Kampreferat Milan-Inter

Milan tok en knusende seier over erkerival Inter i går kveld og gav seg ikke før Handanovic hadde plukket tre baller ut av nettet. Kampreferatet vårt får du her.

Milan-Inter 3-0

35´1-0 Alex

73`2-0 Carlos Bacca

77` M´baye Niang

Tut og kjør

Den første omgangen startet med nøyaktig det trykket man kan ønske seg i et derby, og det var Inter som fikk den første store muligheten. Nyervervelsen Eder, som for øvrig startet kampen meget friskt, slo et godt innlegg som ble klarert av Alex. Kort tid etter ropte Eder på frispark i farlig posisjon, men avgjørelsen gikk Milan og Antonelli sin vei, noe backen kunne prise seg lykkelig for.

Også Milan, spesielt med Kucka og Bonaventura, skapte noen farligheter fremover, men ingen maktet å gjøre det tellende. Etter en intens første halvtime av kampen roet det seg noe ned, og Inter så ut til å ha grei kontroll mens Milan tydelig ønsket å ligge kompakt å kontre i senk motstanderen, noe Mihajlovic har hatt suksess med i tidligere toppoppgjør denne sesongen.

Etter 33 minutter kombinerte Perisic og Santon fint på Inters høyreside, men Alex fikk rensket unna innlegget, dog uten å imponere. Brassen viste kort tid etter at han kunne gjøre andre ting enda bedre. En corner blir tatt kort og Honda svingte et nydelig innlegg inn foran mål hvor Alex, nesten umarkert for anledningen, viste enorm vilje og stanget Milan opp i 1-0. Dette var ekstremt dårlig nytt for Inter som hadde til gode å komme tilbake å vinne en seriekamp hvor de hadde kommet under.

De siste ti minuttene av omgangen kom ingen av lagene til de helt store sjansene. Milan lå igjen godt inne på egen banehalvdel, mens Inter flyttet ballen rundt uten å komme til avslutninger. Like før pause kom dog Donnarumma jaktende ut av egen 16-meter for å klarere en ball. Ballen gikk aldri langt nok og havnet i beina på Miranda som slo inn foran et mål uten keeper. Der ventet Jovetic som hardt presset satt ballen over mål og lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Dramatisk i begge ender

Den andre omgangen startet i samme høye tempo og det gikk ikke lang tid før det oppstod dramatiske situasjoner. Etter 50 minutter fikk Donnarumma et noe vanskelig tilbakespill som han sleivet rett til værs. Eder kom jagende og gikk i bakken når Milans sisteskanse skulle prøve seg på nytt. Hele Inter ropte på straffe, men dommeren vinket spillet videre og det ble for mye for Roberto Mancini. Inters manager ble sendt på tribunen etter gjentatte meldinger rettet mot dommerteamet. Kort tid etter oppstod det en ny sitasjon hvor Donnarumma var noe ute av posisjon, men Milan fikk rensket unna nok en gang.

Utover i omgangen fortsatte det å bølge frem og tilbake og kampen hadde akkurat den nerven som man ønsker under slike oppgjør. Inter prøvde å kontrollere kampbildet mens Milan var farlige på overganger, og spesielt Kucka var svært livlig fremover. Dessverre sviktet ofte den nest siste pasningen.

Etter 70 minutter ble det igjen svært dramatisk da innbytter Icardi tok med Alex på løpetur inne i 16-meteren. Argentineren fikk avsluttet, men Donnarumma gjorde en strålende redning. Returen gikk i retning Icardi, men da han skulle avslutte ble han i følge dommeren hindret av en sprellende Alex og det ble dømt straffespark. Noe billig, men det var kontakt mellom Icardi og Alex. Innbytteren valgte å ta det selv og sendte Donnarumma feil vei. Heldigvis for 16-åringen gikk ballen i stolpen og Milan beholdt ledelsen sin.

Det skulle dog ikke stå 1-0 på tavlen spesielt lenge. Bare et par minutter etter straffemissen fikk Niang all tid i verden til å stille inn innleggsfoten. Foran mål ventet Bacca, hvis datter hadde bursdag samme dag, som lurte seg rundt stopperen og satt ballen tilbake i hjørnet den kom fra. Et godt innlegg, men langt i fra ferdigscoret og en sterk prestasjon av colombianeren.

Etter 2-0 gikk luften fullstendig ut av de blåkledde og Milan dominerte stort. Etter 77 minutter vant Bonaventura ballen langt inne på Inters banehalvdel og satte fart mot mål. Bacca lå til venstre og Niang til høyre. Valget falt på franskmannen som trengte to muligheter for å få ballen i nota, men 3-0 var et faktum.

Kampens siste kvarter ble en parademarsj for Milan og innbytterne Balotelli og Boateng var meget lekne mens de fikk tiden til å gå. Jubelen var enorm både på banen og blant Milanistas på tribunen når dommeren blåste i fløyten for siste gang.