Kampreferat Alessandria-Milan

Milan tok i går kveld et lang steg mot finale etter å ha vunnet 1-0 i den første semifinalen. Fikk du ikke sett kampen får du et kort referat her.

Alessandria-Milan 0-1

43` 0-1 Mario Balotelli (str)

Jevnspilt første omgang

Det var vanskelig å se at det skiller flere divisjoner på lagene og Alessandria var absolutt med på notene selv om Milan var det beste laget. Gjestene stod for de fleste mulighetene i den første omgangen og gang på gang var det Mario Balotelli som spilte hovedrollen. Mange gode kombinasjoner, blant annet med Antonelli, men avslutningene ble stort sett for svake og Vannucchi i motstanderens mål hadde ofte god kontroll gjennom den første omgangen. Også Andrea Poli, som fikk en sjelden sjanse fra start, kom til en stor mulighet. Etter en drøy halvtime kom Adriano seg fri til venstre og spilte til Mauri på sekstenmeter-streken. Unggutten tok en flott dragning før han spilte til Poli. Avslutningen gikk dessverre rett på keeper.

Etter 40 minutter fikk Mario Balotelli en enorm mulighet til å sende Milan i ledelsen. Honda slo en perfekt pasning i bakrom og Balotelli lobbet over en keeper på halvdistanse. Dessverre gikk avslutningen utenfor målet til Vannucchi.

Like før pause skulle likevel tingene gå gjestenes vei. Antonelli kom på et flott raid inn i gjestenes 16-meter og ble felt på klønete vis. Straffen var like klar som eksekutøren. Mario Balotelli gjorde som vanlig ingen feil fra krittmerket og Milan gikk til pause med ledelse.

Store sjanser etter hvilen

Milan fortsatte å brenne sjanser i den andre omgangen, og førstemann ut var Honda som satt en stor mulighet over fra 12 meter. Som så mange ganger før i kveld var Balotelli involvert i forarbeidet.

Utover i kampen kom Alessandria mer med og kom til flere avslutninger, men de fleste var fra langt hold og skremte neppe veterankeeper Abbiati som for anledningen fikk muligheten til å vokte buret.

Et kvarter før slutt fikk Milan nettsus for andre gang i kampen, men dessverre ble det ikke tellende. Andrea Poli avsluttet fra langt hold, via en forsvarer og i mål, men scoringen ble annullert fordi Niang befant seg i offside og dommeren antagelig mente at han påvirket spillet.

Syv minutter før slutt kunne dog Niang fått sin revansje når han startet perfekt i bakrom og kom alene med keeper. Dessverre for franskmannen gikk ballen i stolpen og ut. Dermed endte kampen 0-1 i Milans favør og laget har et godt utgangspunkt foran returoppgjøret på San Siro som spilles tirsdag 01. mars.