top of page

Kamprapport: Milan-Fiorentina


Milan tok søndag kveld en sterk seier hjemme mot Fiorentina.

Milan-Fiorentina 2-1

16´ 1-0 Kucka 20´ 1-1 Kalinic 31´ 2-1 Deulofeu

Fart fra start

Gjestene tok kommandoen fra start og Milan sin kampplan var tydelig, de ville la Fiorentina styre showet og kontre når mulighetene bød seg. Til tross for at de lilla kontrollerte kampen var det Milan som tok ledelsen da Jose Sosa svingte inn et frispark etter 16 minutter. Slovaken Kucka kom seg fri fra Astori og stanget hjemmelaget i føringen.

Gleden ble dog kortvarig for Milan for det tok ikke mange minuttene før det stod 1-1 på tavla. Chiesa slo et lurt innlegg fra høyre som snek seg forbi samtlige i rødt og sort før det fant foten til Kalinic som enkelt utlignet fra kort hold. Markeringen fra Gomez var dessverre under enhver kritikk i den situasjonen.

Etter utligningen tok Fiorentina, som i en viss grad hadde invitert Milan tilbake i kampen, mer over. Dog var det Milan som fikk hjemmefansen til å juble. Etter 30 minutter vant Sosa ballen inne på Fiorentina sin banehalvdel og spilte fri Pasalic i mellomrommet. Kroaten fant Deulofeu som uredd gikk rett mot mål og curlet inn 2-1 fra seksten meter.

Til tross for at gjestene var det førende laget gjennom store deler av omgangen var det Milan som var nærmest en ny scoring. Etter 43 minutter kom Abate dundrende inn i feltet, fikk kula og slo ut i feltet. Der ventet Pasalic som klemte til, men dessverre gikk ballen i stolpen og ut. Mer skjedde ikke på San Siro og lagene gikk til pause på stillingen 2-1. Fiorentina hadde vært det førende laget, men Milan angrep med stor vilje de gangene de fikk sjansen og var det farligste laget.

Rolig etter hvilen

Utover i den andre omgangen ble kampbildet tydeligere og tydeligere, Milan hadde ingen interesse av å risikere noe som helst og var komfortable med å forsvare eget mål. Fiorentina forsøkte å bryte det ned, men manglet både kreativitet og bevegelse.

Med underkant av tjue minutter igjen på klokka valgte Sousa å sette innpå Tello og Badelj for å få inn friske ben. Ut gikk Chiesa og Cristoforo, sistnevnte uten å ha utrettet noe særlig. Montella svarte med ett dobbeltbytte for å stenge enda tettere igjen da han tok ut begge målscorerne og satte innpå Bertolacci og Zapata. Samtidig la han om til 5-4-1.

Dette trekket fungerte utmerket for Milan, som til tross for å bli presset langt ned mot egen sekstenmeter fikk særdeles få avslutninger mot seg som skremte Donnarumma. Keeperen spilte for øvrig sin siste kamp som 17-åring og han kan feire sin myndighet førstkommende lørdag.

Fem minutter før slutt fikk Abate en enorm mulighet til å punktere kampen da han ble tredt igjennom alene med keeper av Bertolacci, men kapteinen gikk for kraft og Tatarusanu reddet. Det ble det siste som skjedde av spenning på San Siro denne søndagskvelden og Milan tok tre særdeles viktige poeng i kampen om Europa, samtidig som man fikk en luke på 4 poeng ned til Fiorentina. Til helgen er det ny søndagskamp for Milan som møter Sassuolo på Mapei Stadium klokken 15.00.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 4-7 Skudd utenfor mål: 0-5 Vellykkede pasninger: 79%-88% Cornere: 3-7 Offside: 4-4 Frispark: 11-13 Gule kort: 3-2 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 38%-62%

2 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page