top of page

Kamprapport: Milan-Lazio (2-1)

Milan-Lazio (2-1)

15′ 1-0 Cutrone 20′ 1-1 Marusic 44′ 2-1 Bonaventura

Pangstart

Etter en kjempestart på det nye året tok Milan imot bortesterkt Lazio på San Siro. De 3. plasserte gjestene fra Roma skulle få det tøft mot Gattusos menn.

Milan føyk ut av startblokkene med stort iver og pågangsmot. Etter bare 10 minutter testet Calhanoglu Lazios sisteskanse Strakosha. Tyrkeren tar med seg ballen fra midtbanen, vender bort én mann og fyrer løss fra 16-meterstreken. Strakosha drar opp en fenomenal redning fra hatten og avverger.

5 minutter senere får Milan frispark på hjørnet av 16-meteren. Dødballspesialisten Calhanoglu stiller seg opp ved ballen. Han pisker ballen inn i 5-meteren og der finner han pannebrasken til Patrick Cutrone. Unggutten stuper ballen nydelig i mål og ledelsen var et faktum.

Kort tid etter stormer Lazio fremover med mange mann. Ballen spilles til en Marusic som har løpt seg fri fra Antonelli og curler ballen bak en utspilt Donnarumma. Vi var like langt på San Siro.

I det 26. minuttet står Calhanoglu og Suso ved ballen klare til å slå et frispark fra 17 meter. Det er Suso som forsøker seg, men skuddet går like til side for mål.

Neste sjanse går til Lazio. Luis Alberto tok med seg ballen mot Donnarumma og fyrte av i tverrliggeren fra drøyt 20 meter. Nære ledelse for gjestene.

Så var det Milan sin tur til å stå for underholdningen. Suso slår en tunnel på en Lazio-forsvarer og finner Calhanoglu som fyrer av. Keeper redder, men må gi en halvfarlig retur. Returen blir klarert.

Kun minuttet før sidebytte skulle Milan få omgangens siste sjanse. Ballen ender opp hos en drivende god Calabria ute til høyre. Backen tar seg tid til å sikte og finner Bonaventura inne foran mål. Bonaventura vil ikke være noe dårligere enn Cutrone og stuper ballen nydelig i mål til 2-1.

Sjansefattig etter hvilen

Det skulle gå lang tid før vi fikk se noen sjanser i den andre omgangen. Ikke før i det 66. spilleminuttet greide Lazio å skape noe. Felipe Anderson herjer ute på venstrevingen og finner Milinkovic-Savic. Savic fyrer av, men ballen går i Milan-blokka.

Samme Savic var ikke ferdig med å skremme hjemmesupporterne på tribunen. 2 minutter senere steg han til værs og headet et innlegg mot mål. Men der er Donnarumma meget god og klarer å redde. Strålende av Milans nr. 99.

Gattuso skjønner at det er fare på ferde og bytter ut en sliten Cutrone for Andre Silva. Målscorer Cutrone får voldsom jubel idet han går av gressmatta. Samtidig erstattes Antonelli av Abate og Calabria flyttes over til venstre.

Inne i kampens siste 5 minutter kommer kampens kanskje største sjanse. Lulic får servert ballen på sølvfat 3 meter fra et gapende Milan-mål, men klarer ikke å stokke beina. Donnarumma slipper med skrekken.

Gattusos menn greide å holde ledelsen helt inn og 3 nye poeng i 2018 kunne innkasseres. Neste motstander er tidligere Milan-mann Massimo Oddo og hans Udinese på Stadio Friuli til helga.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 5-4 Skudd utenfor mål: 4-5 Vellykkede pasninger: 86-86 % Cornere: 4-3 Offside: 0-2 Frispark: 8-14 Gule kort: 2-6 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 50-50 %