top of page

Kamprapport: Milan-Empoli (1-2)


Milan levde ikke opp til det store favorittstempelet hjemme mot Empoli. 

Milan-Empoli 1-2 40` 0-1 Mchedlidze 67` 0-2 Thaim 72´ 1-2 Lapadula

Het Georgianer

Kampen startet i bedagelig tempo og ballen skiftet eier titt og ofte, gjerne på grunn av en feil som det ballførende laget. I løpet av de første ti minuttene kom Suso til tre avslutninger fra distanse, men det ble aldri farlig for Skorupski. Milan tok mer og mer over kampen, men skuddene kom kun fra distanse og var ikke truende. Etter 20 minutter kunne fort Empoli ha tatt ledelsen da Zapata slurvet i et tilbakespill, men Donnarumma var våken og avverget faren.

Milan fortsatte å ha kontroll over ballen, men gjestenes kontringer var vel så farlige som Milans langskudd, for det var det eneste som ble produsert. En scoring skulle det dog komme før pause, men ikke den veien bookmakerne hadde forventet. Fem minutter før pause svingte El Kaddouri en corner foran mål, hvor Mchedlidze slo Zapata i luften og headet kontant inn ledelse til gjestene. Bortsett fra et nytt langskudd fra Suso klarte ikke vertene å svare før hvilen og Empoli gikk til pause med ledelse på San Siro.

Misbrukte sjanser på rekke og rad

Den andre omgangen startet på verst tenkelig vis for kampens eneste målscorer, som måtte ut allerede etter 53 minutter. Inn kom Massimo «Big Mac» Maccarone, klubbens 38 år gamle kaptein og tidligere Milanista.

Milan tok nok en gang tak i kula, men Montellas pauseprat så ikke ut til å ha gjort spesielt mye for laget. Tempoet var lavt, det var lite initiativ og bevegelse rundt ballfører. Det førte til at man fortsatt kun fikk avslutninger etter langskudd.

Etter 57 minutter gikk Jose Mauri, som er på lån fra Milan til Empoli, av banen etter en helt grei forestilling der han hadde gjort ting enkelt, flyttet beina bra og vist frem et par lekre detaljer.

Like etter Empolis andre bytte ble det action på San Siro. Deulofeu svingte ballen inn i feltet og fant Lapadula. Spissen fikk avsluttet, men Skorupski reddet. I en desperat jakt på sin egen retur felte polakken Pasalic på klumsete vis og dommeren pekte på straffemerket. Dessverre for Milan gjorde han det godt igjen da han reddet Suso sitt svake forsøk med beina, og han plukket i tillegg returen fra Lapadula.

Etter 62 minutter gjorde Montella sitt første grep fra benken da Bacca erstattet Fernandez og Milan la om til to spisser. Kun etter et par minutter på banen skulle colombianeren få sin sjanse. Deulofeu svingte en corner rett på keeper som gav retur, men fra to meter klarte ikke Bacca å stokke beina og en enorm mulighet til å utligne ble skuslet bort.

Empoli viste en helt annen effektivitet da El Kaddouri prikket en ball på den blankpolerte skallen til Maccarone inne i feltet. Veteranen headet ned til spisskollega Thiam, som fullstendig umarkert feide inn 0-2 bak en sjanseløs Donnarumma.

Etter drøyt 70 minutter ble De Sciglio tatt av banen til fordel for Ocampos, nok et offensivt bytte fra Montella. Kort tid etter kom også reduseringen, men det var en annen argentiner som viste frem foten sin. Jose Sosa tittet opp og prikket en strålende ball i bakrom mot Lapadula. Spissen fikk kontroll, utfordret og dro seg innover før han avsluttet kontrollert ned i lengste hjørne.

Milan strammet skruen og dundret på med det de hadde i jakten på en utligning, og etter 80 minutter fikk de en hjelpende hånd fra gjestenes keeper. Skorupski lå med ballen i klypa etter en redning, før han i løpet av sekunder slapp ballen for så å plukke den opp igjen. Det fikk assistenten med seg, og Milan fikk et indirekte frispark på femmeteren. Lapadula gikk for kraft, men ballen kom seg ikke gjennom muren av Empoli-spillere.

Milan matet på, men det gav rom for gjestene. Etter 86 minutter ble Maccarone spilt fri alene med keeper, men et oppofrende returløp av Paletta forstyrret veteranen såpass at det knallharde skuddet ikke ble plassert utenfor Donnarumma sin rekkevidde, og keeperen fikk notert en redning i «verdensklasse-boka».

I jakten på scoring ble Honda kastet innpå, og et minutt før full tid kom Milan så nære som overhodet mulig. En corner fant panna til Paletta, men keeper reddet. Returen landet hos Ocampos, som moste ballen med enorm kraft i tverrliggeren og ut.I det siste av de 7 tilleggsminuttene mistet Sosa ballen til Thiam på midten og senegaleseren, med en hel banehalvdel for seg selv, kunne punktere kampen. Heldigvis for Milan stod Donnarumma i veien nok en gang, men Empoli stakk likevel av med alle tre poengene.

Det er verdt å merke seg at både Sosa og De Sciglio pådro seg gule kort som gjør at de må stå over neste helgs bortekamp mot Crotone.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 12-8 Skudd utenfor mål: 10-1 Vellykkede pasninger: 81%-72% Cornere: 10-4 Offside: 4-3 Frispark: 15-17 Gule kort: 3-4 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 63%-37%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page