top of page

Kampreferat Milan-Alessandria


Det ble ingen jevnspilt affære da Alessandria i går kveld gjestet San Siro til returoppgjøret i Coppa Italia. Vårt kampreferat kan du lese her.

Milan-Alessandria 5-0 (6-0 sammenlagt)

20` 1-0 Jeremy Menez

24` 2-0 Alessio Romagnoli

39` 3-0 Jeremy Menez

80` 4-0 Alessio Romagnoli

89`5-0 Mario Balotelli

Klasseforskjell

Hjemmelaget tok som ventet tak i kampen fra avspark og styrte det meste mot Alessandria. Etter 8 minutter spilte Kucka fri Honda inne i feltet, men japaneren maktet på mirakuløst vis å få ballen over tverrliggeren fra 6 meter. Klasseforskjellen ble større utover i kampen, og etter 20 minutter lå ballen endelig i nota. Balotelli ble spilt opp i beina og la fint igjen til Honda, som chippet ballen i bakrom til Menez. Franskmannen tok ballen ned på brystet før han enkelt satt inn 1-0 alene med keeper.

Kun 4 minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen og la på til 3-0 sammenlagt. En corner ble svingt inn fra høyre og stusset bakover i feltet. Der stod Romagnoli mutters alene og fikk en enkel jobb med å sette inn 2-0 og sin første scoring i den rødsorte drakten.

Milan fortsatte å styre showet på eget gress og 5 minutter før pause var Menez på farten igjen. Nok en gang ble Balotelli spilt opp på fot. Spissen vendte opp og vinklet ballen ut til Bonaventura ute på flanken. Innlegget ble klarert, men ballen ble beholdt høyt på motstanderens halvdel og vridd rundt på andre siden. Poli stormet med ballen inn i feltet og la inn på 5-metereren. Der ventet Menez som enkelt prikket inn sitt 2. og Milans 3. for kvelden.

Lagene gikk til pause på stillingen 3-0 (4-0) og all tvil om finaleplassen var i realiteten fjernet i løpet av de første 45 minuttene.

Labert tempo

I pausen gjorde Mihajlovic ett bytte, Jose Mauri erstattet Juraj Kucka og fikk litt etterlengtet spilletid.

Etter at gutta kom ut fra garderoben kunne det virke som Milan var ferdig med sin jobb for kvelden og Alessandria var absolutt med på notene. Begge lag skapte sjanser, men ingen maktet å få ballen i mål i tiden etter pause. Etter en times spill gjorde Bonaventura plass for Kevin-Prince Boateng som, på lik linje med Mauri, fikk etterlengtet tid på banen.

Milan brukte god tid med ballen, og kombinert med lite bevegelse rundt ballfører ble den andre omgangen aldri det fyrverkeriet som den første. Alessandria på sin side manglet kvaliteten som skulle til for å utfordre hjemmelaget i særlig grad.

10 minutter før slutt skulle det imidlertid igjen bli jubel på San Siro. En corner ble svingt inn fra høyresiden og på bakerste ventet Romagnoli. Høres det kjent ut? Denne gangen var det dog mer tvil om ballen i det hele tatt var inne, men dommerne godkjente scoringen og stopperen var plutselig tomålsscorer.

Mario Balotelli hadde ingen stor kamp på jobb, men like før slutt fikk han endelig scoringen sin. Milan vant ballen rundt midten og stakk direkte i bakrom der Supermario var på vei inn. Han stormet ifra alt og alle og fastsatte sluttresultatet til 5-0 med en kontrollert avslutning mellom beina på keeper.

Milan er dermed klar for sin første finale i Coppa Italia siden 2003 og motstanderen blir vinneren av Inter-Juventus, der den gamle dame har en 3-0 ledelse etter hjemmekampen og blir høyst sannsynlig Milans motstander i finalen.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 5-3

Skudd utenfor mål: 5-12

Cornere: 3-2

Frispark: 13-10

Gule kort: 0-0

Ballbesittelse: 60%-40%

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page