top of page

Kamprapport: Milan-Roma (1-4)


Milan tapte stort hjemme mot Roma. 

Milan-Roma 1-4 8´ 0-1 Dzeko 28´ 0-2 Dzeko 76´ 1-2 Pasalic 78´ 1-3 El Sharaawy 87´ 1-4 De Rossi (str.)

Målkåt bosnier

De første minuttene var forholdsvis rolige, men det tok ikke lang tid før det smalt fra gjestene. Kampen var bare 8 minutter gammel da Deulofeu mistet ballen til Salah som satte på turboen. Han spilte vegg med med Dzeko før han serverte bosnieren like utenfor sekstenmeteren. Serie A sin toppscorer plasserte ballen elegant opp i den nærmeste vinkelen og Donnarumma var sjanseløs.

Det så stort sett skumlere ut når gjestene angrep, og til tross for forsøk fra Sosa, Deulofeu og Zapata ble det sjeldent farlig foran Szczensy. Etter 15 minutter ropte Milan på straffe da Manolas løp Paletta over ende, men dommeren vinket spillet videre.

Kort tid etterpå viste Perotti seg frem fra distanse, men Donnarumma var med på notene og vartet opp med en kjemperedning da han slo ballen i stolpen.

Etter 23 minutter klinket Sosa til fra 20 meter og tvang polakken ut i full strekk, men argentineren må fortsatt vente på sin første scoring for klubben.

Milan var inne i en god periode og kontrollerte kampen på en god måte, men så smalt det fra en viss bosnier. Like før halvtimen ble passert fikk gjestene corner. Paredes svingte inn på første stolpe, og der hang hverken De Sciglio eller Lapadula med på notene. Dermed fikk Dzeko en relativt grei jobb med å heade inn 0-2 til I Giallorossi.

Plutselig var det bare Roma på San Siro og gjestene hadde flere eventyrlige muligheter til å legge på til 0-3. Med enormt tempo viste både Perotti, Salah og Nainggolan seg frem, men litt upresise avslutninger sammen med en enorm 18-åring i målet til Milan sørget for at det kun stod 0-2 til pause.

Kvalitetsforskjell i og rundt 16-meteren

I pausen gjorde Montella en endring og erstattet Fernandez med tidligere Roma-spiller Bertolacci, uten at det hjalp vesentlig. Milan fikk stort sett ha kula mens Roma lå godt organiserte og ventet tålmodig på sine muligheter.

Etter timen ble det gjensyn med en gammel kjenning da Perotti forsvant ut og ble erstattet av den lille faraoen, El Shaarawy. Begge lagene kom til noen små muligheter midtveis i omgangen, men det tok ikke skikkelig fyr i noen av endene.

Med 20 minutter igjen på uret tok Montella ett nytt grep å la om til 3 bak, samtidig som Ocampos erstattet en noe svimmel Vangioni. Argentineren presenterte seg umiddelbart, men som vi har sett mange ganger før sliter han med å levere et godt sluttprodukt og ballen gikk godt utenfor.

Milan kjørte kampen bra på dette tidspunktet, og plutselig smalt det. En corner ble svingt inn og Ocampos vant duellen på første stolpe. Ballen ble stusset videre bak i feltet hvor Pasalic hadde løpt seg fri og fikk en enkel jobb med å sette inn reduseringen.

Akkurat i det man fikk følelsen av at det var mulig å få noe ut av kampen, ble det lille håpet slukket av en viss innbytter. Med 12 minutter igjen headet Dzeko ned et langt oppspill. Ballen landet kontrollert i beina på El Shaarawy  som fikk tid og rom til å stille inn siktet. Fra 16 meter plasserte han enkelt inn 1-3 utagbart for Donnarumma. Den lille faraoen viste sin respekt for sin tidligere arbeidsgiver da han avstod fra å feire scoringen.

Luften gikk fullstendig ut av Milan etter punkteringen og resten av kampen handlet mest om å komme fra det med æren i behold, men det ble ikke tilfelle.

Etter 86 minutter surret Salah rundt med Paletta inne i feltet og idet han skulle avslutte fra kloss hold ble han hektet av midtstopperen. I tillegg til å peke på krittmerket dro dommeren opp et noe overraskende rødt kort fra baklommen, og Milan ble redusert til 10 mann. Det var for øvrig Paletta sin 4. røde kort for sesongen og utlignet dermed Kucka sin skamfulle rekord.

Straffesparket ble ekspedert i mål av De Rossi og at Gomez erstattet Sosa for å opprettholde forsvarsrekken fikk liten betydning. Roma vant kampen 1-4 og fikk en hyggelig tur tilbake til den evige stad, mens Milan får en tøff kamp om å holde Inter bak seg i kampen om Europa League.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 2-10 Skudd utenfor mål: 5-10 Vellykkede pasninger: 84%-82% Cornere: 9-7 Offside: 2-0 Frispark: 12-9 Gule kort: 4-1 Røde kort: 1-0 Ballbesittelse: 53%-47%

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page