top of page

Kamprapport: Udinese-Milan (1-1)


Milan gav bort ledelsen etter at de ble redusert til ti mann mot formsterke Udinese.

Udinese-Milan 1-1

9´ 0-1 Suso 76´ 1-1 Donnarumma (SM)

Suso dundrer Milan i ledelsen

Borte mot et av ligaens formlag tok Milan ledelsen allerede etter ni minutter, og det var Suso som viste hvordan det skulle gjøres. Spanjolen ble spilt opp feilvendt i mellomrommet av Kessié, vendte bort en mann og klinket til med venstrefoten fra nesten 30 meter. Bizzarri ble tatt litt på sengen, men kunne uansett ikke gjøre noe med prosjektilet som gikk inn via krysset.

Milan styrte i det hele tatt mye i den første omgangen, men før pause ble det litt hektisk for gjestene. Først ble Lasagna spilt fri bakrom, men Romagnoli gjorde en god jobb og ledet angriperen bort fra målet og Donnarumma reddet skuddet greit. Kort tid etterpå hadde ikke midtstopperen like god kontroll, men ble reddet av Calabria som pådro seg et gult kort da han felte Jankto.

Lasagna stod også bak omgangens siste mulighet da han løp seg fri fra Bonucci på første stolpe, men headingen fra De Paul sitt strøkne innlegg gikk utenfor målet og Milan tok med seg ledelsen inn i garderoben.

Rødt kort og utligning 

Udinese var med fra start etter hvilen, men det var likevel Milan som stod bak de største sjansene. Etter 41 minutter curlet Suso mot bakerste, men Bonaventura kom et tiendedel for sent og ballen gikk utenfor det bortre stolpen. Ett par minutter senere viste Suso igjen frem silkefoten, men headingen fra Andre Silva var det ikke samme klasse over og Bizzarri måtte ikke i aksjon. Portugiseren forsøkte seg på det spektakulære da han skjøt på volley fra 18 meter etter en drøy time, men heller ikke denne gangen traff spissen mellom stengene.

Oddo gjorde et par endringer og tok ut både Pezzella og en frisk De Paul, og erstattet dem med Widmer og eks-Milanista Maxi Lopez, men det var en med Rossoneri som skulle påvirke resultatet mest. Milan stod høyt med laget og mistet ballen dypt inne på Udineses halvdel da Calabria bestemte seg for å felle Jankto, og akkurat som i den første omgangen dro dommeren opp det gule kortet til formspilleren. Milan måtte dermed spille de siste drøye 20 minuttene med en mann mindre.

Det gav vertene blod på tann og kort tid etter utvisningen burde de utlignet til 1-1. Innbytter Budimir la inn til Jankto som headet mot mål, men Donnarumma vartet opp med en klasseredning. Returen havnet hos en noe forfjamset Barak på bakerste stolpe som ikke fikk kontroll på ballen og det endte med femmeter til Milan. I neste sekvens var Donnarumma langt ute for å avverge en situasjon, men igjen slapp de rødsorte med skrekken.

Med knappe 20 minutter igjen på klokka tok Gattuso grep og plukket av Bonaventura og Silva for å gjøre plass til Antonelli og Kalinic. Sistnevnte scoret to i det forrige møtet mellom lagene, og manageren håpet nok at kroaten igjen kunne vippe kampen i Milans favør. Oddo svarte på sin side med å erstatte veteranen Behrami med unge Balic.

Det var den gamle høyrebacken som kunne glise da han etter 76 minutter strakte hendene i været for utligning. Lasagna stakk inn bak stopper og back og slo inn foran mål. Ballen traff Bonucci som satte sin keeper ut av spill. Donnarumma fikk en hånd på ballen, men kunne ikke hindre at den endte opp i eget nett og vi var like langt på Stadio Friuli. Etter de siste 1o minuttene var det heller ikke ufortjent at hjemmelaget kom tilbake i kampen.

Etter scoringen ble Calhanoglu tatt av banen og Borini kom inn med friske krefter, men italieneren klarte ikke å påvirke sluttresultatet. Den største sjansen til å sikre seier fikk Kalinic da et innlegg fra Kessié ble svingt inn i feltet, men kroatens heading gikk like over målet og det endte 1-1.

Resultatet betyr at Milan etter 23 kamper er nummer 8, ti poeng bak Inter på den siste Champions League-plassen. Opp til Europa League er det tre poeng. Til helgen møter Milan SPAL på bortebane, et lag som på de 12 siste seriekampene kun har vunnet mot fortapte Benevento. Kampen spilles lørdag klokken 15 og går på Viasport 2.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 3-4 Skudd utenfor mål: 3-5 Vellykkede pasninger: 80-83 % Cornere: 5-5 Offside: 1-1 Frispark: 18-13 Gule kort: 2-2 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 47-53 %

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page