top of page

Kamprapport: Milan-Fiorentina (5-1)


Hakan Calhanoglu herjet da Milan var fullstendig overlegne i sesongens siste kamp.

Milan – Fiorentina 5-1

20` 0-1 Simeone 23´ 1-1 Calhanoglu 43´ 2-1 Cutrone 49´ 3-1 Kalinic 59´ 4-1 Cutrone 76´ 5-1 Bonaventura

Dominerende verter

Det var hjemmelaget som kom best i gang og allerede etter 7 minutter kom Kessie til en enorm mulighet da ivorianeren kom på et dypt løp og ble spilt fri i bakrom. Han skubbet bort Hugo i løpsduellen, men alene med Sportiello var det keeperen som vartet opp med en flott benparade. Returen satte Cutrone langt over. Fem minutter senere ble Kalinic stående fryktelig alene på 20 meter. Kroaten vendte opp, tok med seg ballen et par meter og klinket til, men skuddet gikk rett på Sportiello. Milan vant ballen tilbake og Kessie testet slegga fra 25 meter, men skuddet gikk over.

Milan fortsatte å dominere kampen, men etter 20 minutter sviktet det i de bakre rekker. Bonucci mistet ballen til Dabo forsvaret var ute av posisjon. Ballen gikk til Chiesa som spilte fri Simeone i bakrommet. Alene med keeper chippet angriperen ballen elegant over og gjestene tok ledelsen mot spillets gang.

Det tok imidlertid ikke lang tid før publikummet på San Siro fikk muligheten til å juble. Milan fikk et frispark på ca. 20 meter og de fleste regnet nok med at venstrebeinet til Rodriguez skulle curle ballen over muren, men den gang ei. Calhanoglu klinket til med høyrefoten og det lave skuddet spratt i bakken en gang før det gikk inn i lengste hjørne bak Sportiello.

Noen få minutter senere kunne Kessié sendt Milan i føringen da han igjen ble spilt fri i bakrom, men en elendig førsteberøring gjorde at Sportiello fikk snappet ballen.

Gjestene måtte gjøre sitt første bytte allerede etter en halvtime da Olivera erstattet Hugo i midtforsvaret, og de så egentlig ut til å ri av stormen inn til pausen. Milan mistet gradvis litt momentum i det de foretok seg, men med fire minutter igjen til hvilen eksploderte San Siro. Calhanoglu tverrvendte bort en forsvarer ute til høyre og sendte et mellomhøyt innlegg inn i feltet. På første stolpe hadde kjæledeggen Cutrone revet seg fri og stupheadet Milan i føringen.

På overtid kunne unggutten blitt tomålscorer etter et fint angrep hvor Kessié spilte opp i beina på Kalinic, som videre la igjen til Cutrone som klinket til fra 17 meter. Skuddet gikk dessverre i nettveggen og det stod 2-1 da lagene gikk i garderoben.

Dobbel fra Cutrone og juniorspiller med debut

Til starten av andre omgang gjorde Fiorentina begge sine gjenværende bytter da Dragowski og Gaspar erstattet Sportiello og Pezzella, uten at det hjalp spesielt mye for Viola. Da omgangen var 4 minutter gammel kom Calhanoglu til et nytt innlegg, og Cutrone fikk headet på mål. Innbytter Dragowski reddet, men slapp ballen og fra 2 meter kunne Kalinic legge på til 3-1 mot sitt gamle lag.

Milan var på langt nær ferdig og like før timen ble passert la Cutrone på til 4-1 med sitt andre for dagen. Nok en gang ble det regissert av Calhanoglu som spilte fri spissen til høyre for mål. Cutrone fant en liten luke mellom Dragowski og stolpen og jublet for sin andre scoring. Fem minutter senere trodde Cutrone at han hadde scoret sitt første hattrick for klubben da han stod mutters alene og headet ett innlegg fra Rodriguez i mål, men spissen ble avvinket for offside. Noen minutter senere ble han byttet ut og erstattet av Andre Silva.

Med et kvarter igjen kom kveldens siste og kanskje flotteste scoring. Bonaventura kom i fint driv, passerte en rekke motspillere og klinket til fra 16 meter. Ballen føk inn i nærmeste hjørne og Jack kunne strekke hendene i været.

Antonelli kom inn sjette seriekamp for sesongen da han erstattet Kalinic etter 82 minutter, men det var kampens siste bytte tre minutter senere som kanskje var mest interessant. Kveldens siste målscorer, Bonaventura, ble erstattet av 19 år gamle Emanuele Torrasi som dermed fikk sin debut for Milan. Den sentrale midtbanespilleren har nesten ikke spilt for juniorlaget denne sesongen på grunn av en kneskade han pådro seg i fjor høst, men opptreningen har gått bra og han har tydeligvis vist seg nok frem til at Gattuso mente han fortjente sjansen.

Milan vant dermed overbevisende 5-1 hjemme mot Fiorentina og sikret seg 6. plassen på tabellen. Det betyr at laget er direkte kvalifisert for gruppespillet i Europa League neste sesong og man slipper de innledende kvalifiseringsrundene som Milan måtte gjennom i fjor sommer.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 10-3 Skudd utenfor mål: 5-5 Vellykkede pasninger: 87%-81% Cornere:n6-1 Offside: 3-3 Frispark: 9-7 Gule kort: 2-1 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 56%-44%

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page