top of page

Kampreferat Empoli-Milan


Lørdag kveld gikk Milan på et skuffende poengtap borte mot en av de positive overraskelsene i Serie A denne sesongen. Et kort sammendrag fra kampen kan leses her.

Empoli-Milan 2-2

8` 0-1 Carlos Bacca

32´ 1-1 Piotr Zielinski

48` 1-2 Giacomo Bonaventura

61` 2-2 Massimo Maccarone

Kanonstart av Milan

Empoli sparket i gang den første omgangen, men det var gjestene som skulle få den beste starten på kampen. Montolivo slo en kort støttepasning til Antonelli som feide ballen i bakrom på første berøring. Der var Carlos Bacca på vei gjennom i stor fart og tok med seg ballen på brystet. Alene med keeper gjorde colombianeren ingen feil og Milan tok ledelsen etter knappe 8 minutter. Det ble ropt på offside, men ut fra reprisene kunne det se ut som om Bacca hårfint var på riktig side.

Utover i omgangen hadde Milan brukbar kontroll og Empoli slet med å komme til de store sjansene. Bonaventura hadde en brukbar mulighet, men Skorupski i Empoli-buret var med på notene. En som fant nettet var Massimo Maccarone, men spissen var i offside når frisparket ble svingt inn i boksen og dommeren annulerte korrekt scoringen.

Dessverre var det bare en smakebit på hva som skulle komme. Milan mistet ballen på Empolis banehalvdel og var i ubalanse. Riccardo Saponara spilte fri Zielinski på en flott måte på Milans venstre side og Antonelli var ikke i nærheten av å følge med på det dype løpet fra polakken. Alene med Donnarumma gjorde han ingen feil og satt inn 1-1 mellom beina på Milans unge burvokter.

Etter utligningen var kampen preget av  mye rot og ingen av lagene var i stand til å gjøre noe konstruktivt med ballen over tid. Sjeldent har uttrykket «kick and run» passet bedre og begge lagene forsøkte å kontre inn en ledelse uten å lykkes. Like før pause skaper Milan to enorme muligheter. Bonaventura tar med ballen langs flanken før han slipper den til Antonelli som kommer på en strålende overlapp. Innlegget er godt, men dessverre klarer ingen Milan-spillere å pirke inn ballen fra kort hold. Like etter før Bonaventura en brukbar sjanse etter litt tilfeldigheter inne i boksen, men avslutningen går like over og lagene går til pause med 1-1.

Historien gjentar seg 

Honda spilte Bacca på fot som la igjen til Niang. Franskmannen misset litt med touchen og ballen spratt innom Bacca før en forsvarer fikk klarert. Ballen klinket rett i hodet på Niang og ballen spratt inn på bakerste stolpe hvor Bonaventura kom stormende. I duell med keeper var Milanspilleren først og plutselig stod det 1-2 på tavlen. Flotte bilder var det når Bonaventura brukte tid på å feire sammen med de tilreisende fra Milano.

Det neste kvarteret dominerte Milan og styrte store deler av banespillet uten å skape de store sjansene. Dessverre for gjestene slapp man Empoli tilbake i kampen og nok en gang kom scoringen gjennom en fast situasjon. Montolivo lager frispark midt på egen banehalvdel og Empoli gjør en kort variant før ballen ble slått inn i feltet. Pucciarelli tok ballen ned på brystet før han tvang Donnarumma ut i full strekk med en solid avslutning på halv-volley. Dessverre var Maccarone først på returen og Empoli utlignet til 2-2.

Etter scoringen gikk mye av piffen ut av gjestene og Empoli så ut som det sterkeste laget. Inn mot det siste kvarteret tok Milan tilbake noe av kontrollen over kampen, men Empoli har så langt kun sluppet inn 1 mål i løpet av det siste kvarteret av sine kamper denne sesongen, og aktet ikke å svekke den statistikken i kveld. I tur og orden ble Mario Balotelli og Kevin-Prince Boateng invitert inn på gressmatten uten at de klarte å utføre noe som truet Empoli i særlig grad. Balotelli kom til et par muligheter, men uttellingen uteble og lagene delte poengene denne lørdagskvelden.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 6-5

Skudd utenfor mål: 4-3

Cornere: 2-3

Frispark: 12-21

Offside: 2-2

Gule kort: 2-4

Ballinnehav: 62%-38%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page