Kamprapport: Milan-Atalanta (0-2)

Elendigheten fortsatte hjemme mot Atalanta.

Milan – Atalanta 0-2

32´ 0-2 Cristante 71´ 0-2 Ilicic

Ny VAR-avgjørelse

Det var gjestene som startet friskest i San Siro, men etter et kvarters spill lå ballen i mål bak Atalantas keeper. Kessié svingte ballen inn i feltet og etter at Berisha hadde vært på bærtur satt Bonaventura ballen i det åpne målet, men etter en titt på reprisene annullerte dommeren scoringen på grunn av en hands på Cutrone. Det så ut som en korrekt avgjørelse og det stod fortsatt 0-0.

Et par minutter senere var Montolivo nær ved å gi Milan ledelsen, men skuddet fra 20 meter ble tatt hånd om av Berisha. Mens Milan spiste seg mer og mer inn i kampen viste Atalanta hvordan det skulle gjøres foran mål. Etter en drøy halvtime fikk gjestene frispark i god posisjon. Gomez fant den målfarlige stopperen Caldara som hadde ristet av seg Milans kaptein, men headingen ble reddet av Donnarumma. Den unge målvakten klarte dog ikke å holde ballen og eks-Milanista Cristante utnyttet tabben og satte ballen i det åpne buret.

Milan hadde ballen klart mest etter scoringen, men maktet hverken å kontrollere kampen eller skape noen spesielt farlige situasjoner. Atalanta var tålmodige og angrep de gangene sjansen bød seg, og de hvitkledde gjestene så langt farligere ut enn Gattuso sitt milliard-lag.

Spikeren i kista

Etter hvilen klarte Milan å dominere kampen i større grad enn tidligere, men dominansen resulterte ikke i så mye mer enn upresise innlegg, ufarlige headinger og spede forsøk fra distanse som ikke satte Berisha på de store prøvene.

Atalanta stod godt i mot, holdt seg stort sett samlet og ventet på feil fra hjemmelaget. Den kom tjue minutter før slutt og ble straffet knallhardt. Milan mistet ballen og Spinazzola satte på turboen ute til venstre. Italieneren dundret ned til kortlinjen og slo lavt inn foran mål. Der hadde Ilicic, som for øvrig kom inn få minutter tidligere, løpt seg fri fra Bonucci. Sloveneren fikk en enkel jobb med å spasere ballen i mål fra fem meter og gjestene gikk opp til 0-2.

Milan maktet aldri å svare etter doblingen og Atalanta var faktisk nærmere 0-3 enn hjemmelaget var redusering. Gattuso forsøkte å påvirke sluttresultatet ved å bytte innpå både Calhanoglu, Biglia og Silva i løpet av det siste kvarteret, men stillingen stod seg og Atalanta tok med seg 3 velfortjente poeng hjem til Bergamo. For Milans del, som nå er nummer 11 med ni poeng til nedrykk og fjorten poeng til Champions League, venter en ny tøff kamp på onsdag når de møter Inter til Derby della Madonnina i den italienske cupen.

Kampstatistikk:

Skudd på mål: 5 – 7 Skudd utenfor mål: 10 – 0 Vellykkede pasninger: 84% – 80% Cornere: 7 – 4 Offside: 2 – 0 Frispark: 17 – 11 Gule kort: 2 – 0 Røde kort: 0 – 0 Ballbesittelse: 53% – 47%