En tidlig scoring fra Bonaventura var nok til å sikre tre poeng hjemme mot Sampdoria.

Milan-Sampdoria 1-0

13´ 1-0 Bonaventura

Straffebom,  superkontring og VAR

Milan hadde mest ball i starten og allerede etter 6 minutter kunne hjemmelaget tatt ledelsen da et innlegg fra Calabria traff armen til Murru inne i feltet. Den vanligvis så sikre straffeskytteren Rodriguez gjorde seg klar, men avslutningen var svak og ble slått til corner av Viviano.

Til tross for straffebommen ble det tidlig jubel for hjemmefansen da Bonaventura sendte Milan foran etter et snaut kvarter. Milan vant ballen på midten og Suso brukte Calabria som kom i hundre nedover høyreflanken. Innlegget var presist og Bonaventura, som hadde fortsatt sitt løp inn i boksen, kunne enkelt spasere inn 1-0.

Et par minutter senere fant et innlegg fra Calhanoglu spissen Cutrone inne i feltet, men han fikk ikke noe kraft i headingen og Viviano reddet enkelt. Det var Milan som styrte den første halvdelen av omgangen, men Sampdoria kom sakte men sikkert mer med.

Likevel var det Milan som stod for det som var av muligheter og etter en halvtime forsøkte Calhanoglu seg etter å ha kombinert med Bonaventura, men skuddet fra 18 meter gikk via en forsvarer og til corner.

Etter 37 minutter gikk det et kaldt gufs nedover ryggen på fansen i Milano da dommeren stoppet kampen for å la assistentene benytte seg av VAR. I en duell i feltet kunne det se ut som at Calabria brukte hånden til å få ballen unna, men dommerteamet så ikke at høyrebacken gjorde noe ureglementært og spillet gikk videre.

Sampdoria klarte å skape et visst trykk på tampen av omgangen, men det var likevel Milan som i et kort øyeblikk jublet for scoring. Rett før pause fikk Milan frispark og spesialistene Suso og Calhanoglu gjorde seg klare. Sistnevnte tok et løp ned mot dødlinjen og fikk ballen. Den innøvde varianten tok gjestene på sengen og da innlegget ble ekspedert i mål av Bonucci eksploderte San Siro, men etter en titt på reprisene ble det klart at kapteinen var i offside og scoringen ble annulert. Milan tok derfor kun med seg en ettmålsledelse inn i garderoben.

Enveiskjøring

Etter hvilen var det fortsatt Milan som var det førende laget og det kunne fort stått 2-0 etter 52 minutter, men marginene var ikke på hjemmelagets side. Calhanoglu vandret inn fra sin venstreside. Det så ut som tyrkeren skulle gå seg bort, men kom likevel til en avslutning fra 18 meter. Dessverre hjemmelaget smalt den i tverrliggeren og ut. Giampaolo hadde sett sitt lag levere en tam kamp og tok grep tidlig i omgangen da både Zapata og Barreto ble plukket av banen. Inn kom Verre og Caprari.

Dessverre for gjestene hjalp det lite og Milan fortsatte sin dominans. I tur og orden hadde både Cutrone og Suso store muligheter til å øke ledelsen, men der spissen kom for sent på et innlegg skjøt spanjolen utenfor målet til Viviano.

Etter 72 gjorde gjestene sitt siste bytte og erstattet Ramirez med Kownacki, mens Gattuso svarte med å gi Andre Silva noen minutter for Cutrone på topp. Allerede etter tre minutter på banen kunne portugiseren fått årets assist da han og Calhanoglu kombinerte fint i en kontring, men skled da han skulle ta i mot et oppspill. Silva var bokstavelig talt kjapp i hodet og liggende headet han ballen til Calhanoglu som klinket til fra 20 meter, men Viviano slo til corner.

Milan fortsatte å styre oppgjøret om Sampdoria klarte knapt å skape en sjanse på San Siro. Fem minutter før full tid fikk Locatelli noen minutter for Montolivo, men helt på tampen holdt det på å rakne for vertene. Vertene mistet ballen på vei fremover og Sampdoria kontret. Ballen ble spilt ut på venstre til Quagliarella som slo et strøkent innlegg på bakerste stolpe. Der dukket Caprari opp, men innbytteren klarte ikke å få ballen mellom stengene og Milan tok dermed sin tredje strake seier uten baklengs og er ubeseiret på de 10 siste kampene i alle turneringer.

Etter 25 serierunder er Milan fortsatt nummer 7, a poeng med Sampdoria på plassen over. Inter, som ligger på den siste Champions League-plassen, er nå kun 7 poeng foran Milan og det som så helt håpløst ut for et par måneder siden er nå ikke helt usannsynlig. Til helgen venter Roma på bortebane, og en seier der vil være uvurderlig for Gennaro Gattuso, men først er det returoppgjør mot Ludogorets på torsdag.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 8-2 Skudd utenfor mål: 8-4 Vellykkede pasninger: 85-84 % Cornere: 11-1 Offside: 3-2 Frispark: 13-14 Gule kort: 1-3 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 53-47 %