top of page

Kamprapport: Milan-Napoli (0-0)


Til tross for at Napoli styrte store deler av kampen kom Milan unna med ett poeng i storoppgjøret.

Milan-Napoli 0-0

Etter at Inter spilte uavgjort mot Torino på lørdag, samt derbyet mellom Roma og Lazio søndag kveld, var runde 32 en ypperlig anledning til å knipe innpå i kampen om Champions League, men Milan fikk det tøft hjemme mot et titteljagende Napoli som ikke var beseiert av Rossoneri siden desember 2014.

Sjansefattig

I en jevnspilt start var det Milan som kom til den første gode sjansen etter 4 minutter. De gjenvant ballen høyt inne på gjestenes halvdel og Bonaventura gikk for gull fra 20 meter, men Reina var med på notene og slo til corner. 5-6 minutter senere burde Kalinic gitt Milan ledelsen da et strøkent innlegg fant kroatens hode foran mål, men Koulibaly fikk endret ballbanen og Kalinic ble delvis satt ut av spill.

Etter et kvarter mistet Milan ballen på egen halvdel og forærte Callejon en sjanse, men spanjolen gikk for kraft og brente ballen utenfor fra 16 meter. Like etterpå ble Mertens spilt gjennom ute til høyre, men skuddet fra skrått hold ble reddet av Donnarumma. Det neste som skjedde på San Siro var i favør Milan som kom på en strålende overgang. Calhanolgu la etter hvert igjen til Rodriguez som curlet inn foran mål, men igjen var Kalinic underlegen den store Koulibaly som ryddet unna.  Etter en frisk åpning av Milan tok Napoli mer og mer over og kom med mer punch enn hva vertene var i stand til. Da det var spilt en drøy halvtime var Insigne på farten og dro seg inn fra venstresiden, men skuddet fra den lille driblefanten gikk like utenfor lengste stolpe.

Mot slutten av omgangen hevet Milan seg noe og kunne fort tatt ledelsen fem minutter før pause da Calhanoglu klemte til fra 20 meter. Skuddet var knallhardt og Reina måtte gi en retur som Biglia satte i mål, men argentineren ble korrekt avblåst for offside og lagene gikk i garderoben uten nettkjenning.

Avgjørende jubilant

I den andre omgangen styrte Napoli det meste som skjedde på San Siro, men Milan lå godt og nektet de lyseblå rom. Etter 66 minutter gjorde Sarri grep og tok ut både Mertens og Hamsik. Inn kom polakkene Zielinski og Milik, men friske ben fikk ikke den ønskede effekten. Etter 70 minutter svarte Gattuso med å plukke Kalinic av banen. Kroaten stod for to gode sjanser i førsteomgangen, men Koulibaly ryddet opp ved begge anledninger. Inn kom Andre Silva.

Milan stod godt og feide unna det Napoli kom med, men man satt med en følelse at før eller siden måtte scoringen komme. Med 10 minutter igjen ble Bonaventura erstattet av Locatelli, og etter byttet hevet Milan seg noe og klarte å legge et lite trykk på gjestene. Sarri gjorde sitt siste bytte da Rog erstattet Allan etter 87 minutter, men det var en annen innbytter som skulle få muligheten til å bli den store helten.

To minutter på overtid kom Napoli til et innlegg fra høyre og Milans forsvar ble stående å følge ball fremfor mann. Plutselig var Milik mutters alene på bakerste stolpe og hadde allverdens med tid til å sikre seieren alene med Donnarumma, men på avslutningen fra 5 meter vartet jubilanten, som stod sin kamp nummer 100 i Serie A, opp med en helt ellevill redning da han fikk fistet skuddet til corner.

Det endte dermed 0-0 på San Siro, et resultat ingen av lagene kunne være fornøyd med. For Napoli sin del betyr det at det er 6 poeng opp til Juventus med 6 kamper igjen, mens Milan har 8 poeng opp til Champions League. Neste oppgave for Gennaro Gattuso og sine gutter er borte mot Torino førstkommende onsdag klokken 20.45.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 2-4 Skudd utenfor mål: 6-7 Vellykkede pasninger: 88% – 90% Cornere: 11-8 Offside: 3-1 Frispark: 10-6 Gule kort: 1-2 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 43% – 57%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page