Kamprapport: Milan-Inter (0-0)

Til tross for store sjanser forble det målløst i Derby della Madonnina.

Milan-Inter 0-0

Reddet av VAR

Inter kom best i gang og satte umiddelbart et visst trykk på Rossoneri, men etter en litt sløv start kom vertene bedre med. Likevel var det gjestene som stod for sjansene på San Siro og Brozovic hadde to gode muligheter fra distanse som gikk like utenfor, i tillegg vartet Donnarumma opp med en redning da Candreva klinket til fra spiss vinkel.

Midtveis i den første omgangen kom Milan til sin første muligheten, men da den først kom var den til gjengjeld enorm. Et frispark fra Calhanoglu bredt i banen ble curlet inn mot lengste, og Bonucci stusset så vidt ballen og videre mot det ledige hjørnet. Dessverre for kapteinen vartet Handanovic opp med en enorm redning.

Kampen bar preg av nerver og begge lagene gjorde endel feil med ball, men hele veien så Inter litt giftigere ut enn Milan og etter 38 minutter kunne bortefansen juble. Mauro Icardi ble spilt igjennom og alene med Donnarumma var storscoreren iskald. Nerazzurri jublet, men etter en liten stund bestemte dommeren seg for å ta i bruk VAR. Da ble det klart for kamplederen at spissen var marginalt i offside og scoringen ble annullert.

Inn mot pause var det Inter som hadde fått blod på tann og kjørte på for ny nettsus, men Milan svarte med et godt trøkk på noen dødballer for dommeren mente at nok var nok og sendte lagene i garderoben på stillingen 0-0.

Enorme sjanser til Icardi

Etter hvilen kom Inter igjen best i gang og først landet et innlegg fra Perisic oppå tverrliggeren før Donnarumma holdt på å fomle et skudd fra distanse inn i eget nett. Ballen fikk en ekkel stuss i det sleipe gresset, men Milan slapp med skrekken.

Fem minutter inn i omgangen kom Calabria dundrende oppover siden og spilte til Kessie som avsluttet fra 18 meter, men skuddet gikk en meter utenfor. Noen minutter senere kom Milan på en ny overgang og Suso tredte Cutrone igjennom i ett lite bakrom, men Handanovic kom ut og gjorde vinkelen umulig for den unge spissen.

Mauro Icardi er en av verdens giftigste spisser, men det så virkelig ikke slik ut denne kvelden. Etter 56 minutter mistet Bonaventura ballen i farlig område og Candreva serverte argentineren på blank kasse, men fra fem meter satte Icardi utrolig nok skuddet utenfor mål.

Det bølget frem og tilbake på San Siro etter timen spilt fikk Kessie en ny sjanse etter en dødball, men skuddet fra 16 meter gikk en halvmeter over. I motsatt ende kom Inter på en overgang hvor Perisic slo inn mot Icardi, men Donnarumma leste situasjonen på utsøkt vis og fisket ballen unna før den landet i føttene til angriperen.

Etter 68 minutter fikk Cutrone nettsus, men unggutten ble korrekt avvinket for offside og like etter ble han tatt av banen til fordel for utskjelte Kalinic mens Locatelli erstattet Montolivo. Spalletti svarte med å sette inn Valero for Rafinha.

Til tross for en jevn kamp var det mer trøkk i det Inter foretok seg, og Milan nådde ikke helt opp til sine byrivaler. Etter 77 minutter kom Eder inn for Candreva, mens Borini ble Gattuso sitt siste bytte da han erstattet Bonaventura få minutter senere.

Kampen så ut til å ebbe ut, men to minutter på overtid fikk Icardi alle sjansers mor og burde avgjort kampen. Et innlegg fant spissen på bakerste stolpe, men for andre gang i kampen misset Icardi på åpent mål og kampen endte 0-0.

Resultatet betyr at Milan har 9 poeng opp til Roma på tredje, 8 poeng opp til Inter på fjerde og 6 poeng opp til Lazio på femte. En plass i høstens Champions League ser dermed svært vanskelig ut for Gennaro Gattuso & Co.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 3-2 Skudd utenfor mål: 7-8 Vellykkede pasninger: 85% – 89% Cornere: 7-4 Offside: 3-3 Frispark: 7-11 Gule kort: 1-4 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 44% – 56%