top of page

Kampreferat Udinese-Milan 2-3I en meget underholdende kamp på Stadio Friuli ledet Milan klart til pause og hadde tilsynelatende full kontroll, men falt, som så mange ganger før, tilbake til gamle synder etter sidebytte.

Balotelli fra start

Mario Balotelli spilte sin første kamp fra start siden tilbakekomsten i sommer. I mål sto som vanlig Diego Lopez, mens Zapata og Romagnoli fortsatte i midtforsvaret. De ble flankert av Calabria og De Sciglio. Midtbanetreeren bestod av Montolivo, De Jong og Bonaventura, mens Honda var i 10-rollen. Med seg på topp hadde Balotelli Carlos Bacca.

Enveiskjøring

Førsteomgangen var et godt eksempel på hvordan vi ønsker å se Milan. Aggressive, intense og en voldsom glød i spillet. Ønsket om å angripe var stort, og når Udinese ikke engang hadde stått opp av sengen, ble det mye å juble over allerede fra start av. Etter fem minutter får Milan frispark på 25 meter som Balotelli ekspederer opp i nærmeste vinkel, 0-1.

Fem minutter senere er Bonaventura på vei på et dypt løp, og hovmester Montolivo oppfatter det og sender gjennom en strøken ball. Forsvaret til Udinese er ikke i nærheten av å følge med, og alene med keeper gjør ikke Bonaventura noen feil, 0-2.

Milan fortsetter å dominere kampen, går på løp, kombinerer og kommer til noen halvsjanser. Udinese på sin side har våknet, men de skaper ingen verdens ting. De kommer til en del innlegg, men samtlige før pause er ufarlige. Milan spiller med intensitet gjennom hele omgangen, og er dyktige på å komme tett på ballfører.

Idet stadion-uret nærmer seg 45 minutter, slår Balotelli et fint innlegg fra høyre som blir klarert til corner. På den påfølgende corneren finner Bonaventura en fullstendig umarkert Cristian Zapata, som styrer ballen tilbake i motsatt hjørne, og Milan går til pause med en tilsynelatende komfortabel 0-3 ledelse.

En kamp, to omganger

I pausen gjør vertene ett bytte, Duvan Zapata kommer inn for Ivan Piris. Kort tid senere går Calabria, som gjorde en god match på høyre back, ut til fordel for veteranstopper Alex. Det førte Zapata ut på backen. Like etter lader De Jong kanonen fra langt hold, men til tross for en styring har keeper kontroll. Like etter kommer innbytter Duvan Zapata nedover flanken og får lagt inn, og en dårlig berøring fra Di Natale blir til en målgivende pasning når ballen havner hos Badu,1-3. Få minutter senere er nevnte Duvan Zapata alene på bakerste stolpe, og stillingen er 2-3.

Milan hangler som så mange ganger før, og ingen av lagene er til å kjenne igjen fra første omgang. Udinese styrer, presser og vinner dueller. Milan virker nervøse, lager frispark og kommer ikke tett opp i motstanderne. Etter en drøy time går Honda ut og duracell-kaninen Poli kommer inn. Milan henger i repene resten av kampen, men unøyaktighet fra hjemmelaget, samt at Milan er gode til, når Balotelli får ballen vel og merke, å dra ned tempoet, finne roen og drøye tiden. Udinese er nær en utligning, men en kjemperedning fra Lopez samt en avslutning like utenfor sørger for at alle poengene blir med hjem til Milano denne gang. På overtid får Bruno Fernandes sitt andre gule kort i frustrasjon, og Udinese avslutter kampen med ti mann.

Lagoppstillinger:

Milan (4-3-1-2)

Diego Lopez; De Sciglio, Romagnoli, Zapata, Calabria (Alex fra 49);Montolivo, De Jong, Bonaventura; Honda (Poli fra 63`); Balotelli, Bacca (Adriano fra 80`)

Udinese (3-5-2)

Karnezis; Wague, Domizzi, Piris (Zapata fra 45`); Edenilson, Badu, Iturra (Marquinho fra 84`), Fernandes, Ali Adnan (Pasqual efra 63`); Thereau, Di Natale

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page