Kamprapport: Milan – Roma (0 – 2)

Milan kom til kort i toppkampen på San Siro i går kveld.

Milan – Roma 0-2 72´ 0-1 Dzeko 77´ 0-2 Florenzi

Flere personlige feil

Innledningsvis var kampen preget av to jevngode lag som ikke ønsket å risikere for mye. Gjestene hadde mest ball, men klarte ikke å skape noe før Donnarumma gjorde det spennende. Etter et drøyt kvarter skulle keeperen klarere ballen, men Dzeko sitt press gjorde at kula havnet i beina på Strootman på 35 meter. Nederlenderen sendte ballen i retning det tomme buret, men heldigvis slapp Milan med skrekken.

Fem minutter senere fikk Florenzi omgangens så langt største sjanse da han ble spilt igjennom til høyre, men vinkelen ble for skrå og Donnarumma reddet greit. Like etterpå var det Dzeko sin tur til å få en gavepakke da Musacchio spilte ballen rett i beina på spissen tjue meter fra mål, men en forsvarer kom seg i mellom og blokkerte skuddet.

Milan kjørte en del gode overganger på Roma, men dessverre ble innleggene ofte for upresise. De gangene de ikke var det hadde ikke angriperne kommet seg på plass i boksen. Både Kessié og Calhanoglu forsøkte seg fra distanse uten å sette Alisson på noen prøver.

Etter en halvtime måtte Strootman forlate banen med en skade, og Pellegrini tok hans plass sentralt på midten.

Ti minutter før pause holdt kaptein Bonucci på å rote det skikkelig til da han mistet ballen som bakerste mann, men heldigvis klarte 2. styrmann Biglia å rydde opp etter midtstopperen. Milan kom mer og mer med i kampen inn mot hvilen, men klarte ikke å skape spesielt store sjanser. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-0.

Leksjon i effektivitet

I starten av den andre omgangen smalt det virkelig på San Siro og dommeren tillot flere tøffe dueller. Etter en knapp time burde Silva sendt Milan i føringen da et perfekt innlegg fra Rodriguez kom helt frem til spissen på bakerste stolpe, men avslutningen gikk utenfor.

Mian var det klart best laget og hadde flere gode sjanser til å ta ledelsen, og spesielt nevnte Silva var frisk. Både Bonucci og Kalinic var nære på, men Alisson stod godt for Roma. I motsatt ende var ikke Donnarumma noe dårligere da Florenzi ble spilt alene gjennom med keeperen.

Dessverre var det Roma som tok ledelsen da Dzeko vendte opp på 20 meter og klinket inn ledelsen til bortelaget med under tjue minutter igjen på klokka. Fire minutter etter åpningsmålet var Silva nære ved å utligne, men skuddet fra 25 meter gikk like utenfor vinkelen.

I motsatt ende var ståa annerledes og når Donnarumma slo returen fra Nainggolan sitt langskudd rett i beina på Florenzi lot ikke kantspilleren seg be to ganger og doblet Romas ledelse fra kloss hold.

Montella tok ut Kalinic og kastet innpå Cutrone i et håp om å skape et visst trykk på Roma, men vondt ble til verre da Calhanoglu pådro seg sitt andre gule kort kun sekunder etter byttet. Tyrkeren mister dermed Derby della Madonnina etter landslagspausen. 7 minutter før slutt kom Bonaventura inn for Borini uten at det spilte noen rolle for resultatet. Milan tapte toppkampen 0-2 og dersom Roma vinner sin hengekamp er Rossoneri 6 poeng bak den viktige fjerdeplassen.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 3 – 6 Skudd utenfor mål: 8 – 4 Vellykkede pasninger: 80% – 86% Cornere: 5 – 5 Offside: 2 – 1 Frispark: 15 – 8 Gule kort: 2 – 1 Røde kort: 1 – 0 Ballbesittelse: 46% – 54%