Kamprapport: Napoli-Milan (2-1)

Milan kom til kort mot serielederne på San Paolo.

Napoli – Milan -2-1 33´ 1-0 Insigne 72´ 2-0 Zielinsi 91` 2-1 Romagnoli

Fullstendig dominans

Vertene tok tak i kampen umiddelbart og satte Milan under et stort press. Overgangene skapte mye trøbbel for Milan og etter 13 minutter var Partenopei nære ved å ta ledelsen. Et innlegg fra Insigne fant Callejon på bakerste stolpe, men vinkelen ble for spiss for spanjolen og Donnarumma fikk slått ballen til corner.

Napoli dominerte kampbildet fullstendig, men kom ikke til de største sjansene i første halvdel av omgangen. Etter 26 minutter fikk Suso en sjanse da han dro seg inn fra høyre, men avslutningen fra 23 meter gikk godt over målet til landsmannen Pepe Reina. Tre minutter senere ble det en ny spansk duell og denne gangen traff Milans nummer 8 bedre, men Reina reddet skuddet fra 20 meter.

Etter en halvtime burde Allan gitt hjemmelaget ledelsen da han fikk avslutte upresset fra 16 meter, men skuddet var svakt og endte i klypene på Donnarumma. Like etterpå fikk Insigne sin første store sjanse da Napoli, etter en ny kontring på venstresiden, kom til innlegg. Skuddet håndterte Donnarumma greit. Deretter var det kaptein Hamsik sin tur til å teste skuddfoten, men nok en gang stod Milans sisteskanse i veien for de lyseblå.

Etter 33 minutter skulle de dog få lønn for strevet, men det var ikke uten kontroverser. Insigne satte ballen i mål etter en rask overgang, men linjedommeren vinket for offside. Dommeren valgte å se på reprisene, og etter en kort pause pekte mannen i gult på midtstreken. Reprisen viste at Romagnoli hang igjen innenfor og scoringen ble tellende.

Hjemmelaget fortsatte å dominere gjennom mye bevegelse, raske overganger og høyt press på Milan som var ukomfortable både med og uten ball. Like før pause ble vondt til verre for Montella da Suso annonserte at han ikke kunne fortsette grunnet en smell i ryggen. Andre Silva ble byttet inn og rakk et par minutter på gresset før dommeren blåste av for halv tid.

Jevn avslutning

Etter hvilen fortsatte Napoli i samme stil som tidligere og etter 48 minutter burde brennhete Mertens doblet da han ble spilt rett igjennom et porøst Rossoneri-forsvar. Avslutningen til belgieren var ikke av samme klasse som løpet og Donnarumma fikk på fantastisk vis opp en hånd og reddet skuddet. To minutter senere fikk Hamsik sjansen til å doble fra spiss vinkel, men Donnarumma stod igjen frem som Milans redningsmann.

Bortelaget spiste seg stadig mer enn i kampen og Napoli slet etterhvert med å holde seg samlet, og viste at de ikke er like solide defensivt som offensivt. Milans manglende kreativitet gjorde dog at vertene ikke ble satt på de store prøvene.

Sarri må ha følt seg relativt trygg på at de tre poengene skulle bli igjen på San Paolo og i tur og orden plukket han av Rui og Hamsik for å hvile dem før Champions League-kampen i midtuken. Knappe 20 minutter før slutt fikk han også betalt for det da innbytter Zielinski ble spilt fri alene med Donnarumma og satte ballen på det eneste ledige stedet, nemlig mellom beina på Donnarumma.

Et snaut kvarter før slutt ble Borini erstattet av Abate. Deretter ble Callejon byttet ut til fordel for Rog før Montella gjorde sitt siste grep og erstattet Montolivo med Biglia. Kampen var i ferd med å dø ut da et innlegg på overtid ble lempet inn i Napolis sekstenmeter. De fikk klarert, men på 20 meter stod Romagnoli klar med venstreslegga og klinket ballen ned i hjørnet på hel volley og det ble igjen spenning i oppgjøret.

Milan gjorde et forsøk på å rane med seg poeng, men kom ikke nærmere enn et håpløst frispark fra Biglia og Napoli tok tre fortjente poeng. Sarri sine menn befestet dermed sin posisjon på toppen av tabellen, mens Milan har 11 poeng opp til fjerdeplassen med en kamp mer spilt. For Montella venter nå et langt hyggeligere kampprogram og i løpet av de neste to månedene bør det være gode muligheter for å nærme seg teten.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 10 – 3 Skudd utenfor mål: 4 – 8 Vellykkede pasninger: 85 % – 84 % Cornere: 3 – 1 Offside: 4 – 2 Frispark: 17 – 7 Gule kort: 2 – 1 Røde kort: 0 – 0 Ballbesittelse: 45 % – 55 %