top of page

Kamprapport: Milan-Palermo


Milan vartet opp med festspill da stakkars Palermo gjestet San Siro. 

Milan-Palermo 4-0

6´ 1-0 Suso 19´ 2-0 Pasalic 37´ 3-0 Bacca 70` 4-0 Deulofeu

Drømmestart

Milan gikk rett i strupen på gjestene og allerede etter 6 minutter sendte Suso vertene i ledelsen. Deulofeu ble lagt i bakken like utenfor sekstenmeteren og hans landsmann sendte frisparket opp i nærmeste kryss.

Dominansen vedvarte uten at det ble skapt noen sjanser, men etter 19 minutter smalt det på nytt. Suso sendte et innlegg fra høyre inn på bakerste stolpe hvor Pasalic ikke fikk avsluttet ordentlig, men etter litt fomling endte ballen likevel i nettmaskene og Milan ledet 2-0.

Kampbildet forble uforandret og det er med god grunn at Palermo ligger der de ligger. Etter 25 minutter hadde Bacca en stor mulighet til å øke ledelsen da han ble spilt alene med keeper, men colombianeren avsluttet hårreisende dårlig og ballen trillet utenfor den høyre stolpen.

Da omgangen var halvspilt roet det seg veldig ned og Palermo fikk etterhvert kjenne litt på ballen og etter 35 minutter fikk de sin første sjanse, om det er lov å kalle det en sjanse. Pezztella slo inn og fant en umarkert Nestorovski, men makedoneren fikk ingen kraft i headingen som dalte rolig ned i fanget på Donnarumma.

Da var det mer trøkk i headingen til spissen i sort og hvitt. Kun to minutter senere viste nemlig Bacca seg frem i gjestenes boks. Et presist innlegg fra Calabria fant pannebrasken til colombianeren inne i feltet, som umarkert stanget inn 3-0.

Mot slutten av omgangen fikk Suso muligheten til å score sitt andre for dagen etter at gjestenes målvakt Fulignati hadde somlet med ballen i beina, men han ryddet opp i eget rot da han reddet spanjolens avslutning. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 3-o etter en omgang hvor Milan hadde dominert fullstendig. Det eneste skåret i gleden var det gule kortet til Mario Pasalic, som betyr at kroaten må stå over Derby della Madonnina om seks dager.

Full kontroll

Etter hvilen fortsatte hjemmelaget der de slapp med å kontrollere kampen, og etter 55 minutter burde Bacca scoret sitt andre for dagen. Spissen bli spilt fri alene med keeper av Kucka, men avslutningen gikk nok en gang svakt utenfor.

Josa Sosa, som spilte en strålende kamp på midtbanen, var kun et gult kort unna karantene og ble tatt av banen til fordel for Locatelli etter en times spill. Dermed er han tilgjengelig neste helg.

Like etterpå skapte Palermo sin første store sjanse for ettermiddagen da Diamanti fikk rom utenfor sekstenmeteren. Italieneren lot seg ikke be to ganger og curlet mot Donnarumma sitt høyre hjørne, men en 18-åring i full strekk var nok til å avverge faren.

Da det var spilt 67 minutter forsøkte gjestenes innbytter Sallai seg fra 20 meter, men skuddet gikk langt utenfor. Da skulle det bli farligere i den andre enden.

Først ble Bacca spilt igjennom, men colombianeren var litt for veik og fikk aldri avsluttet. I neste fase brøyt Milan høyt på Palermos halvdel og Pasalic fikk fri leide. Kroaten valgte å gå for gull fremfor å spille Bacca fri på åpent mål og keeper reddet.

Da var det mer sving over Deulofeu et par minutter senere. Spanjolen var sterk i duellen og fikk lagt igjen ballen på midten. Han vendte opp, fikk ballen tilbake og satte fart rett på mål. Med halsende forsvarere bak seg og ryggende forsvarere foran seg curlet 23-åringen elegant ballen ned i det høyre hjørnet og la på til 4-0.

Etter scoringen forlot Suso, som har mistet flere kamper grunnet skade, banen til fordel for Antonelli. Etter 75 minutter gjorde Montella sitt siste grep da Deulofeu gikk ut og gjorde plass for Lapadula.

Like etterpå ble begge innbytterne sterkt involvert i en stor sjanse. Antonelli brøt høyt og spilte vegg med Lapadula før han avsluttet med høyrefoten. Dessverre gikk skuddet rett på Fulignati og returen spratt også gjestenes vei.

Ut av ingenting klarte Palermo å skape litt moment i sine angrep og hadde flere avslutninger mot mål, både fra Diamanti og Nestorovski, uten at det ble skummelt for Donnarumma. Det synes han tydeligvis var litt kjedelig og med 9 minutter igjen valgte sisteskansen å skape litt spenning på egen hånd. Han fikk ballen i beina, drøyde i overkant lenge og ble presset til å feie ballen til kast. Det gikk greit denne gangen, men tankene gikk fort til det vi så forrige helg.

Da Gonzalez fikk sitt andre gule kort og ble sendt av banen etter 83 minutter gikk luften fullstendig ut av ballongen for gjestene. Milan skapte flere store sjanser i sluttminuttene, både ved Lapadula og Bacca, men der italieneren snublet etter å ha rundet Fulignati vartet sistnevnte opp med en kjemperedning på skuddet fra Bacca.

Kampen endte dermed 4-0 og Milan tok tre ekstremt fortjente poeng på eget gress. Til helgen må vi nok forvente oss tøffere motstand i form av Inter i sesongens siste Derby della Madonnina. Den kampen spilles for øvrig førstkommende lørdag klokken 12.30 og vises direkte på Viasat Sport.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 10-2 Skudd utenfor mål: 3-4 Vellykkede pasninger: 85%-82% Cornere: 8-5 Offside: 4-2 Frispark: 10-14 Gule kort: 1-3 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 56%-44%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page