Kamprapport: Milan – Genoa (0-0)

Milan oppnådde heller ikke tre poeng denne niende serierunden i nok en skuffende kamp, og det hjalp ikke med en kaptein som skaffer seg et totalt unødvendig rødt kort.

Den røde kaptein Det var to lag som har skuffet så langt denne sesongen som møttes på San Siro denne niende serierunden. Milan satset på en ganske offensiv 3-4-2-1 der Bonaventura og Borini var vingbacker, mens Genoa gikk bl.a. for tidligere Milan-spillere i Taarabt og Bertolacci. Rossoblu hadde ikke tatt med seg tre poeng hjem fra besøk hos Rossoneri ved mer enn 1 av de siste 26 anledningene, så mange følte det lå til rette for en gjenoppstandelse av Montella sitt prosjekt.

Kampen startet ganske bra for Milan, selv om begge lag var ganske upresise i pasningspillet. Blant annet la Kalinic etter 5 minutter ballen fint igjen til Biglia på rundt 15 meter, men argentineren avsluttet til side for mål. I tillegg var det flere forsøk fra utenfor 16-meteren, samt noen headinger på innlegg. Etter dette kom Genoa på et par småfarlige visitter med Galabinov, men lite truet Donnarumma i Milan-målet.

I det vi ankom det 21. minutt hadde kampen nå begynt å svinge litt mer, og Rossoneri fikk frispark i korridoren til venstre for Genoa sitt mål. Her ble ballen svingt inn, Genoa fikk ordnet opp, men Aleandro Rosi ble liggende på bakken med et kutt i brynet. Det viste seg på reprisen at Bonucci hadde plantet en albue i panna på den italienske vingbacken i et forsøk på å rive seg fri. Dommeren fikk så beskjed om dette via VAR, og sjekket videoen. Ut ifra videobevisene kom kamplederen så fram til konklusjonen om at Bonucci fortjente rødt for sin oppførsel. Avgjørelsen var nok korrekt, og oppførselen til kapteinen var helt unødvendig og idiotisk. Dermed var det ut med kapteinen i nok en svak prestasjon i rødt og svart.

Montella valgte å bytte ut Calhanoglu da han nå måtte sette inn en ny midtstopper i Romagnoli. Dette førte til en formasjonsendring, og Milan spilte nå resten av kampen i en 4-2-2-1 med Bonaventura og Suso bak Kalinic.

Etter dette døde både stemningen på tribunen og kampen noe. Genoa har mange “nesten-sjanser”, og Milan avslutter fra dårlige posisjoner. Ellers klipper Zukanovic ned Borini og får et fortjent gult kort. Omgangens største sjanse kommer derimot etter 45 minutter da Rigone kommer på et godt løp fra midtbanen, Taraabt finner han med et godt innlegg, men Donnarumma kaster seg og holder ballen i fast grep. Med andre ord, en ganske sjansefattig førsteomgang.

Dårlige muligheter Det var Milan som kom best i gang i andre omgang, der bl.a. Bonaventura sendte inn et innlegg som Rossettini nesten satte i eget mål, men det var lite godt sluttprodukt fra Rossoneri.

Etter 55 minutter kom Genoa på en farlig visitt gjennom en lur pasning i mellomrommet fra Taarabt, men Bertolacci skrudde ballen så vidt utenfor Donnarumma sin venstre stolpe.Kampen begynte nå å bølge mer frem og tilbake etter at Genoa hadde byttet inn Laziovic og den gamle kjenningen Lapadula, for Rosi og Galabinv, uten at lagene kom til gode sjanser.

I det 65. minuttet kom Milan sin beste sjanse, da Kessie løp fra boks til boks på en kontring, men avslutningen fra skrått inne i 16-meteren traff utsiden av nettveggen.

Montella valgte så å bytte inn Calabria for Bonaventura, og sette Borini frem som venstrekant, uten at dette ga store utslag.

Etter dette kom det kun små sjanser på innlegg eller svake langskudd, der Borini og Taarabt hadde de beste mulighetene, men ble blokkert og headet over mål.

Begge lag fullførte sitt siste bytte rundt det 80. minutt, men heller ikke Ricci eller Cutrone klarte å skape noe nevneverdig etter at de ble byttet inn for Rigoni og Kalinic.

Ingen av lagene klarte dermed å putte ballen i mål, og uavgjort var på ingen måte et urettferdig resultat. Milan slet spesielt inn mot boksen ved at det var svært få gjennombrudd, men mye svake innlegg og langskudd. Det virker fortsatt som Rossoneri mangler en selvtillit til å slippe ned skuldrene, være mer kreative og utfordre mer, samtidig som relasjonene enda ikke sitter godt nok.

Milan ligger nå på en 11. plass og det er 9 poeng opp til den viktige 4. plassen, noe som nærmer seg en krise. Montella sin jobb henger nå i en veldig tynn tråd, og (hvis han leder laget) mot Chievo er nok ingenting annet enn 3 poeng godt nok for Mirabelli og Fassone.

Kampstatistikk Skudd på mål: 7-1 Skudd utenfor mål: 8-9 Expected goals: 1-0,4 Cornere: 5-3 Offside: 0-1 Frispark for: 20-15 Gule kort: 0-2 Røde kort: 1-0 Ballbesittelse: 52% – 48%