top of page

Kampreferat Napoli-Milan


Milan fikk i går med seg et sterkt poeng borte mot serietoer Napoli. Vårt kampreferat kan du lese her.

Napoli-Milan 1-1

39´1-0 Lorenzo Insigne

44`1-1 Giacomo Bonaventura

Førende hjemmelag

Napoli tok tak i kampen fra start av og var tydelige på at de ønsket å angripe så mye som overhodet mulig, men slet med å komme til noen åpenbare sjanser mot et kompakt bortelag. Milan på sin side hadde gjort hjemmeleksen og satset tydelig på kontringer. Både Niang og Bonaventura kom til muligheter etter overganger i innledningen, men uttellingen uteble. Napoli styrte det meste ute på gressmatten og hadde sine muligheter ved Insigne og Higuain, men Milan slapp stort sett med skrekken når Napolis angrepsvåpen prøvde seg. Nærmest var argentineren etter 20 minutter, men avslutningen ble noe heldig blokkert av en fallende Alex og ballen snek seg utenfor den lengste stolpen. Utover i omgangen ble dominansen bare større og det virket som et tidsspørsmål før hjemmelaget skulle ta ledelsen. Callejon og Higuain hadde hver sin gode mulighet når halvtimen var passert, men den ene holdt Donnarumma mens den andre nok en gang snek seg utenfor buret.

Milan var veldig slurvete de gangene de vant ballen og klarte sjeldent å etablere et eget spill, og bølgene fra Napoli kom bare tettere og tettere.

Etter 39 minutter klarte ikke Milan å stå i mot presset lenger, men scoringen var av det noe heldige slaget. Insigne hadde ballen ute til venstre 25 meter fra mål og den lille italieneren avsluttet relativt upresset. Ballen endret såvidt retning i en Milan-spiller, noe som gjorde oppgaven enda vanskeligere for Donnarumma som hadde mange spillere foran seg som blokkerte sikten. 16-åringen strakk sin 196 cm lange kropp så langt han kunne, men ballen snek seg inn i det lengste hjørnet.

Etter scoringen var det mange som fryktet det verste, men Milan kviknet til og nok en gang stod Honda ved spakene. Japaneren fikk tid til å sikte ute på sin høyrekant og svingte ballen inn i feltet. Der fikk Koulibaly så vidt hodet på ballen, men det var kun nok til å stusse den videre bakover i feltet. Der ventet Bonaventura som satt ballen i nettmaskene bak Pepe Reina og lagene gikk til pause på stillingen 1-1.

Heroisk innsats

Den andre omgangen bød ikke på så mange endringer i kampbildet i forhold til det som skjedde før pause. Napoli hadde stort sett kommandoen og styrte som de ville mens Milan forsvarte seg med nebb og klør. Det var tydelig at det kostet mye krefter, for gjestene tok færre og færre kontringer og det endte ofte med at ballen ble lempet over på Napolis banehalvdel slik at de bare kunne komme på nye angrep mot Donnarumma. Etter en times spill kom omgangens første store mulighet da Insigne lurte offsiden og var fullstendig alene på Milans banehalvdel. Heldigvis var det en våken 16-åring i buret som fikk rensket unna i siste liten. Få minutter senere var nevnte Insigne på ferde igjen og smalt en avslutning i stolpen. Carlos Bacca var på rett sted til rett tid og fikk feid returen unna farlig sone.

Napoli fortsatte stormløpet mot gjestens mål, men det kostet krefter for dem også, og de ble stadig mer unøyaktige. Etter drøyt 80 minutter slo Ghoulam et av mange innlegg fra sin venstreside denne kvelden, men Higuain, som ikke hadde marginene på sin side, satt avslutningen like utenfor. Noen få minutter før full tid byttet Milan inn Balotelli, og det var ikke et sekund for sent. Balotelli evnet å roe ned sine lagkamerater og holdt på ballen i tette situasjoner i tillegg til å herje litt med Napoli-spillerne.

Dommeren la til 4 minutter, som for øvrig ble omgjort til 5 i løpet av overtiden, og Milan så ut til å ri av stormen. Et par brukbare muligheter til El Kaddouri og Higuain i hektiske sluttminutter ble ikke omsatt til tellende resultat og dommeren avsluttet kampen på stillingen 1-1.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 4-2

Skudd utenfor mål: 12-2

Cornere: 6-3

Frispark: 12-14

Gule kort: 0-2

Offside: 1-2

Ballinnehav: 65%-35%

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page