Kamprapport: Milan-Shkendija (6-0)

Milan hadde fullstendig kontroll på sine makedonske gjester torsdag kveld.

Milan – Shkendija 6-0 13´ 1-0 Silva 25´ 2-0 Montolivo 28` 3-0 Silva 67´ 4-0 Borini 68` 5-0 Antonelli 85´ 6-0 Montolivo

Velkommen til San Siro, Andre Silva!

Milan tok grep fra start og allerede i løpet av de første 10 minuttene hadde Kessié sendt avgårde to skremmeskudd. Etter 13 minutter kom den første scoringen, og det var Andre Silva som presenterte seg for San Siro. Antonelli vant ballen høyt i banen og spilte inn i feltet. Etter litt om og men havnet den i beina på portugiseren som brukte et touch på å legge ballen til rette før han enkelt satte inn 1-0.

Hjemmelaget fortsatte med å kontrollere oppgjøret og etter 25 minutter ble ledelsen doblet. Milan fikk et frispark like utenfor sekstenmeteren, og Suso gjorde seg klar. Skuddet fra spanjolen ble mesterlig reddet av keeperen, for så å se at Montolivo var først på returen. Den abdiserte kapteinen hadde en enkel jobb med å sette inn 2-0.

Kun tre minutter senere smalt det igjen. Silva fikk ballen feilvendt i feltet, og ble egentlig lagt i bakken, men portugiseren ville det annerledes. Han holdt seg (såvidt) på beina, vendte om liggende og lurte seg unna to mann. Avslutningen fra 7 meter var utagbar for keeper.

Bortsett fra en liten periode etter 3-0 var Milan fullstendig dominerende og kunne økt ledelsen flere ganger. I tur og orden hadde Calhanoglu, Kessié og Suso store muligheter til å score, men 3-0 stod seg til pause.

Total dominans

Etter hvilen fortsatte Milan i samme spor, men både Kessié og Silva sviktet i avslutningene. Etter 60 minutter takket Calhanoglu for seg og gjorde plass til Bonaventura.

Det skulle riktignok komme flere mål, og etter 67 minutter var 4-0 et faktum. Conti kom ned til dødlinjen og slår inn til Silva, som bommer på ballen. Neste mann i køen var Borini, som bredsidet inn sin første scoring for Rossoneri.

Publikum rakk aldri å sette seg igjen før det smalt rundt den makedonske keeperen på nytt. Ballen ble vendt over til Conti, som la ut til Suso. Spanjolen avsluttet fra 16 meter, men keeperen reddet mesterlig. Dessverre for gjestenes del gav han igjen en svak retur, og denne gangen ble han straffet av Antonelli. Backen hadde lurt seg inn på bakerste stolpe og kunne enkelt spasere inn 5-0.

Etter 70 minutter erstattet Abate Conti på høyreback, og like etter var veteranen involvert. Suso spilte ham fri og Abate la inn til Silva. Spissen forsøkte seg på et frekt hælspark som keeperen såvidt fikk en hånd på.

Med et kvarter igjen på klokka ble Suso erstattet av talentet Patrick Cutrone, og 19-åringen presenterte seg etter 5 minutter på banen. Et innlegg fra Bonaventura fant unggutten på bakerste stolpe, men keeperen var med på notene og fikk slått avslutningen i stolpen.

Etter 85 minutter var det dog ingenting den tapre målvakten kunne gjøre. Abate spilte ballen i beina på en feilvendt Montolivo. 32-åringen vendte på på 18 meter, la ballen til rette og klinket inn sin andre scoring for kvelden.

Et par minutter senere spilte Milan seg til nok en stor sjanse. Bonaventura slo inn til Cutrone som hælsparket ballen videre til Silva, men skuddet fra portugiseren ble reddet av gjestenes målvakt. Like etterpå gikk Bonaventura rett i garderoben mens han holdt seg til låret.

På overtid kunne det blitt det helt store for unge Cutrone. Montolivo gjorde en kjempejobb nede ved dødlinjen og lobbet et følsom innlegg i retning 19-åringen. Cutrone kastet seg i luften og gikk for brassesparket, men dessverre gikk skuddet like utenfor

Det endte dermed 6-0 på San Siro, og nå blir turen til Makedonia neste uke en ren formalitet før Milan er klare for høstens gruppespill i Europa League!

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 8-1 Skudd utenfor mål: 12-5 Cornere: 13-4 Offside: 2-1 Frispark: 13-9 Gule kort: 1-1 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 63%-37%