top of page

Kamprapport: Milan-Chievo (3-2)


En kort periode i første omgang holdt på å ødelegge dagen for et dominerende Milan.

Milan-Chievo 3-2

10` 1-0 Calhanoglu 33` 1-1 Stepinski 34` 1-2 Inglese 52` 2-2 Cutrone 82` 3-2 Silva

Bryteren av i 2 minutter

Hjemmelaget tok tak i kampen umiddelbart og allerede etter 10 minutter fikk de lønn for strevet. Suso spilte fri Kessie ute til høyre. Ivorianeren slo inn foran mål hvor Sorrentino fikk en hanske på ballen. Det var nok til å forandre ballbanen, men den endte opp hos Calhanoglu på bakerste stolpe som enkelt satte inn 1-0.

Milan fortsatte å dominere kampen etter scoringen, men de store sjansene uteble. Midtveis i omgangen begynte Chievo å melde seg på, men heller ikke gjestene klarte å skape trøbbel foran mål. Da kampuret viste 32 minutter var det akkurat som om hjemmelaget skrudde av bryteren. Først ble Borini rundlurt av Giaccherini før Bonucci endret retning på det påfølgende innlegget og Stepinski kunne pirke ballen inn fra 5 meter, deretter viste Inglese at også han hadde krutt i støvlene. Et innlegg ble slått inn i feltet og fra 16 klemte italieneren ballen opp i det lengste hjørnet til stor fortvilelse fra hjemmefansen. I løpet av i underkant av 2 minutter hadde gjesten snudd kampen på San Siro og Milan virket rystet.

Kampen endret karakter tilbake til der den var før Chievo sine scoringer og Milan styrte butikken på eget gress, men scoringen kom ikke før hvilen til tross for gode muligheter fra distanse signert Suso og Calhanoglu.

Spissene leverer

Etter pausen var kampbildet det samme og Milan skapte et massivt trykk mot et lavtrpresset Chievo, og 10 minutter inn i omgangen kom det første avdraget. Det var Biglia som sendte i vei en markkryper fra 16 meter som Sorrentino enkelt holdt utenfor målet, men ikke i klypa. Cutrone var først frempå og satte inn returen, men den umiddelbare feiringen ble noe amputert fordi dommeren benyttet VAR. Det var knyttet usikkerhet i forhold til om unggutten var i offside, men dommeren godkjente scoringen og Cutrone kunne juble som bare Pippo har gjort før han.

Hjemmelaget fortsatte å dominere kampen og etter en times spill satte Gattuso Silva inn for Borini og la om til tre mann bak. Innbytteren fikk sjansen til å sende Milan i føringen etter noen minutter på banen, men han fikk ikke headet det presise innlegget fra Suso mellom stengene. 20 minutter før slutt gjorde Chievo sitt første bytte da Hetemaj erstattet Giaccherini, og fem minutter etter det kom tidligere Milanista Valter Birsa inn for Roberto Inglese.

Milan presset knallhardt for scoring nummer tre og etter 82 minutter fikk de endelig lønn for strevet. En corner ble svingt inn i feltet uten at Chievo fikk ballen ut og da den endte opp hos portugiseren på 5 meter var han nådeløs og hamret ballen i garnet bak en sjanseløs Sorrentino.

Det neste trekket fra Gattuso var å erstatte Cutrone med Musacchio for å gå tilbake til en firer bak. Maran svarte med å sette innpå superveteranen Pellissier, men det var Milan som fikk sjansen til å punktere kampen på overtid. Musacchio kom i lange klyv og prikket Calhanoglu i bakrom som kom alene med keeper. Tyrkeren brukte litt tid og Tomovic kom foran og fikk blokkert skuddet. For andre gang ble VAR benyttet til Milans fordel, og dommeren mente at forsvareren hadde handset da han kastet seg foran avslutningen. Kessie kunne dermed legge på til 4-2, men Sorrentino reddet straffesparket og kampen endte 3-2.

Seieren gjorde at Milan holdt følge med Roma (9 p) og Inter (6 p) som vant sine kamper, mens det nå kun er 4 poeng opp til Lazio som igjen avga poeng. Nå venter en landslagspause før Milan møter Juventus i Torino 31. mars.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 9-2 Skudd utenfor mål: 8-2 Vellykkede pasninger: 90%-73% Cornere: 10-1 Offside: 0-4 Frispark: 13-18 Gule kort: 3-5 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 72%-28%

1 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page