top of page

Kamprapport: Milan-ChievoEtter et straffebonanza på San Siro stod Milan igjen med alle tre poengene. 

Milan-Chievo 3-1

24´ 1-0 Bacca 42´ 1-1 De Guzman (str.) 70´ 2-1 Bacca 82´ 3-1 Lapadula (str.)

Billig straffespark

Etter en relativt jevn åpning på kampen var det gjestene som fikk det første muligheten etter et kvarters spill, men skuddet til Gakpe gikk utenfor målet. Milan var litt uryddige og slapp til både De Guzman, Birsa og Meggiorini i løpet av kort tid, men scoring var det hjemmelaget som skulle få. Etter 24 minutter fikk Deulofeu kontroll over ballen i midtsirkelen og slo en lang pasning i retning Bacca ute til venstre. Colombianeren dro seg innover i feltet og avsluttet i nærmeste stolpe. Sorrentino kunne kanskje stoppet skuddet, men det gikk via foten hans og inn i nettet.

Til tross for scoringen var Chievo på høyde med Milan og vel så det, men foran målet skortet det litt på kvalitet. Etter 35 minutter måtte Suso forlate banen med skade og Lucas Ocampos kom inn til sin fjerde kamp for Rossoneri.

Gjestene fortsatte å legge press på Milan og få minutter før sidebytte fikk de, med god hjelp av dommeren, lønn for strevet. Et innlegg kommer fra høyre og på bakerste stolpe går Gakpe i bakken. Det så ikke ut som at De Sciglio, kveldens kaptein, var borti franskmannen. Dommeren valgte dog å peke på krittmerket, og fra elleve meter var De Guzman sikker som banken.

Etter baklengsmålet la Milan trykk på gjestene og det var tydelig at de ønsket et ledelse inn til pause. To minutter på overtid klemte Locatelli til på volley fra 20 meter og ballen smalt i armen til Cesar. Dommeren så ingen annen utvei enn å peke på krittmerket for andre gang i løpet av fem minutter. Carlos Bacca gjorde seg klar til å bli tomålsscorer, men colombianeren feide straffesparket opp på rad 34 og lagene gikk i garderoben på stillingen 1-1.

Spissene leverer

Også etter hvilen var det gjestene som fikk de første mulighetene, men både Gakpe og Cesar misbrukte brukbare sjanser innledningsvis. Etter 56 minutter burde Ocampos utlignet etter en corner fra Deulofeu, men headingen gikk utenfor. Noen minutter senere var Bacca frempå inne i boksen og dro av flere forsvarere, men skuddet traff ikke mål.

Etter en times spill gjorde Montella sitt første frivillige grep for kvelden da han tok ut Locatelli og sendte innpå en ekstra angriper i form av Lapadula. Spissen fikk en sjanse etter ti minutter på banen, men skuddet ble blokkert fra Dainelli.

Chievo har vært et solid lag på dødballer i hele år, men med tjue minutter igjen på klokka glapp det for de gulkledde. Deulofeu svingte inn fra hjørneflagget og Romagnoli stusset ballen videre inn i feltet. Der dukket Bacca opp etter et smart løp og kunne skli inn sitt andre for kvelden og Milan tok ledelsen på San Siro.

Like etter scoringen fikk Bacca to nye muligheter til å fullføre sitt hattrick, men colombianeren forspilte begge sjansene og kampen levde videre. Med 12 minutter igjen på uret skapte Birsa to skumle sjanser for Chievo, men Milan slapp med skrekken ved begge anledningene.

Siden kampen stod og vippet tok ikke Montella noen sjanser og Bacca, men to scoringer, forlot banen og gjorde plass for Kucka som gikk inn og styrket midtbanen.

Kort tid etter hjemmelagets siste bytte havnet dommeren i fokus nok en gang. Ocampos drev fint innover i feltet med ballen og avsluttet mot mål. Idet han skjøt traff han foten til Izco og dommeren valgte å peke på krittmerket da argentineren gikk i bakken. Chievo protesterte vilt og de hadde nok en god sak, men dommeren viket ikke. Innbytter Lapadula takket og bukket og feide straffesparket i mål. Keeperen gikk riktig vei, men skuddet vår så hardt at Sorrentino ikke maktet å hindre scoring.

Luften gikk ikke ut av gjestene av den grunn og et par minutter etter straffescoringen fikk Cacciatore alle tiders mulighet til å redusere på en corner, men på mirakuløst vis klarte forsvareren å sette ballen i tverrliggeren fra fire meter.

Etter den enorme bommen hadde ikke Chievo noe mer å komme med og Milan tok tre nye poeng på hjemmebane. Til helgen er det fredagskamp når Milan drar til Torino for å møte Juventus på en av Europas vanskeligste bortebaner.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 6-3 Skudd utenfor mål: 12-6 Vellykkede pasninger: 83%-80% Cornere: 11-7 Offside: 1-4 Frispark: 17-15 Gule kort: 2-1 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 51%-49%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page