarumma. Han reddet, men ballen spratt til Dzemaili som fikk et nytt forsøk. Etter litt klabb og babb fikk Milan rensket unna til corner. Like etterpå måtte dessverre Romagnoli forlate banen med skade og ble erstattet av Zapata. Nå skjedde det mye på Stadio Renato Dell´Ara og etter 35 minutter kom Bologna på en ny kontring. Dzemaili kom i stor fart, skjærte innover og ble feid i bakken like utenfor sekstenmeteren av Paletta. Midtstopperen fikk fullt fortjent sitt andre gule kort og Milan ble redusert til 10 mann.

Etter det røde kortet tok Bologna litt mer kontroll over kampen, men ingen av lagene maktet å finne veien til nettmaskene før pause og og stillingen var 0-0 da spillerne forlot gresset og satte kurs mot garderoben.

Dramatisk avslutning

I pausen valgte Montella å ta av Locatelli til fordel for Gomez for å opprettholde sin bakre firer, noe som førte til en litt tynnere besetning lengre fremme og Bologna tok kontroll over kampen, men deres avslutninger ble enten blokkert eller sendt over mål. Da det var spilt 55 minutter dro Deulofeu seg fint inn fra sin venstrekant og avsluttet, men det skapte ingen problemer for Costa.

Etter 59 minutter spilt skjedde noe som ikke burde skjedd, nemlig enda en klønete utvisning. Kucka, som hadde gult kort, felte Nagy helt unødig på midtbanen og etterlot 9 Milan-spillere som måtte klare seg på egenhånd den siste halvtimen. Montella foretok set et taktisk bytte og erstattet en usynlig Bacca med Poli.

Hjemmelaget øynet tre poeng og dundret på fremover, og etter 64 minutter var de svært nære. Bologna tredte seg gjennom Milan-forsvaret og slo inn. Der avsluttet Krejci, men Donnarumma viste at reaksjonsevnen er på topp og holdt buret rent. Etter 69 minutter kom gjestene på en sjelden visitt og Deulofeu førte ball før han slapp den til Pasalic. Dessverre for kroaten var både vinkelen dårlig og Costa stod på rett sted.

Det var i og for seg Deulofeu det handlet om de gangene Milan var i angrep og spanjolen var veldig livlig, men det var Bologna som skapte de største sjansene. Simone Verdi, eks Milan, herjet regelrett med sin gamle klubb og stod bak det meste for vertene. Dessverre for Bologna gikk de fleste avslutningene like utenfor målet til Donnarumma.

Plutselig, da de fleste ville vært mer enn fornøyde med å få med seg et poeng hjem, ble en lang ball slått i bakrom mot Deulofeu. 22-åringen latterliggjør Maietta ute ved cornerflagget, tar med seg ballen innover og serverer den langs femmeteren. Der kom Pasalic som enkelt kunne spasere inn ledermålet. Bortelagets spillere jublet naturlig nok som gale etter å ha tatt ledelsen med to mann mindre på banen.

Luften gikk litt ut av vertene som aldri helt klarte å mobilisere en sluttspurt og Milan tok dermed sin første seier i ligaen på fire kamper. På mandag venter Lazio på Stadio Olimpico og det blir spennende å se hvordan Vincenzo Montella velger å komponere laget, for det begynner å bli litt tynt i rekkene.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 5-4 Skudd utenfor mål: 9-1 Vellykkede pasninger: 84%-78% Cornere: 7-9 Offside: 3-2 Frispark:13-14 Gule kort:5-6 Røde kort: 0-2 Ballbesittelse: 55%- 45%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page