Kamprapport: Milan – SPAL (2-0)

Midtukekamp under flomlysene på San Siro er aldri feil, og hjemmelaget skuffet ikke denne gangen heller. Men det skulle ikke bli så enkelt som vi hadde håpet.

Milan – SPAL (2-0) 26′ Ricardo Rodriguez (straffe) 61′ Franck Kessie (straffe)

David mot Goliat Mange hadde nok sett for seg en komfortabel seier for Milan mot lille SPAL, men det var vanskeligere å finne veien til mål enn vi hadde håpet. SPAL lå godt organisert i forsvar og sto nærmest som en mur rundt egen 16-meter kampen gjennom. Milan hadde ballen stort sett hele tiden, men slet med å bryte gjennom Salomon & co.

Den første sjansen kom da Kalinic sendte i vei et skudd i det 16. minutt, men forsøket gikk rett på SPALs sisteskanse Alfred Gomis. Neste gangen Gomis måtte i aksjon, endte det ikke like godt. Rodriguez snappet ballen på hjørnet av 16-meteren og sendte en suser mot mål. Keeperen redder, men må gi retur. På returen er Kalinic først frempå og blir felt av sisteskansen som lager straffespark. På den påfølgende straffen er Rodriguez sikker når han setter ballen i mål etter et nølende tilløp.

Etter 1-0 gikk vi tilbake til status quo med mye ball og et lavtliggende SPAL-forsvar. Gjestene fikk sin første halvsjanse da Antenucci fant Felipe i det 36. minutt som fikk til en avslutning, men Donnarumma reddet komfortabelt. Lagene gikk i garderoben på stillingen 1-0.

«Straffespark er enklere enn avspark» Over i den andre omgangen fortsatte Milan å ha ballen. SPAL ble spilt lave og tok imot angrep etter angrep. De sto i mot helt til Abate løsnet skudd etter 61 minutter og Kessie kom durende inn i feltet for å sette inn returen. Ivorianeren ble felt av Felipe og dermed var Milans andre straffe i kampen et faktum. Denne gangen fikk Kessie selv forsøke seg fra 11-meteren og han gjorde ingen feil; 2-0 til Milan.

Etter det var det klart at Milan hadde fullstendig kontroll og lot SPAL få mer tid med ballen. Etter hvert kom Borriello inn for Paloschi, og det var nok enkelte som tenkte at fotballnomaden kunne stelle i stand trøbbel for Bonucci & co. Det skjedde dog ikke, kun noen cornere og ufarlige headinger ble beholdningen for gjestene som måtte konstatere at de ble noen numre for små på San Siro.

Hvis man ser på statistikken så er kvalitetsforskjellen tydelig. 13-2 i skudd er et godt bilde på hvordan kampen var, men ballbesittelsen – 56 – 44 % – er et resultat av at Milan slakket av på tempoet etter Kessies scoring, og at SPAL prøvde å skape noe fremover da kampuret nærmet seg 90 minutter. Romagnoli leverte en god kamp og hadde full kontroll, men pådro seg et unødvendig gult kort da han var for tøff i kroppen mot Antenucci i det 89. minutt. Det var Milans eneste gule kort i løpet av kampen. Gjestenes Schiattarella og Schiavon måtte fikk gult for gjestene.

Nå står vi med 4 seire og 1 tap på de 5 første kampene i årets Serie A. Det resulterer i en 4. plass på tabellen, bak Napoli, Juventus og naborival Inter.

Kampstatistikk Skudd på mål: 4-1 Skudd utenfor mål: 9-1 Cornere: 9-8 Offside: 0-5 Frispark: 19-11 Gule kort: 1-2 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 56% – 44 % (Tall hentet fra Soccerway)