Kamprapport: Milan-Benevento (0-1)

En av de største skrellene i Serie A utspilte seg på San Siro da tabelljumbo Benevento beseiret Milan.

29′ 0-1 Iemmello

Tam første omgang

Det begynte rolig på San Siro. Ingen av lagene maktet å skape de store sjansene. Den første avslutningen var det Fabio Borini som sto for etter 11 minutter da han prøvde seg fra langt hold, men forsøket ble blokkert.

8 minutter senere var det Biglia sin tur til å skyte fra utenfor 16-meteren. Selv om skuddet er bedre går det til side for mål. Det står fortsatt målløst på resultattavla.

Så, etter 29 minutter greide Benevento å sette i gang et fint angrep. Viola fikk ballen i mellomrommet og stakk Iemmello alene gjennom mot Donnarumma. Beneventos nummer 33 gjorde ingen feil og satte inn 1-0 til gjestene. Påfølgende avspark måtte utsettes da dommeren så på videobildene av situasjonen, men målet ble stående.

Etter målet hadde Cutrone, Andre Silva og Bonaventura alle sjanser til å utligne, men banens beste – Beneventos sisteskanse, Puggioni – stengte buret.

Milan presset på

Over i den andre omgangen fortsatte Milan å sette Puggioni på prøve, uten å skape de største farlighetene.

Et kvarter etter hvilen kom hjemmelagets største sjanse da Kessie viste kjempekreftene og dundret fremover i banene. Ved 16-meteren sendte ivorianeren i vei et skudd som føyk opp i tverrliggeren og ut. På returen fikk gjeste klarert.

Like etter kom Kalinic inn for en usynlig Andre Silva, men det var Bonaventura som skulle vise seg frem. Italieneren hadde to identiske forsøk fra distanse, men begge avslutningene gikk rett på keeper.

Så var det Benevento som skulle få sin andre, og siste, mulighet for kvelden. Viola fikk gå upresset helt frem til 30 meter fra mål og sendte av gårde en markkryper som barberte Donnarummas høyre stolpe.

Like etter fikk Kalinic ballen og hadde mange pasningsmuligheter foran seg, men velger den dårligste. Biglia får ballen og makter å takle den videre til Bonaventura som igjen skyter rett på keeper.

Biglia blir skadet i den situasjonen og må erstattes av Locatelli.

Etter noen tamme minutter fikk Suso ballen ute til høyre. Han vender innover i banen og legger inn til Cutrone som får til en god heading, men Puggioni redder mesterlig. Bonaventura får en kjempesjanse på returen, men forsøket går i blokka. På den neste returen prøver Klainic å krige den i mål, men det ender med frispark til Benevento.

Like etter får gjestenes innbytter Dibaté sitt andre gule kort og dermed marsjordre. Han plantet albuen i fjeset til Bonucci og må forlate banen. Benevento er nede i 10 mann.

Nå satses alt fremover. Rodriguez får ballen ute til venstre og løfter ballen inn foran mål. Cutrone header ballen mot mål, men nok en gang blir det for enkelt for keeper.

Kessie prøver seg fra 30 meter, men forsøket går langt til side for mål. Milan virket desperate.

På overtid er Kessie og Djuricic er i tottene på hverandre og flere lagkamerater kommer stormende til. De to kamphanene får gult kort.

Milan ligger fortsatt på 6. plass, men nå er det kun 2 poeng ned til Atalanta som har en kamp mindre spilt. Vinner de mot Atalanta søndag vil de går forbi Gattusos gutter. Fra å ha håpet om en topp 4-plassering skiftes nå fokus over til å berge Europa League-kvalliken til neste sesong. Neste kamp er borte  mot Bologna neste søndag.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 6-1 Skudd utenfor mål: 7-4 Vellykkede pasninger: 87% – 75% Cornere: 4-1 Offside: 3-6 Frispark: 13-7 Gule kort: 2-3 Røde kort: 0-1 Ballbesittelse: 63% – 37%