Kampreferat Palermo-Milan

Milan fortsatte den gode trenden og tok med seg alle tre poengene hjem fra Sicilia.

Palermo-Milan 0-2

19` 0-1 Carlos Baccca

33` 0-2 M´baye Niang

Et lag på banen

Milan tok styringen fra start av og feide over Palermo som ikke virket å være helt våkne da dommeren blåste i fløyten for første gang. Det ble skapt noen farligheter på dødballer og Palermo virket i det hele ganske usikre. Etter et drøyt kvarter kom Bacca til en god sjanse da han på egenhånd tok seg forbi et par forsvarere, men avslutningen ble for svak denne gangen. Det samme kan ikke sies om det han leverte få minutter senere. Honda slapp ballen fint til Abate som kom stormende nedover linjen og slo inn foran mål. Der ventet colombianeren som satt inn 0-1.

Kampen fortsatte i samme spor og Milan-spillerne så ut til å kose seg på jobb. Etter en drøy halvtime ble vertene igjen straffet, bokstavelig talt. En relativt ufarlig ball spratt opp i armen på en Palermo-forsvarer i det han skulle klarere, og dommeren hadde ikke noe annet valg enn å peke på krittmerket. Bacca gikk frem for å ta det, men etter å ha utvekslet noen ord med Niang overlot han ansvaret ti franskmannen. Niang var sikker som banken og Milan gikk opp til 0-2.

Utover i omgangen var kampbildet det samme, gjestene hadde mye ball og de gangene Palermo fikk låne den maktet de ikke å utrette stort. Inn mot pause kom de dog mer med, og Gilardino fikk en god mulighet da han kom alene på bakerste og møtte ett innlegg med pannen. Dessverre for hjemmelaget gikk avslutningen utenfor.

Like før pause ble det igjen ropt på straffe sa Bonaventura gikk i bakken, men dommeren vinket spillet videre og lagene gikk i garderoben på stillingen 0-2.

Komfortabelt bortelag

Den andre omgangen startet ganske rotete, men det var Milan som fortsatt var det førende laget selv om villigheten til å angripe ikke var like stor. Etter 50 minutter fikk Kucka en mulighet etter et godt forarbeid av Bacca, men slovaken satt ballen over fra 7-8 meter.

Etter en drøy time fikk vertene en av sine få store sjanser i kampen da et innlegg gikk over feltet og landet på støvelen til Trajkovski, men avslutningen på volley gikk over målet til Donnarumma. Like etter fikk Palermo en ny sjanse på corner, men headingen gikk rett på Milans sisteskanse som ikke hadde noen problemer med å holde ballen.

Palermo var langt mer aggressive i presset den siste halvtimen, samtidig som Milan var godt fornøyd med resultatet og var ikke villige til å ta overgangene i særlig grad. Kampens siste gode mulighet stod innbytter Mario Balotelli for da han klinket til fra langt hold, men skuddet gikk dessverre noen centimeter for høyt. Gjestene red av Palermos siste sluttspurt og vant kampen forholdsvis komfortabelt 0-2.