Milan fikk en etterlengtet opptur da de sendte byrivalene ut av Coppa Italia.

Milan-Inter 1-0

104` 1-0 Cutrone

Sjansefattig

Derbyet startet med et forholdsvis høyt tempo der Inter var det førende laget, men ingen av lagene klarte å skape noe det første kvarteret. Etter 16 minutter fikk Locatelli gult kort da dommeren mente at han forsøkte å filme seg til et straffespark. Et par minutter senere fikk vi kampens første sjanse, og det var Milan som var nære å ta ledelsen. Et innlegg fra Kessié fant den lange veien til bakerste stolpe hvor Bonaventura vant duellen, men Handanoic var med på notene og vippet headingen over mål.

Kampen bølget mye frem og tilbake og etter 23 minutter eksploderte den blåsorte delen av San Siro. En corner fant hodet til Skriniar som stusset ballen bakover i feltet. Der kom Perisic skliende og storebror Donnarumma maktet ikke å holde ballen borte fra nettmaskene. Dommeren bestemte seg for å se på TV-bildene og reprisen viste at Ranocchia stod i offside og forstyrret Milans keeper. Scoringen ble dermed annullert og stillingen forble 0-0.

Utover i omgangen hadde både Suso, Icardi og Kessié hver sin brukbare mulighet til å sende sitt lag i føringen, men Handanovic stod i veien for Milans spanske trollmann. De to andre forsøkene traff ikke innenfor stengene og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Flere store sjanser

Den andre omgangen bølget frem og tilbake fra start til slutt. Etter 52 minutter ropte Kalinic på straffe da han fikk en liten dytt i ryggen, men dommeren vinket spillet videre. Et par minutter senere måtte dessverre Abate forlate banen med skade, men Calabria kom inn og viste seg frem fra en positiv side.

Etter snaue timen burde Inter tatt ledelsen da Locatelli hadde et stygt balltap. Ballen ble slått inn i feltet der Icardi headet tilbake foran mål. Portugisiske Mario skulle bare spasere ballen inn i nettet, men Donnarumma vartet opp med en strålende redning og fikk avverget situasjonen.

Fem minutter senere var det Milan som var på ferde inne i motstanderens sekstenmeter. Suso slo inn og Handanovic feilberegnet. Ballen landet på hodet til Bonaventura, men fra spiss vinkel headet han over mål.

I løpet av de neste minuttene forlot Locatelli og Kalinic banen for Milan, og inn kom Calhanoglu og Cutrone. Spalletti gjorde også endringer og sendte inn Valerio og Brozovic. Både Gagliardini og nevnte Mario forlot banen.

Ti minutter før slutt kunne Suso igjen blitt den store helten for Milan, men hans avslutning fra seksten meter tok i en motstander og smalt i tverrliggeren bak Handanovic.

På tampen hadde både Perisic og Suso muligheten til å avgjøre for sine respektive lag, men det var målløst da dommeren blåste i fløyten for full tid.

Supersub

Begge lagene følte på hverandre i den første ekstraomgangen og det så ut til å ebbe ut, men plutselig skjedde det ting foran målet til Handanovic. Suso slo inn bak forsvaret og Cutrone timet sitt løp perfekt. Alene med keeper fisket han enkelt ballen inn bak en forfjamset slovener og Milan gikk til pause med 1-0.

Kontroll

I den andre ekstraomgangen klarte Inter aldri å skape det helt store presset på Milan. Rossoneri lå kompakte og det var få rom å spille i. Når de gjenerobret ballen var de kloke i valgene sine og tok kun de klare overgangene.

Kampen endte 1-0 og Milan er dermed klare for semifinaler mot Lazio. I semifinalen er det doble kamper og de spilles i henholdsvis slutten av januar og slutten av februar.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 2 – 3 Skudd utenfor mål: 10 – 2 Cornere: 13 – 11 Offside: 0 – 5 Frispark: 12 – 18 Gule kort: 3 – 3 Røde kort: 0 – 0 Ballbesittelse: 49% – 51%