top of page

Kamprapport: Milan-Bologna (3-0)


Milan vant sesongens siste hjemmekamp og er klare for Europa neste sesong. 

Milan-Bologna 3-0 69´ 1-0 Deulofeu 73´ 2-0 Honda 90+1´ 3-0 Lapadula

Dominerende hjemmelag

Milan tok tidlig tak i oppgjøret og i løpet av de første minuttene lå ballen i nettet bak Mirante, men Lapadula ble korrekt avvinket for offside. Spissen fikk en ny sjanse etter et kvarter, og det var utrolig at ikke hjemmelaget tok ledelsen. Deulofeu dro seg innover og fant Bacca, som gjorde en solid jobb med å få ballen videre til sin spissmakker. Fra 8 meter klarte dog Lapadula på mirakuløst vis å sette ballen utenfor mål.

Etter Lapadula sin enorme sjanse skjedde det ikke allverdens på San Siro. Milan hadde ballen stort sett hele tiden og var i realiteten det eneste farlige laget, men det ble med et par svake forsøk fra distanse og noen cornere som ble headet over av Gomez og Pasalic. Bologna viste ved enkelte anledninger at de kunne skape noe på overganger, men de få sjansene som bød seg ble skuslet bort av unøyaktigheter og lagene gikk i garderoben på stillingen 0-0.

Avskjedsgave fra Asia

Montella valgte å erstatte en svak Bertolacci med Fernandez i pausen, men ellers fortsatte Milan i samme spor. De dominerte kampen, men de store sjansene uteble.

Like før timen var spilt fikk Honda entre banen i det som meget vel kan være hans siste hjemmekamp på San Siro. Milan ble gradvis farligere og Honda var involvert i mye. Etter 65 minutter forsøkte han seg selv fra 18 meter, men Mirante var kjapt nede og fikk avverget faren.

Like etterpå jublet hele stadion for scoring og Lapadula feiret som besatt, men dommeren valgte å annullere målet. Montolivo presset en forsvarer og ballen ble spilt tilbake til keeper. Lapadula snappet den opp og satte den enkelt i mål, men dommeren tolket det slik at det var Milans kaptein som slo pasningen.

Det skulle dog ikke ta mange minutter før de fremmøtte fikk grunn til å juble. Det gjenstod i overkant av 20 minutter når Deulofeu førte ballen mot Bolognas mål. Han spilte opp på Pasalic som la igjen til Fernandez. Chileneren chippet følsom gjennom til Deulofeu som hadde fortsatt med løpet sitt, og på første berøring satte han ballen enkelt ned i nærmeste hjørne.

Hjemmelaget fikk blod på tann og 4 minutter senere var ledelsen doblet. Milan fikk frispark på 18 meter og Honda viste litt av grunen til hvorfor han ble hentet til klubben i 2014. På følsomt vis skrudde han ballen over muren og ned i keeperhjørnet, og Mirante hadde satt seg selv ut av spill ved å gå et steg til siden.

Etter 2-0 fikk Bologna slippe til litt mer, men det var likevel Milan som avsluttet sterkest. Med 5 minutter igjen på klokken valgte Montella å gi Patrick Cutrone, en 19 år gammel spiss som har scoret imponerende 21 mål på 24 kamper for juniorlaget denne sesongen, sin debut i Serie A. To minutter før slutt kunne han kronet det hele med en scoring, men Cutrone viste at han fortsatt er en juniorspiller i en hodeduell i feltet.

Det ble likevel mer å juble for på San Siro, for et minutt på overtid slo Paletta en lur ball i bakrom til Fernandez. Han fikk lagt inn fra dødlinjen og foran mål ventet Lapadula. Han dempet, vendte opp og hamret ballen i nettet fra 5 meter.

Det satt som vanlig langt inne, men Milan vant sesongens siste hjemmekamp med overbevisende sifre og er nå sikret kvalifisering til Europa League neste sesong. Atalanta vant sin kamp 1-0 mot Empoli og Milan blir dermed nummer 6 i Serie A 2016/17. Sesongens siste kamp er uten betydning og spilles borte mot Cagliari førstkommende søndag kl. 20.45.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 6-0 Skudd utenfor mål: 13-5 Vellykkede pasninger: 83%-77% Cornere: 10-3 Offside: 5-4 Frispark: 9-8 Gule kort: 2-2 Røde kort: 0-0 Ballbesittelse: 53%-47%

1 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page