top of page

Kamprapport: Sassuolo-Milan


For første gang i historien vant Milan en seriekamp på Mapei Stadium.

Sassuolo-Milan 0-1

22′ 0-1 Bacca (str)

Omdiskuterte situasjoner

Ingen av lagene hadde planer om å holde tilbake og allerede etter 4 minutter fikk Milan en eventyrlig sjanse til å ta ledelsen. Et frispark ble slått inn i femmeteren, men hverken Kucka eller Bacca maktet å få en tå på ballen.

Fire minutter senere ropte hjemmelaget på straffe da Berardi gikk i bakken, men italieneren ble i stedet belønnet med gult kort for filming. Reprisen viste at Vangioni var noe heldig i den situasjonen. Det skulle dog ikke gå mange minuttene før hjemmelaget ble hørt av mannen i gult. Da uret viste 11 minutter gikk Duncan nemlig i bakken etter en klønete involvering fra Kucka, som i tillegg ble belønnet med gult kort. Milan-dødaren Berardi gjorde seg klar, men skuddet fra høyrekanten gikk godt utenfor Donnarumma sin venstre stolpe.

Etter straffebommen tok Milan mer over og spilte seg til et par brukbare muligheter og etter 22 minutter fikk de lønn for strevet. Bertolacci gikk noe lett i bakken inne i sekstenmeteren og for andre gang pekte kamplederen på krittmerket, til store protester fra de grønnkledde. Da Carlos Bacca skulle ta straffen fortsatte dramatikken, for colombianeren skled og touchet ballen med begge beina før den gikk i mål. Et klart brudd på reglene, men dommeren gjorde seg enda mer upopulær ved å godkjenne scoringen og Milan gikk opp til 0-1.

Etter scoringen tok Milan mer over kampen mens Sassulo forsøkte å kontre på gjestene, uten særlig hell. Etter 41 minutter vartet Milan opp med et deilig angrep med flere fine kombinasjoner. Sosa slo til slutt inn og fant pannebrasken til Bacca. Spissen headet i mål og jublet for sin andre scoring, men dommeren annullerte korrekt for offside.

Mer skjedde det ikke før hvilen og lagene gikk til pause på stillingen 0-1 etter en meget underholdende omgang. Dommeren hadde sitt å stri med og det var i det store og det hele mye tenning i kampen.

Store sjanser på tampen

Etter hvilen gjorde Sassuolo som i starten av den andre omgangen og presset høyt uten resultat og kampen roet seg raskt ned. Etter 53 minutter hadde Kucka en fin sjanse til å doble ledelsen, men slovaken headet over relativt upresset etter en corner. Få minutter senere ropte hjemmelaget igjen på straffe da Paletta var røff i eget felt, men dommeren vinket nok en gang spillet videre.

Kampen bølget frem og tilbake og Sassuolo satte Milan under press, men de var ikke presise nok på siste tredjedel til å skape noe særlig. Etter 65 minutter kom Pasalic inn for Kucka, og fem minutter senere svarte Di Eusebio med å sette inn en gammel kjenning. Matri erstattet Pellegrini i jakten på utligning.

Det kom de ganske nære etter 73 minutter da et skudd fra Berardi endret retning, men Donnarumma viste sin klasse da han slo skuddet til corner.

Med et kvarter igjen på klokka kom Ocampos inn før Bacca mens Ragusa erstattet Politano for hjemmelaget like etterpå uten at de klarte å komme spesielt mye nærmere. De store sjansene stod nemlig Milan for.

Etter 81 minutter kontret Milan og Deulofeu spilte fri Suso. Den lille spanjolen dro seg vekk fra en mann og avsluttet fra 11 meter, men skuddet var for svakt og Consigli fikk slått til corner. På det påfølgende hjørnesparket var Zapata centimetre fra å doble ledelsen, men han skulle få en ny sjanse. En ny corner ble svingt inn og colombianeren raget høyest i feltet, men Consigli var med på notene og slo ballen over.

Sassuolo maktet aldri å sette et skikkelig press på Milan og den siste store muligheten stod bortelagets to spanjoler for. Fem minutter på overtid kom en nærmest identisk kontring som de hadde vartet om med et snaut kvarter tidligere, og nok en gang spilte Deulofeu Suso fri til høyre inne i boksen. Igjen dro han seg innover og avsluttet med venstrefoten, men denne gangen gikk avslutningen like utenfor målet.

Det var uansett nok til å hente hjem en sterk trepoenger og til helgen venter nok en middelhavsfarer i form av Chievo. De gulkledde står på motsatt banehalvdel på San Siro kl. 20.45 førstkommende lørdag.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 5-6 Skudd utenfor mål: 4-4 Vellykkede pasninger: 75%-79% Cornere: 14-8 Offside: 3-3 Frispark: 20-17 Gule kort: 6-3 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 49%-51%

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page