Kamprapport: Milan – Cagliari (2-1)

Akkurat som i fjor ble Cagliari en tøff nøtt, men Milan tok til slutt alle tre poengene og fortsatte sin solide sesongstart.

Milan – Cagliari  2-1 10´ 1-0 Cutrone 56´ 1-1 Pedro 70´ 2-1 Suso

Tidlig scoring fra Cutrone

Hjemmelaget tok tidlig kommandoen og allerede etter 10 minutter lå ballen i mål bak Cragno. Suso fikk en strøken ball i bakrom og nede ved hjørneflagget dro han bort to mann før spanjolen slo inn foran mål. På bakerste stolpe ventet brennhete Cutrone, som hadde en enkel jobb med å styre inn 1-0.

Cagliari kunne slått tilbake kun et par minutter senere da Milan mistet ballen på egen halvdel. Gjestene gikk rett i angrep og Sau ble spilt alene med Donnarumma, men unggutten vartet opp med en kjemperedning. Det ville uansett ikke blitt tellende siden linjemannen viftet med flagget.

Milan gav gradvis bort initiativet og midtveis i omgangen fikk Sau en ny sjanse til å utligne. Suso mistet ballen på vei fremover og Cagliari kontret. Et strålende innlegg ble slått bak Mlians backfirer og på bakerste ventet Marco Sau, men avslutningen smalt i stolpen og vertene slapp med skrekken.

Det var Cagliari som helt klart var det giftigste laget og i tur og orden hadde Farias, Pedro og Barella sjansen til å utligne, men de hadde ikke hellet med seg. Etter 37 minutter ropte gjestene på straffe da Pedro gikk i bakken i duell med Bonucci, men dommeren vinket spillet videre. Reprisen viste at midtstopperen hadde en arm på Pedro, men brassen falt kanskje noe lett.

Etter 40 minutter hadde Borini sjansen til å doble da han var midtpunktet i en enmannskontring, men skuddet ble reddet av gjestenes unge keeper. Lagene gikk dermed inn i garderoben på stillingen 1-0, en stilling hjemmelaget helt klart hadde størst grunn til å være fornøyd med.

Perle fra brennhet spanjol

Cagliari fortsatte i samme fine spor etter hvilen og 10 minutter inn i omgangen fikk de endelig betalt. Kessié mistet ballen på vei fremover og gjestene omstilte seg lynhurtig. Ballen ble til slutt spilt inn i feltet hvor Pedro hadde en enkel jobb med å sette inn utligningen fra 12 meter.

Etter 63 minutter gjorde Montella sitt første grep for kvelden, og i et håp om å gjeninnta kontrollen på midten erstattet han Calhanolgu med Bigla.

Selve spillet ble ikke betraktelig bedre etter byttet, men Milan tok likevel tilbake ledelsen. Suso gikk i bakken like utenfor sekstenmeteren og spanjolen fikk frispark. Det tok han hånd om selv, og på elegant vis curlet han ballen over muren og ned i hjørnet.

Med 12 minutter igjen på klokken kom Kalinic inn for Cutrone og fikk dermed sin debut, men det var fortsatt Cagliari som var det giftigste laget. Sau kom til et par avslutninger, men fikk ikke helt dreis på det.

Etter 85 minutter gikk Montolivo i bakken inne i sekstenmeteren og den abdiserte kapteinen ropte på straffe, men dommeren vinket veteranen opp igjen. Et par minutter senere trodde man er øyeblikk at Kessié hadde sikret seieren for Milan, men dommeren annullerte merkelig nok scoringen.

På grunn av drikkepauser og flere skader hos gjestene ble det lagt til hele 9 minutter, og det ble ganske hektisk på slutten selv om ikke Cagliari klarte å skape det helt store. Midtveis i overtiden ble Antonelli satt inn for Borini for å tette igjen bak.

Etter 99 minutter fikk Cagliari en siste sjanse til å utligne. Cagliari gjenvant ballen etter en corner og ballen ble slått inn foran mål. På bakerste stolpe ventet Farago, men innbytteren satte ballen i nettveggen og alle tre poengene ble igjen i Milano.

Nå er det landslagspause og Milan sin neste kamp er mot topp 4-utfordreren Lazio på mektige Olimpico.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 5-4 Skudd utenfor mål: 5-6 Vellykkede pasninger: 83%-81% Cornere: 2-6 Offside: 2-2 Frispark: 20-17 Gule kort: 2-1 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 49%-51%