top of page

Kamprapport: Roma-Milan (0-2)


Gennaro Gattuso leder troppene til en knallsterk seier på Olimpico.

Roma-Milan 0-2

48` 0-1 Cutrone 74` 0-2 Calabria

Hjemmelaget skapte sjansene

Kampen startet i et høyt tempo på Stadio Olimpico og innledningsvis var det mange tette dueller som Roma oftest kom best ut av. Vertene fikk sin første sjanse allerede etter 5 minutter da formspilleren Ünder klinket til utenfor sekstenmeteren, men Donnarumma var lynraskt nede og slo det godt plasserte skuddet til corner.

Den neste sjansen til vertene kom etter 9 minutter da Milan mistet ballen på egen halvdel. Kula havnet til slutt hos Perotti som forsøkte seg fra 18 meter, men skuddet gikk rett på Donnarumma. Like etterpå var Bonucci i overkant dristig da han dro av samme mann uten sikring i egen sekstenmeter, men kapteinen kom fra det med både æren og ballen i behold.

Omgangen var uhyre tett og jevn, og Milan slet med å finne de riktige rommene. Bevegelsen rundt ballfører var betydelig større hos vertene, og de så også klart farligst ut omgangen gjennom. Etter en drøy halvtime ropte Pellegrini på straffe da han gikk i bakken etter en duell med Bonaventura og Rodriguez, men dommeren vinket spillet korrekt videre. Den unge italieneren i Giallorossi viste frem skuddfoten noen minutter senere, men avslutningen fra 18 meter gikk like utenfor den bortre stolpen til Milans sisteskanse.

Uten at det var en tafatt omgang fra Milan sin side slet de med å komme til muligheter, men på overtid i første omgang fikk de i det minste notert et skudd på mål. Roma mistet ballen på vei frem og Milan omstilte hurtig. Suso tredte gjennom til kantkollega Calhanoglu, men Allison var raskt ute, gjorde vinkelen vanskelig for tyrkeren og reddet skuddet.

Egenprodusert omgang

Gjestene startet den andre omgangen med et brak og allerede etter få minutter lå ballen i nettet bak Alisson. Rodriguez slo en lang ball opp til Kessie, som headet ned til Cutrone. Unggutten vinklet ballen ut til Suso før han satte fart inn i feltet. Spanjolen gjorde som så mange ganger før, dro av en mann og curlet mot bakerste stolpe. Cutrone fikk så vidt foten på ballen og satte den i mål bak en utspilt brasilianer og Milan var i føringen.

Etter 51 minutter kunne fort vertene slått tilbake da Schick førte ballen i stor fart og slapp til Perotti, men skuddet til argentineren gikk like utenfor. Det bølget frem og tilbake på Olimpico og i de påfølgende minuttene kunne både Kessie og Calhanoglu økt gjestenes ledelse, men de klarte ikke å overliste Romas keeper. Milan kjørte gode overganger, men slet litt med å treffe på den avgjørende pasningen, og i tillegg hadde laget flere skumle balltap på egen halvdel som Roma ikke klarte å utnytte.

Da vi passerte en time på Olimpico kom Dzeko inn for en svak Nainggolan og Roma la om til en mer offensiv 4-4-2 formasjon. Det skjedde i en god periode for Roma og Gattuso svarte med erstatte målscorer Cutrone med utskjelte Kalinic, et bytte som skulle få stor betydning for resten av kampen. Det gjorde at gjestene klarte å mobilisere og skape et nytt trykk på Giallorossi.

Etter 72 minutter kom Milan på en massiv overgang og Calhanolgu spilte fri Kalinic foran mål. Kroaten klinket til fra 16 meter, men Alisson vartet opp med en kjemperedning. Kessie kriget for å nå returen, men Manolas kom først og fikk rensket unna. Di Francesco tok deretter et nytt grep og erstattet formspilleren Under med Defrel, men det var Milan som kunne slippe jubelen løs på ny. Calabria tok et kort kast til Suso og fikk kula tilbake. Backen spilte opp på Kalinic og fortsatte løpet sitt. Ingen fanget opp unggutten og da han fikk ballen tilbake fra Kalinic var han alene i feltet. Calabria var iskald og chippet ballen over Alisson før han fortsatte løpet sitt over løpebanen og feiret som besatt sammen med de tilreisende fra Milano.

Etter 0-2 tok Roma igjen over kampen, men de maktet aldri å true Donnarumma i særlig grad. I løpet av kampens siste minutter forlot både Suso og Bonaventura banen og Gattuso gav noen minutter til Borini og Montolivo. Førstnevnte fikk en eventyrlig mulighet til å legge på til 0-3 på overtid da Calhanoglu slo et strøkent innlegg på bakerste stolpe, men Borini beholdt ikke roen og feide ballen langt over målet. Dermed endte det med 0-2 og Gennaro Gattuso kunne notere seg for en fin fjær i hatten.

Milan blir liggende på 7. plass, men nå er det kun 8 poeng opp til Lazio på tredjeplass, 7 poeng til Inter på den siste Champions League-plassen og 6 poeng opp til Roma. Til helgen venter Derby della Madonnina, mens både Lazio og Roma skal ut i tøffe oppgjør mot henholdsvis Juventus og Napoli. Muligheten for å nærme seg teten enda mer er så absolutt til stede og drømmen om hymnen onsdag kveld lever i beste velgående i den røde delen av Milano.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 3-5 Skudd utenfor mål: 7-3 Vellykkede pasninger: 86-81 % Cornere: 9-3 Offside: 1-6 Frispark: 11-4 Gule kort: 0-0 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 55-45 %

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Коментарі


bottom of page